Motorika 9ti měsíčního miminka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7095
4.4.08 22:02

Ahoj,
takže Tě potěším:
Honzík se začal plazit v 6 měsících, v 7. měsíci si jedenkrát klekl, v 8. měsíci se poprvé postavil a v 9. měsíci občas polezl kousíček po kolínkách - toť zápisky z deníčku :wink: :lol: , v 11. měsících první krůčky kolem nábytku, no a teď, v téměř 16 měsících, udělá dva krůčky sám, ale ještě nechodí…je veeelmi rozvážný, ale ono to přijde, tak jen, aby jste v tom nebyli sami :)

A jsou prý i děti, které nelezou „klasicky“ po čtyřech nikdy. Viz moje ségra, momentálně končí VŠ a lézt umí, takže se to nejspíš časem srovná 8) :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
6.4.08 17:37

Děkuju moc všem za povzbuzení :lol:

Pravda je, že skutečně co člověk, to originál. Asi to platí i pro povahu. Já mlčela snad do patnácti, ve dvaceti jsem se naučila zeptat se na ulici, kolik je hodin a nakonec se stala komunikace mým denním chlebíčkem. Asi je lepší moc to nesledovat a tolik neprožívat :)
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
20.4.08 08:47

Ahoj, malá má taky 9 měsíců a neleze vůbec, ani se nijak moc neplazí.Ale zato chce pořád chodit, takže trávím dny v předklonu :D
A že by byla klidné dítě? To ani náhodou.
Od holek co maj starší děti vím, že některé jim vůbec nelozily, ale rovnou začly chodit.
Tak je to asi v poho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6774
23.4.08 10:19

Naše Inna je klidné dítě se vším všudy, jen o jídlo se umí sakra přihlásit :lol: Zatím se otočí na břicho, zpět se otočila asi tak 4×. A trošku píďalkuje, díky čmuž couvá, dopředu jí to nejde. Ale na 4 se nepostaví, vypadá spokojeně jen s tím, co zatím umí. Taky si už začínám dělat starosti, ale vidím, že je to asi ještě pořád normální. Zase teď leze už 6. zub, povídá baba, tata, dydy, dada.....asi opravdu každé dítě je na tom jinak a všechno má svůj čas. Ale povídejte to prvomatce, která má samé kamarádky s dětmi tryskomyšmi :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
23.4.08 11:24

Eli bude devět měsíců za pár dní a vývoj je následující:

Jedno odpoledne objevila, že se umí převracet - tak se převracela v jednom kuse. Druhý den to zapomněla a od té doby (víc než týden) se nepřevrací :D Ale občas při hře rotuje pod hrazdičkou. Na kolínka se nestaví, nepéruje, snahu o aktivní pohyb nejeví - na druhou stranu má velmi dobrou jemnou motoriku a krásně umí Adina logopedická cvičení na rozhýbání jazyka :)

Upřímně jsem zvědavá, kdy se rozhodne začít hýbat.

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
460
23.4.08 11:27

Zrovna řeším podobný problém, Renatka leze pěkně, ale vůbec sama nesedí. Když ji po:,–(ím, tak se vyvrátí do boku, nebo do zadu. Mám počkat měsíc a pak půjdeme cvičit, doufám že do té doby si sedne. Je hodně veliká, má 12 kg a 82 cm, tak předpokládám že to veliké tělo se špatně koordinuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6774
23.4.08 11:29

Lesi, jo jo, jemnou motoriku má Inna taky skvělou. Jak je nezaměstnává pohyb, tak pilují jemnou motoriku, aspoň něco :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
23.4.08 15:06

Tak to se ještě musím přiznat, jakou jsme udělali „zhovadilost“ :? Když byla mimino starší dcera přitáhla jsem domů chodítko. Manžel (ortoped) skákal z okna a řval "jen přes mou mrtvolu :D Jenže Terka začala lézt, chodit a ta věc ji moc nezajímala. Asi tak před měsícem vidím, jak z půdy sám manžel táhne ono chodítko a říká "no, to jen že bychom si mohli dát v klidu kafe a mít pokoj. Situace je teď takováto: Vašek neleze, když to tlačím na čtyři, zaryje se obličejem do země. Na zemi ho to nebaví a když ho dám do chodítka, je nejšťastnější dítě na světě. Pacholek se naučil v tom lítat po baráku, rabuje mi skříně, leze do krbu, Terce do hraček, najíždí na psa. Prostě vypadá jako obří pavouk z hororu, kterej boří vše na co přijde :) Můj manžel, kterej se schopen napomenout i psa, aby se narovnal, se zatím směje. Já si představuju, že už nikdy ze svého pojezdu nebude chtít slézt a bude ho chtít k osmnáctým narozeninám. Ale fakt je, že si v klidu vypiju kafe, teda, pokud zrovna nezačne ožírat kytku :? :?
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
27.4.08 08:29

Ahojte, som tu 1. krát a nedá mi hned nereagovať na túto tému. Náš 9- mesačný Mareček sa plazí len dozadu, postaví sa na všetky štyry končatiny,ale len sa pohupuje, ešte nelozí. Ak ho po:,–(íme , sedí krásne rovno ,ale nepo:,–(í sám. Inak tiež sa mi zdá a hovoria to všetci,čo ho videli sa hrať, že má velmi šikovné ručičky a drobnú motoriku prstov. A nemyslím si, že by športový talent dieťaťa priamo súvisel s tým, kedy začne chodiť. Ja som chodila v 10 mesiacoch, manžel v 13-tich a hadájte, kto z nás dvoch je
super športovec nadaný na všetky športy, kde nutno vyvinúť rýchly beh. Ak hádate manžela, tipli ste si správne… :lol:
PS: A zuby sa nám tiež len teraz začínajú objavovať…takže náš malý to holt berie všetko, tak nejak v klídku pomalšie, ako píšu knižky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6774
21.5.08 19:04

Lesi, tak jak je na tom Eli teď? Inna asi 4 dny péruje na kolínkách a dělá „kliky“, každý mi říká, že se do dvou týdnů rozleze, já nejsem takový optimista, viděla bych to spíš na měsíc a déle :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
21.5.08 19:21
Patsy píše:
Lesi, tak jak je na tom Eli teď? Inna asi 4 dny péruje na kolínkách a dělá „kliky“, každý mi říká, že se do dvou týdnů rozleze, já nejsem takový optimista, viděla bych to spíš na měsíc a déle :wink:

Hádej :)

Je stejně divná jako její ségry, jen je ještě pomalejší :) Takže válí sudy a rotuje - spolehlivě si sedne když je podepřená - třeba v autosedajdě nebo když má pod zády polštář. Na kolínka nestoupá, v leže na bříšku se prohýbá dozadu (vlastně dělá přesný opak klekání :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
22.5.08 07:20

Náš, teraz už 10 mesačný Mareček, začal liezť , ale len velmi neisto a dozadu, dopredu to stále nejde. A po:,–(í sa sám( hip,hip hurá).
PS : no a ešte má jednu novú schopnosť, krásne škrípe svojimi 3 zubmi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6774
23.5.08 10:22

Lesi :lol: :lol: :lol: proč divná, neblázni. Je moc hezká, pěkná zubajda a aspoň válí sudy, to Inna nikdy nedělala.

Januli, gratuluju k lezení, snad se taky dočkám 8) A skřípápní zubama máme doma taky, ale v poslední době už to nedělá, teď jí roste 8.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2661
24.5.08 21:34

Tak náš chlapínek si z ničeho hlavu nedělá. Bez problémů rotuje kolem své osy. Plazí se. Spíš dozadu než dopředu. Občas jde do kleku. Ale jen když mu opravdu o něco jde. Vždycky když něco chce a má to daleko, tak nejdřív zahútá na mě (asi jako co koukáš,podej mi to) a když vidí, že nereaguju, tak se k cíli nějak propracuje. Zatím nesedí. Dělá takový ten polosed, udrží se na jedné ruce. Nejvíc reaguje, kdykoliv vidí někoho s jídlem. Zatím si pořád říkám, že má ještě čas, ale jak říkáte červíček hlodá. Ale už to není tak hrozné jako s malou. To se u nás každý týden sešly švagrové a já poslouchala jaké měly ony nadané děti (ve dvou měs. se otáčely, v šesti lezly, v devíti chodily .....) Moje dítka jsou holt zase od malinka ukecaná. Pohybově nadaná nemají asi být po kom. Ikdyž manžela by tohle tvrzení asi urazilo. :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
29.6.08 22:57

Nu, Elinka bude mít jedenáct měsíců a stav je takovýto:

Předevčírem jsem ji slyšela, že se už v postýlce ozývá, tak jsem otevřela dveře a ona byla na všech čtyřech - jak mě uviděla, plácla sebou na bříško zvedla ruce a nohy nahoru (talže ležela jen na bříšku) a spustila: AAAAUUUUUUAAAAAAA!!!!!

Když ji opravdu hodně štvu tím, že si chci ráno ještě pět minutek pospat a neberu ji na kojení, tak si klekne v postýlce, chytne se šprušli a děsně řve. Jinak zá:,–(ně nekleká.

Dneska si několikrát sedla - pokaždé si myslela, že je sama a že ji nikdo nevidí…

A dneska jsem přes dveře viděla, že asi metr uplazila - jak jsem došla k ní, bylo po plazení.

Nu, těším se na její pubertu :D

L.

PS: Začala se stavět - ale jen u nás na klíně za ruce. A děsně se jí to líbí.
A říká Táta, umí některá Adina logopedická cvičení a taky jsem identifikovala slova Ada a dneska začala říkat i Káča (pes). Máma pochopitelně neříká :o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí