Dělali jste někdo mramorová velikonoční vajíčka?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
mramorová velikonoční vajíčka - dělali jste někdo?
Ahoj, dělali jste někdo vajíčka mramorová, perleťová..? Jsou na to speciální barvy od „OVO“, máte s nimi zkušenosti? Jak je to složité, drží tyto barvy? Díky moc za vaše zkušenosti, přemýšlím zda je letos nezkusím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@lussinka1984 Já je letos koupila. Říkala jsem si, že se tahle činnost bude dětem líbit. Zatím jsem nekoukala na návod, ale prodavačka se tvářila, že trik spočívá v tom, že se to rukama nanáší na ještě teplá vajíčka a jak to cyhladne, tak to na nich drží. Koupila jsem radši co nejmenší jednorázové rukavice, protože předpokládám, že u toho budou přiložené takové ty ala barva na vlasy. Už se na to těším a douyfám, že to pak z dětí půjde umýt ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkoušela loni. možná jsem dělala chybu ale efekt nic moc - mramorové teda ne, spíš špinavé…:( a perleť taky nic moc. letos jdu do klasiky:( nebo přírodně - cibele, genciánka a spol.
za mne fakt nemohu doporučit:(
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já, děs, matlá se to v rukavicích jestli myslíme stejnou barvu, vezmeš rukavice, nykydáš tam barvu a to vajíčko mneš v ruce, musí být horké, nic moc. Navíc to děsně špiní, každý, kdo na to vajíčko hrábl byl mírně od barvy. Jdu taky do klasiky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lussinka1984 já jo, prace s tím je jak se to patla v rukavicich, ale jsou krasny ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Minulý rok som skúšala, perleťové boli krásne a rýchlo hotové, ale tá perleť z toho liezla dole, keď to niekto chytil do ruky. Takže ako dekorácia do košíčku super ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já byla naopak nadšená!
Dělali jsme to už 2× a jak mramor, tak perleť super! A ty barvy u toho krásně drží!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dělala už 2× a pokaždé jsem byla spokojená, krásný jsou oranžový a žlutý, pak jsem je pomazala sádlem když to uschlo a ani se mi nestalo, že by dělaly obtisky, když jsem je vzala do ruky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já to tedy mastím též - máslem a také si nevzpomínám, že by to nějsk zvlášť barvilo.
Ale řekla bych, že jde možná i hodně o dodržení postupu, jako odmaštění vajec a o et v barvách, dodržení teplot. Jak říkám, já jsem s nimi byla velmi spokojená a koupila jsem je letos zase.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Loni jsem dělala mramorové a povedlo se to docela pěkně dvoubarevně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, já mám trošku jiný dotaz ohledně barev…nikdy jsem to nedělala a jelikož má moje kozénka zítra už 2 roky, říkala jsem si, že to s ní poprvé zkusím, tak jsem koupila obyčejnou barvu OVO..no četla jsem návod a chtěla jsem se zeptat, jestli bude tak dobře chytat i na vyfouknutá vajíčka, chci si při jednom udělat i velikonoční věnec..možná pro někoho blbý dotaz, ale děkuji za reakce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@alsem Řekla bych že jo, tady to mají taky vyfouknutý a obarvený ![]()
http://www.i-creative.cz/…ve-kraslice/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit