Možnost nákazy ebolou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14637
9.8.14 14:15
@Jura007 píše:
To už je čtvrtá diskuse o ebole - lidi, nepřeháníte to trochu? A že chytíte plicní mor nebo antrax, toho se nebojíte? Ty byly na rozdíl od eboly u nás v minulosti relativně časté. Jo a ještě vozhřivka (přenášená od koní) může být pro člověka smrtelná. Taky břišní tyfus, skvrnitý tyfus, cholera, pravé neštovice, úplavice… Možností je spousta, račte si vybrat…

Ale není teď nikde „v dosahu“ pořádné hnízdo, ne?  :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krasavicaa
9.8.14 14:19
@Anonymní píše:
Dobré odpoledne. Včera jsem byla vyzvedávat otce ze služební cesty v Düsseldorfu. Přiletěl na Václav Havel airport. Na letišti jsem si musela odskočit na WC na malou. Je nějaké nebezpečí nákazy ebolou? Já vím že to vyzní možná směšně ale mám docela obavy, nikdo nevíte kdo odkud přiletěl, kde přesedal, odkud pocházel a jestli byl zdravý. Dneska mám jít s rodinou k vodě, nevím jestli můžu s klidem na koupaliště jít abych nenakazila ostatní pokud bych virus v těle už měla. Mám od rána trošku rýmu, asi z klimatizace ale dost se bojím i možnosti že to nemusí být tak obyč nachlazení. Šly by jste s tímto na veřejné koupaliště i do společnosti, kde se sejde víc lidí z vesnice. Hlavně děti?

Rychle utíkej na infekční. Nejspíš už ji máš :,(

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ty jo to je každej den nějaká taková diskuse :-D Lidi nepřehánějte :roll: Jednou je to prasečí chřipka, pak nemoc šílených krav, pak zas toto, pak zas jiný blábol :roll:

• Citovat
  • Upravit
18305
9.8.14 14:24
@Litta píše:
Ale není teď nikde „v dosahu“ pořádné hnízdo, ne? :think:

No stačí půl kila semtexu v bakteriologické laboratoři - a hnízdo je hned… :think:
(Vzorky všech těchto nemocí se pro výzkumné účely skladujou, ne?)
A vozhřivku chtěli naši parašutisti z ANTHROPOIDU použít na likvidaci Heydricha a K. H. Franka… V roce 1942 tuším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
9.8.14 14:33
@Krasavicaa píše:
Rychle utíkej na infekční. Nejspíš už ji máš :,(:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ty jo to je každej den nějaká taková diskuse :-D Lidi nepřehánějte :roll: Jednou je to prasečí chřipka, pak nemoc šílených krav, pak zas toto, pak zas jiný blábol :roll:

No za těch pět let, co jsem tady, jsem měl už několik takových „vln“, kdy jsem o vypuknutí epidemie BSE vážně uvažoval. Některé příspěvky čas od času bylo možné vysvětlit jedině takto… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
9.8.14 14:50
@Anonymní píše:
Dobré odpoledne. Včera jsem byla vyzvedávat otce ze služební cesty v Düsseldorfu. Přiletěl na Václav Havel airport. Na letišti jsem si musela odskočit na WC na malou. Je nějaké nebezpečí nákazy ebolou? Já vím že to vyzní možná směšně ale mám docela obavy, nikdo nevíte kdo odkud přiletěl, kde přesedal, odkud pocházel a jestli byl zdravý. Dneska mám jít s rodinou k vodě, nevím jestli můžu s klidem na koupaliště jít abych nenakazila ostatní pokud bych virus v těle už měla. Mám od rána trošku rýmu, asi z klimatizace ale dost se bojím i možnosti že to nemusí být tak obyč nachlazení. Šly by jste s tímto na veřejné koupaliště i do společnosti, kde se sejde víc lidí z vesnice. Hlavně děti?
šmajrá, proč všichni tak plaší? né, nní možnost nákazy.. kdyby byla, tak je na letišti jiný režim, než klasický..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1211
9.8.14 16:26
@Anonymní píše:
Já to z Novy ani Primy nemám, bulvár opravdu nemusím. Vyhledávala jsem si informace na netu. Četla jsem že se to právě může přenést infikovanými tělními tekutinami živé či zemřelé osoby.

no tak asi si na wc na letišti mrtvolu nakaženou ebolou nepotkala, vid? taktéž si na veřejných místech nesedám na prkýnko, umývám si ruce a za kliku nechytám, vždy si vemu papírový kapesník a tím to otevřu, na to jsem zas pako já :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
9.8.14 18:09
@Jura007 píše:
(Vzorky všech těchto nemocí se pro výzkumné účely skladujou, ne?)
A vozhřivku chtěli naši parašutisti z ANTHROPOIDU použít na likvidaci Heydricha a K. H. Franka… V roce 1942 tuším.

Tak to jako akutní nebezpečí teda neberu. :mrgreen: To by se všichni museli strachovat už opravdu všeho.
Ale ebola je teď venku, nekontrolovatelná a je velká šance, že si zmutuje a docestuje sem. Takže paniku chápu. I když sama spím (zatím :mrgreen: ) zcela klidně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí