Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Byla jsem tam se synem v listopadu (3 roky oslavil den po propusteni).
Rozkladaci kresla jsou vcelku ok, zalezi na kterem jsi pokoji (maji starsi a novejsi typy
). Byli jsme na pokoji pro 2, nikdo s nami nebyl. Ze slusnosti jsem si vecer rozlozila jedno, syn v noci proste prilezl za mnou (jako doma) a kdyz nas prisla zkontrolovat “nocni” sestra, hned mi sama rikala, at si rozlozim i to druhe kreslo, ze prece nebudeme spat na jednom.
Dalsi vecer jsem maleho nechala usnout u sebe a pak ho hazela k nemu na velkou postel.
Vetsina sestricek co jsem potkala na ORL ja byla super a kdyz se s nima slusne domluvis, jde temer vse.
Co se tyce jidla… snidane na oddeleni, na obed jsem si chodila kdyz po obede syn usnul a veceri si pak muzes z obeda vzit s sebou (bud oblozeny talir nebo jidlo, co si pak ohrejes v mikrovlnce). Najit jidelnu zas tak slozite neni, max. se zkus prvni den nekoho chytnout a jit za nim (kolem toho obeda stejne vetsina davu miri do kantiny).
Jinak na oddeleni lednice, kterou muzes pouzivat, milrovlnka i rychlovarka. Na jednom ORL oddeleni hernicka, na druhem hracky v jidelne.
Motol je opravdu mesto ve meste a cokoliv by to chybelo si tam muzes dokoupit (od jidla, drogerie, kafe az po hracky a obleceni).
Oblezela jsem s detma uz 3 ruzna motolska oddeleni a za sebe musim rict, ze ORL pobyt byl zatim nejsnesitelnejsi a to jsme tam lezeli zdaleka nejdele ![]()
@Natálka26 píše:
@MončaKáZa chvíli pochopíš, kterého uzlu se držet a trefíš na poprvé neboj. Jak říkám u nás to není oblíbené, ale pokud jim to nebude vadit tak si ho dej k sobě do postele. Info co sebou by si měla mít na netu přímo u oddělení kam jdete, případně v papírech (jestli vám dali) a jinak je to klasika, hygienické potřeby, oblečení a nějaký věci na zabavení. Je tam i herna tak třeba syna budou bavit víc hračky tam než svoje z domova.
Bohuzel jak rikam mam to pres znameho a co mi dali papir tak pouze co potrebujes k predoperacnimu. Ale dekuji moc uz aby to bylo za nami ![]()
Pokud budou v herne deti tak o nem ani vedet nebudu ![]()
@MončaKá píše:
@pedigka
No jelikoz to mam pres znameho tak jsem mela termin za 14dnuale urcite vam dam vedet az bude hotovej jak to cele probihalo.
Dobre, v tydnu dej vedet, prosim. Drzim palce, at vsechno dobre zmaknete
.
@MončaKá
Pokud to je přes známého a nedal ti nic víc tak se poptej přímo jeho. Děti tam budou určitě, jen jde o to v jakém věku. ![]()
Ahoj, tak uz jsme doma po operaci a muzu rict vse na jednicku!
sice na prijmu sem cekala mozna 3 hodiny ale pak kdyz sem prisla na oddeleni, tak vsichni prijemny a pratelsky. Hned mi ukazali pokoj a ze ten den bude volnejsi tak klidne muzu jit z malym do obcerstveni anebo si zajit do zavodni pro veceri. Druhy den malyho vzali v 9:40 na sal a cca v 11 hodin byl na pokoji. Hodinu pak jeste spal a za hodinu uz mu dali polstar a po dvou pit a za dalsi hodinu piskoty z cajem tim se malej otrkal a nebylo mu vubec nic
v pet vecer uz jsme sli normalne na veceri. Dostal ryso, banan a piskoty bohuzel ale nic z toho nechtel tak me sestry vzali k nim kde mi dali presnidavku a prikrm kdyby chtel. ( nikdy jsem se stim nesetkala. Mohli rict ma veceri svoji a nazdar.) V noci se vzbudil tak sem si ho vzala k sobe akorat do toho prisla sestra na kontrolu jestli nekrvaci, koukla na nej usmala se a odesla. Rano v 7 na vizite koukla na nej pani doktorka a bez vahani rekla ze nas propousti
. Co akorat me zamrzelo ze zadny doktor se tam neukazal a neprisli mi rict co ta operace az pri pousteni mi bratr rekl podle papiru ze ma i v usi trubicky ( ktere jsme resili pri prijmu). Tak ze ani nevim zda mandle rezali a nebo jinym zpusobem je delali a to kreslo ze se musi rozkladat v 7 vecer a skladat v pul7 rano. A cely den tam sedite.
Syn je urvanek a i tak celou dobu vsichni usmevavy a jako by se nic nedelo. Tak priste kdyz ORL tak Motol.
jinak ani na bolest od operace nic nemel jen na sale nejake kapky a od te doby vubec nic. Vypada jakk by se mu nic nedelo.
@MončaKá
Gratuluji, ze uz to mate za sebou a ze to slo dobre.
Promin, ze otravuju, ale muzes se prosim brachy zeptat, jakou metodou ty mandle odstranovaly? Pry kdyz se to dela jen kyretou, tak vzdy na stranach neco zbyde a z toho casto mandle dorostou a kdyz se to dela laserem, tak ten okoli uplne vyhladi, ze mandle uz nema z ceho dorust.
Na jak dlouho bude mit maly grometky?
Je potreba jezdit na kontroly?
Ahoj maminky, prosím byla teď některá z Vás s dítětem hospitalizovana? Dcerka má jít příští týden. Děkuji
@Zanet26 také by mě zajímalo, jak to tam teď chodí s covid situaci
my máme operaci 7 dubna,6teho nastupujeme…zatím mi bylo řečeno že musíme obe na testy
a chlap tam nesmí vubec
ani na navstevu
a pry ze tam ani ja mozna nebudu moct být a to nedám, to bysme asi odjeli ![]()
@Frederi píše:
@Zanet26 také by mě zajímalo, jak to tam teď chodí s covid situacimy máme operaci 7 dubna,6teho nastupujeme…zatím mi bylo řečeno že musíme obe na testy
a chlap tam nesmí vubec
ani na navstevu
a pry ze tam ani ja mozna nebudu moct být a to nedám, to bysme asi odjeli
Já zatim moc info nemám, jen že mala i mamka musi mit test
budu tam volat, ale samotnou ji tam rozhodně v žádném případě nenechám.
@Zanet26 ano to mi řekli že musíme mít test, chlap je dost naštvaný, řekli že na test nas nepustí ze si ji podrží sami, a to teda ne, pokud to nepůjde odjíždíme, to same pokud budou chtít abych sla na ubytovnu, to taky jako vůbec, na to je moc malá, na jídlo pry do jiné budovy, to taky chodit nebudu
asi budu za hysterku, ale mala ma toho uz moc za sebou a lékaře vc. sester nedává
@Frederi píše:
@Zanet26 ano to mi řekli že musíme mít test, chlap je dost naštvaný, řekli že na test nas nepustí ze si ji podrží sami, a to teda ne, pokud to nepůjde odjíždíme, to same pokud budou chtít abych sla na ubytovnu, to taky jako vůbec, na to je moc malá, na jídlo pry do jiné budovy, to taky chodit nebuduasi budu za hysterku, ale mala ma toho uz moc za sebou a lékaře vc. sester nedává
A kolik ji je?? Dcerka ma čerstvých 7let a taky to vubec nadává, natož spat sama někde kde to nezná
@Zanet26 tak to budeš mít asi horší
od 4 let posílají matky na ubytovnu a do 6let to platí pojišťovna, pak už ne… mala ma 4 roky a když řekli tohle mě tak nevim u tebe
ja si tam každopádně taky budu jeste volat zda me tam pustí qt nejedeme zbytecne, my jsme z hodne velké dalky
@Frederi píše:
@Zanet26 tak to budeš mít asi horšíod 4 let posílají matky na ubytovnu a do 6let to platí pojišťovna, pak už ne… mala ma 4 roky a když řekli tohle mě tak nevim u tebe
ja si tam každopádně taky budu jeste volat zda me tam pustí qt nejedeme zbytecne, my jsme z hodne velké dalky
No my to máme 3hodiny autem. Tak mamka tam s ni byt může, pokud bude volno na pokoji, jinak, opravdu ta ubytovna. Penize moc neřeším. Blby je že ji má operovat fakt odborník na ten jeji problem
tak se budu modlot aby na pokoji misto bylo
@Zanet26 dokonce nechtějí abysme si platili šetrnější test pro malou ![]()
@Zanet26 no taky doufám, ma ji to delat sam primar, tak snad domluva pujde ![]()