Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Chtela bych se zeptat, jestli mate nekdo take zkusenosti.Mas maly 8 mesicni prcek, se asi posledni 2 tydny dost budi v noci, nekdy i nekilikrat do hodiny. Hned se otoci na bricho a stoupa. Kdyz je moc ospaly tak jen sedi. Je v polospanku a kdyz ho polozim takhned zase usne.
Asi je to od te doby co si dokaze v postylce soupnout, ale spi neklidne , vetsinou na boku, porhnuty jako luk a pri sebemensim procitnuti stoji.
Rostou mu zuby. Myslite ze to muze byt od zubu? A nebo je to jen takove obdobi a prejde to?
Nevim jak to udelat aby spal klidne a nestoupal, je mi ho lito a nevyspime se oba.
Prosin o radu
jinak preji vsem maminkach a detem krasne a pohodove vanoce a vse nej v novem roce
dekuji
Ahoj Elen. Ja bych rekla, ze je to na 99 % od zubu. Nase Kacka, kdyz ji rostly zuby, se taky strasne casto v noci budila, ackoli jindy spi celkem bez problemu. Vzdy to trvalo tak 1-2 tydny, pak se to srovnalo a spinkala zase dobre.
Muzes zkusit dat malemu vecer medunkoveho caj, je zklidnujici a dobry na spanek. Muze se podavat i malym detem, ale zase ne moc, tedy ve velkem mnozstvi a na pravidelne kazdy den.
Uvidis, ze je to prechodne a brzy zas vsichni budete spat klidneji.
Drzim palecky, VESELE VANOCE!! ![]()
Ahoj, se zuby to souviset muze, kazdopadne by to melo byt prechodne obdobi. Mala to taky chvili mela bylo to priblizne v dobe kdy se naucila stat, myslim ze u nas to se zuby nesouviselo ale pomohl nam na to spaci pytel od te doby spala klidne. Sany.
Hm, tak u nas uz toto obdobie trva 7m a nevyzera, zeby chcelo prejst. Kked mu rastli zuby, tak sa budil a plakal, plakal aj so spanku, ale stavia sa bez ohladu na to ci mu rastu, alebo nerastu zuby.
Ja uz som z toho pekne znicena, lebo tym postavenim sa zobudi a musim ho zase uspat
Spaci pytel nam svojho casu pomahal, ale pomahat prestal, lebo syn sa v noci hrozne melie a lozi po celej posteli v spanku a ten pytal mu vadil, takze sa zase budil preto, ze mu brani v pohybe. On sa tym lozenim a ukladanim uspava.
Prajem ti, aby to u vas preslo a nebolo ako u nas.
My sme uz skusali asi vsetko, caj nevypije, homeopatika zaberaju ale uz aj tie nejak prestali. ![]()
Ahoj holky, obnovuji diskuzi a doufám, že mi poradíte něco lepšího než jen „přejde to“. Naše malá si neustále stoupá, sedí či klečí ve spaní. Trvá to už několik dní, rozhodně i týdnů a nelepší se to. Myslela jsem, že jsou na vině zuby, ale Nurofen situaci nijak nezlepšil, takže zuby v tom roli nehrajou. Co nějaké homeopatika či cokoliv nechemického? Je to síla, protože se skoro nevyspíme nikdo, malá se „budí“ třeba i co 10min., takže sotva si lehnu a zavřu oči, vstávám znova. Naštěstí někdy vydrží i několik hodin, takže se dá existovat.
Jsem zvědavá jestli někdo něco poradí, malá si ze spaní sedá a uklidní jí trošku až když spí s náma, jinak vstáváme co 5 minut.
Nechci strašit
, ale u nás už to trvá snad 2-3 měsíce, v polospánku se postaví, začne se budit, když hned položím spí dál … Někdy k němu musím 3× do hodiny, pak zase třeba 3 hodiny v pohodě spí a opět nanovo. Se zoubky se to maličko zhoršilo, ale prostě se naučili něco nového
Kamarádka mi říká, počkej až se z té postýlky naučí vylézat, to je potom děs
bojím bojím, že bude hůř. Malýmu je rok a luxus spaní po celou noc mi bude asi do jeho puberty odepřen
přeji krásnou klidnou noc ![]()
To jsi mě opravdu moc nepotěšila
Doufala jsem, že mi někdo poradí něco, co pomohlo
U nás je situace naprosto stejná, ale i tak mi to přijde občas k nevydržení. Tak jsem se těšila, že když odstraním noční kojení, vyspím se celou noc a teď tohle
Snad to nebude pořád …