Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky. Budu moc vděčná, když mi napíšete o Vašich zkušenostech (případně z doslechu nebo o zkušenostech Vašich kamarádek) s těmito školkami -Kaplická, Voráčovská, Plamínkové. Dcera zatím chodí 5 dnů v měsíci do jeslí, kde si ji nechají do září 2011, v březnu jí budou tři roky, takže do jeslí pak bude chodit „na plný úvazek“ a od září by měla začít chodit do školky. Z dlouhého seznamu jsem vybrala tyto tři školky,ale zatím jsem vybírala jen z hlediska vzdálenosti, bydlíme na Kavčích horách, takže to jsou tří nejbližší. Samozřejmě, chýstam se i na dny otevřených dveří atd… Ale moc by mi pomohly i nějaké reference, bohužel, osobně neznám nikoho, kdo by měl s těmito školkami zkušenosti.
Na Bučance, Matěchova, Boleslavova, Táborská - to jsou školky, které jsou od nás trošičku dál, ale kdyby tyhle tři z nějakého důvodu nevyšly nebo nevyhovovaly, tak budeme zkoušet je, takže kdybyste věděly něco i o nich, prosím, prosím napište.
Předem moooooc děkuji, těším se na Vaše názory ![]()
znam Bucanku a Matechovu a rozhodne bych preferovala Bucanku … je to mensi skolka, dcera zboznuje obe sve ucitelky, urcite bych nemenila …
Ahoj holky, jen jsem se chtela trosku pripomenout s tou moj otazkou a prosbou…zapis se blizi, tak, prosim, jestli se objevil nekdo, kdo ma zkusenosti s nekterou z techto skolek, budu vdecna, kdyz napisete ![]()
zdravím, kaplická je dobrá školka jsou tam milé paní učitelky, je zrekonstruovaná děti tam chodí rádi. Jen mě štve že kroužky jsou pouze pro starší děti. O Voráčovské jsem slyšela že je menší, ale také moc fajn. A do Kotorské (nevím jestlije to plamínková)tam jsou také spokojeni, ale mě se moc nelíbí. Já to také řešila a myslím, že vždy záleží na tom jakou máte paní učitelku ve třídě a jak si sedne s dítkem. Tak bych volila tu nejbližší:) protože myslím že všechny tady jsou dobré.)
Re: školka praha 4
23.6.2011 13:24:57
Ahoj
Jsem z Prahy 4 a moje dcera navštěvuje super školičku V Trávě. Celoměsíční vstupné je necelých 10tis. ale lze tam chodit jen na půldny za 320 kč a to kdykoliv,navíc tam učí opravdu profesionální paní učitelky- vysokoškolačky. Mají tam i živá zvířátka a spoustu toho dělají a Anička si odtamtud nosí spoustu písniček, výrobků a je tam fakt moc spokojená Ahoj Kačka
Ahoj, dceři budou v létě tři, tak se rozhlížíme po školce (doufám, že už bude situace normální!
)… Nemáte tu někdo čerstvější zkušenosti s těmi MŠ Voráčovská, Na Bučance, Plamínkové (4 pastelky), případně s nějakou další poblíž? S nějakými Dny otevřených dveří se nejspíš ještě počítat nedá ![]()
Moc děkuju!
@ViPe10 Jen pro jistotu: Na Praze 4 jsou teď takové kapacity školek, že si lze vybírat? Kamarádka se do oblasti stěhovala (2015), a byla ráda, že jí kluka do druhé třídy vzali NĚKDE - v jejich spádové místo neměli, tak to nějak ukecala v jiné…
@Slečna Ferka spádovost v pražských mateřských školách není. Můžeš dítě přihlásit do jaké školky chceš (samozřejmě v rámci své městské části). Takže ano, školku si můžeš vybrat, zda se dítě skutečně dostane, je otázka druhá.
Dcerka chodila tři roky do 4 pastelek (Kotorská) - a podle mého můžeš přihlásit dítko do jakékoli školky. Záleží to hlavně na učitelkách (které se nám ale stejně každý rok změnily, protože pokaždé někdo odcházel na mateřskou a dělala se škatulata mezi předškoláky) a pak na skupině dětí, které tam budou zrovna chodit - jestli pohodáři a nebo jestli chytnete pár problémových. 4 pastelky měly docela bohatý program - často se někam chodilo - divadla, solná jeskyně, výlety, často i program ve školce. Ale třeba poslední rok jim nečekaně odešla učitelka, novou nenašli a tak se skoro všechny akce zrušily, protože jedna učitelka s dětmi sama ven nikam nemohla a měla k ruce jen občasnou výpomoc.
Poslední paní učitelka si třeba s naší dcerkou moc nerozuměla a prostě to s ní neuměla a při hodnocení připravenosti na školu mi skoro doporučovala „zvláštní školu“. No a při zápisu do školy a v první i druhé třídě všechno v pohodě. Je to o lidech… a ti se mění. Takže - hodně štěstí!
@Slečna Ferka Jak je to teď s kapacitami zatím vůbec nevíme
Chceme si ujasnit, kde bychom byli nejradši.
O Bučance a Voráčovské nevíme nic - není tady někdo, kdo má zkušenost nebo aspoň něco slyšel od známých? Na diskuzích nic nevidím…
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.