Motosport ve 14?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3612
22.4.24 10:14

Na motosport ziadne RP (ridicak) nepotrebujes, jazdi sa na zaklade licencie.

Premysli si co vnimas ako motosport, z tvojho prispevku mi nieje jasne ci plne chapes ten rozsah a vyznam, je to podobne ako jazdenie autom, jazdenie na bicykli atd…

Mozes mat normalne auto a trosku agresivnejsie si prejst oblubeny kopec, mozes si to auto vytunit a znovu si prejst oblubeny kopec, ale nic z toho nieje motosport, je to relativne zbytocne riskovanie (ale tiez som to robil), ktore ti zvysi adrenalin relativne za maly peniaz.

Ked to zacnes brat vazne tak ziskas postupne zavodnu licenciu vo svojej kategorii, jazdis omnoho rychlejsie, ale na uzavretej trati, uvedomujes si riziko, ale musis zostat kludna a sustredena, presne poznas trat, brzdne body, apexy, maximalky… vacsinou je to bezpecnejsie ako alternativa vyssie ALE adrenalin tam ziaden nieje. Je to tvrda drina vela hodin denne. Jazdenie, servis, nastavenia, planovanie, trening, vyhodnotenie… Celkove naklady su obrovske! Ak sa ti stane ze sa dostanes do situacie ze budes mat nejaky adrenalin tak budes zrejme nasledujucu sekundu mrtva alebo aspon osklivo polamana.

Vzhladom k veku mi pride ze to budu vyhodene peniaze, radsej by som ti doporucil prvu variantu vyskusat a sama uvidis.

@Mosie Zavodnym strojom sa nezvezies mimo okruh, ten stroj nema znacky a na znacky ho nedostanes (vacsinou), keby si ho aj na znacky dostal (napriklad rallye auta) tak sa s nim nepojdes zviezt po meste, pretoze je to obrovske riziko a prevadzkove naklady… Kazdy prejdeny km ta stoji stovky (mozno aj tisicky) EUR… To NIKTO pri zmysloch robit nebude.

Iba primitivne porovnanie z casov velmi kratkeho „zavodneho“ MTB jazdenia na bicykli aby si mala predstavu:

Plaste: treningove vydrzia 3000km a stoja 20 EUR za kus, zavodne vydrzia 80km a stoja 80 EUR za kus (na 100km zavode uz som musel velmi strazit plaste)
Retaz: treningova stoji 20 EUR a vydrzi 1000km, zavodna stoji 100 EUR a vydrzi 100 az 500km podla terenu
Pedale: treningove stoja 30 Eur a vydrzia skoro vecne su plne servisovatelne, zavodne stoja 400 EUR je to zmes titanu magnezia a hllinika, nedas pozor a kupujes nove, neopravitelne a obmedzene servisovatelne…
Prevodnik: treningovy mas za 20 EUR a menil som ho z retazou (ciste koli pohodlnosti, vydrzal by viac), zavodny minimalne 100 EUR a viac ako 500km nevydrzi
Kolesa: treningove 200 EUR vydrzia skoro vecne, obcas vymenis stred, obcas spice… obcas rafik… alebo si leniva a raz rocne si kupis nove, zavodne 3000 EUR a ked nedas na ne pozor tak po 100km zavode su na odpis, vzhladom na to ze vacsina veci je tam custom, niektore su neservisovatelne… tak zohnat nahradne diely, nastroje, niekoho kto ma skusenosti a nema obe ruky lave… to radsej kupis nove :-)

Si zrataj kolko ta vide sezona pri najazde nejakych 20000km na treningovom a kolko na zavodnom stroji.
A na adrenalin zabudni, kedze kolesa maju vahovy limit 80kg, tak akykolvek skok, neplanovana jama moze mat za nasledok destrukciu kolesa a nasledne tvojich kosti, ked niekto nastupi tak vies ze by si ho dohnal, ale pozeras na tepove indikatory a vidis ze by si ho dohnal, ale potrebujes zavodit este dalsich 5 hodin… tak ho nechas ist. Nikdy som necitil adrenatin na zavode, maximalne respekt, pripadne sklamanie zo svojej neschopnosti…
A zavodny special som fakt nikdy nebral na treningy (vynimkou boli ‚ostre‘ treningy ktore sa isli na zavodnej trati a v zavodnom tempe)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
22.4.24 14:20
@IcePlanet7 píše: Více

Hele děkuji ti za názor, dost mi to „ujasnilo“ některé věci a celkově pohled :). Budu nad tím ještě přemýšlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8367
22.4.24 14:35
@Elliex.q píše: Více

Pokud je to tvůj letitý sen, tak už ses k motorkám určitě někde dostala a u hodně věcí kolem toho víš co a jak. Pokud je to momentální poblouznění, tak bych počkal, až tě za měsíc nadchne jíný levnější koníček ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
23.4.24 16:59
@rmot píše: Více

Je to dlouhodobý sen, který bych si chtěla splnit. To že bych měla počkat si říkám už dost dlouho, takže chci tak nějak začít i když mě od toho dost lidí odrazuje. Jsem rozhodnutá, že do toho chci jít i když to bude stát dost času, úsilí a hodně financí :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze