Motorika v 7. měsících?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3678
24.10.13 21:49

@Cuarentena vsude je misto sad smutnej smajlik…asi v dobe, kdy se tato diskuze zacinala, byly jine smajliky a jinak se vypisovaly, cili ne pres dvojtecky, ale nejak jinak… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1674
24.10.13 21:49

@handulinda

mně třeba 9ti měsíční neleze, peruje na kolínkách, ale sama se posadí v prostoru bez pomoci a sedí si. Tak at si sedí, přece jí nebudu chodit pokládat násilim :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
24.10.13 21:50
@michee píše:
@Cuarentena vsude je misto sad smutnej smajlik…asi v dobe, kdy se tato diskuze zacinala, byly jine smajliky a jinak se vypisovaly, cili ne pres dvojtecky, ale nejak jinak… :nevim:
:potlesk: To mi nedošlo - sad - smutný smajlík. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
24.10.13 21:51
@dani24687 píše:
Dotaz pro chytřejší :mrgreen: Ne, že by se to týkalo konkrétně nás, ale dotaz. Je nějaký postup, jak a co má dítě první umět - plazit se, lozit, stoupat, sedět. Co když to tak není, co když první sedí a až pak stoupne? Podle mě nic, ne? Jen mě to tak napadlo.Další dotaz - kdy vám dítě klečelo na kolenou a udrželo se?

Je to strašně individuální první by se měli plazit, pérovat na kolenách s toho začnou lozit, lehat si na bok a tak se začne zapírat o ruku až ta ruka zesílí, tak se dostane do sedu přes bok, pak si k něčemu doleze a začne si první myslím klekat a s toho si nějak zkusí stoupat a pak teprve obcházet nábytek a někdy pak chodit
Tak nějak to je, ale každé dítě je individuální jedinec, takže každé má svůj postup, jak pracuje :lol: takže těžko říct
Mi třeba půl roční už skoro měsíc se posouvá, zkouší plazit, houpe se na kolenách zapřený o ruce, ale ještě mu nejde posunout ty nohy dopředu, aby se rozlezl, zkouší to, vzteká se, mrčí a nejde to :D ale kam chce se dostat tam se dostane má svůj způsob. A začal si lehat z břícha na bok a přitom se zapírá o ruku a postupně ji zpěvňuje, jak jsem psala tak je možné, že to přeskočí dřív a si sedne přes bok, jak třeba poleze :nevim: :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
24.10.13 21:53

Jo a ještě v nějaké fázi se dávají jednu nohu vepředu druhou v zadu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
24.10.13 22:03

@Kelsey Holka si prvně takhle sedla, už tak v necelých sedmi měsících. A pak teprve lezla. Kluci to měli naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
24.10.13 22:06

Mně hlavně rehabilitačka říkala, že je důležité, aby miminko lezlo, než začne chodit. Jinak malý se udržel na kolínkách v 6 měsících :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
24.10.13 22:07

Tak nas se plazil, pak peroval, pak lezl, pak stoupl a ted uz lita kolem nabytku jak das. Nesedi a nekleci. Kamosky dite sedi a kleci a neleze. Takze me to privadi k dotazu k cemu je to spravne poradi, kdyz kazdy to ma jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2834
24.10.13 22:09

Naše malá si stoupla, sedla, až po čase začala lézt :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404

@jakuve chichi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka

@dani24687 podle mě je to taky jedno, když si k tomu dítě dospěje samo.

Jinak u nás to kluk vyřešil geniálně. Chvíli k pohybu používal něco jako plazení, pak chvíli péroval na kolínkách. A jednoho rána na nás v 7. měsících koukalo stojící dítě v postýlce :) Od té chvíle obcházel nábytek, seděl a občas se obtěžoval lízt :)

• Citovat
  • Upravit
1674
24.10.13 22:10

@dani24687

hele a jak si hraje jako v jaký poloze, když nesedí? A jak ho třeba krmíš? Já jsem tak strašně ráda, že si konečně sedla, je to hrozná pohodička a klidně ať eště chvilku neleze :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
24.10.13 22:11

Tim klecet myslim, ze dite kleci a telo ma svisle a ruky treba nahoru, to uz je jedno. Ne ze kleci a rukama se drzi treba stolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
24.10.13 22:13

@randr v lehatku a hraje si ve stoje nebo na vsech 4

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
24.10.13 22:16

@dani24687