Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Cuarentena vsude je misto sad smutnej smajlik…asi v dobe, kdy se tato diskuze zacinala, byly jine smajliky a jinak se vypisovaly, cili ne pres dvojtecky, ale nejak jinak… ![]()
mně třeba 9ti měsíční neleze, peruje na kolínkách, ale sama se posadí v prostoru bez pomoci a sedí si. Tak at si sedí, přece jí nebudu chodit pokládat násilim ![]()
@michee píše:
@Cuarentena vsude je misto sad smutnej smajlik…asi v dobe, kdy se tato diskuze zacinala, byly jine smajliky a jinak se vypisovaly, cili ne pres dvojtecky, ale nejak jinak…
@dani24687 píše:
Dotaz pro chytřejšíNe, že by se to týkalo konkrétně nás, ale dotaz. Je nějaký postup, jak a co má dítě první umět - plazit se, lozit, stoupat, sedět. Co když to tak není, co když první sedí a až pak stoupne? Podle mě nic, ne? Jen mě to tak napadlo.Další dotaz - kdy vám dítě klečelo na kolenou a udrželo se?
Je to strašně individuální první by se měli plazit, pérovat na kolenách s toho začnou lozit, lehat si na bok a tak se začne zapírat o ruku až ta ruka zesílí, tak se dostane do sedu přes bok, pak si k něčemu doleze a začne si první myslím klekat a s toho si nějak zkusí stoupat a pak teprve obcházet nábytek a někdy pak chodit
Tak nějak to je, ale každé dítě je individuální jedinec, takže každé má svůj postup, jak pracuje
takže těžko říct
Mi třeba půl roční už skoro měsíc se posouvá, zkouší plazit, houpe se na kolenách zapřený o ruce, ale ještě mu nejde posunout ty nohy dopředu, aby se rozlezl, zkouší to, vzteká se, mrčí a nejde to
ale kam chce se dostat tam se dostane má svůj způsob. A začal si lehat z břícha na bok a přitom se zapírá o ruku a postupně ji zpěvňuje, jak jsem psala tak je možné, že to přeskočí dřív a si sedne přes bok, jak třeba poleze
.
Jo a ještě v nějaké fázi se dávají jednu nohu vepředu druhou v zadu ![]()
@Kelsey Holka si prvně takhle sedla, už tak v necelých sedmi měsících. A pak teprve lezla. Kluci to měli naopak.
Mně hlavně rehabilitačka říkala, že je důležité, aby miminko lezlo, než začne chodit. Jinak malý se udržel na kolínkách v 6 měsících ![]()
Tak nas se plazil, pak peroval, pak lezl, pak stoupl a ted uz lita kolem nabytku jak das. Nesedi a nekleci. Kamosky dite sedi a kleci a neleze. Takze me to privadi k dotazu k cemu je to spravne poradi, kdyz kazdy to ma jinak
@dani24687 podle mě je to taky jedno, když si k tomu dítě dospěje samo.
Jinak u nás to kluk vyřešil geniálně. Chvíli k pohybu používal něco jako plazení, pak chvíli péroval na kolínkách. A jednoho rána na nás v 7. měsících koukalo stojící dítě v postýlce
Od té chvíle obcházel nábytek, seděl a občas se obtěžoval lízt ![]()
hele a jak si hraje jako v jaký poloze, když nesedí? A jak ho třeba krmíš? Já jsem tak strašně ráda, že si konečně sedla, je to hrozná pohodička a klidně ať eště chvilku neleze ![]()
Tim klecet myslim, ze dite kleci a telo ma svisle a ruky treba nahoru, to uz je jedno. Ne ze kleci a rukama se drzi treba stolu.
@dani24687
ty já bych ho nechala, ať si dělá svůj pohyb podle sebe ![]()