Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jojo ve Slivenci a zde byla dřív také malá mš jen pro 20 dětí, ale to nestačilo a nevešli se tam ostatní, právě že byl dost velký problém slivenecké děti umisťovat jinde, poněvadž máme svůj městský úřad či teda úřad obce a tudiž byl snad i vydán zákaz brát naše děti do okolních mš, neznám osobně žádnou okolo, tak snad se někdo ozve..Tady je snad jedno z kritériíí trvalý pobyt ve Slivenci či poblíž, ale když budou mít místo děti vezmou, možná mš v Lochkově je menší..
My budem bydlet v Holyne, ktera spada pod Slivenec. Urcite tam dame prihlasku a strasiho syna ( v rijnu bude mit 5) tam snad vemou urcite. Budu preferovat skolku, kde by me vzali i mladsiho ( 3 bude mit az v prosinci), ale to nevim, jestli ho vubec naka skolka veme. U dost jsem cetla, ze berou jen deti, co dovrsi tri let nejdele v zari, mladsi ne. Ted co bydlime by me ho vzali, ale v Praze to asi bude marny vsude. Nevite jestli berou i mladsi deti? Jsou tam tridy smiseny vekem, nebo rozdeleny dle veku? diky.. ![]()
Tak já si myslím, že staršího určo a mladšího, jednou se bavili učitelky s hlavní učitelkou, že když je dítě přes den bez plen a zvládá třeba jen se lžící něco samo sníst a být bez maminky tak berou když mají místo i 2,5 leté, dobré si tam možná napsat email když zadáte mateřská škola Slivenec tak stránky najdete, mě nechce emimino pustit s odkazem webovek, třídy jsou dle věku-berušky, myšky, lvíčata a krokodýlci vždy jsou na třídu dvě paní učitelky..
Ja jsem stranky uz skoukla, jen jsem si myslela, ze pockam na den otevrenych dveri, pripadne na zapis a optam se tam, ale mozna bude lepsi, kdyz jim napisi rovnou, at vim, jak na tom jsem.
Asi bych tam také raději napsala, kdyby náhodou malého vzít nechtěli až v těch třech letech, tak aby byla možnost se optat ještě jinde, ale věřím, že to půjde:D
Napsali me, ze mame k zapisu prijit, ale ze nevi, jestli me ho vemou, tezko rict, kolik se bude hlasit deti. Tak si ted musim jen hlidat termin zapisu, abych neco neprosvihla.
Tak myslím, že staršího vezmou a u toho mladšího..třeba by pak vzali po dovršení tří let to nevím, přeju, aby to vyšlo a když budete chtít můžete dát vědět, jak to dopadlo? Možná zkusitještě jinou mš-Lochkov..-ale nevím, zda je možné se hlásit na více mš?..
Prihlasek si dam urcite vic, smi se to. Musim mit jistotu, aby me vzali aspon starsiho nekde. Lochkov uz je trochu z ruky, budem bydlet v Holyni, ale dole az v Prokopaku, takze spis Barrandov, tam je skolek hodne, nevim jeste kterou vyberu. Urco vam dam vedet..
Tak malej by měl být jako už předškolák, ne? Náš je srpnový, ale má odklad ale museli ho vzít poněvadž byl už brán jako předškolák, a ti mají přednost. To je pravda, že je Lochkov už dál, Barrandov je dobrý v tom, že tam je více těch mš, hodně štěstíčka..a děkuji, pěkný večer
Ahoj maminky
přemýšlíme o stěhování do Slivence, jak se vám tam bydlí? Nebydlíte náhodou někdo na Štěpánce? Děkuji za info ![]()
Ladyalex-ahojky, já zde žiju 10 let, no já jsem spíš panelákový typ, takže bych šla tam, ale jinak si myslím že se to tu zlepšilo, i když se tu zas pořád přistavují domky, ale jsou tu i obchůdky, i když vietnamského typu, ale neni to tak zlé, super řeznictví, pošta, úřad..má tu být i do budoucna lékař, snad i lékárna mhd také fajn..je super, že je postavená nová velká školka.. i vyžití pro děti je zde fajn a k Albertu, Bille, Lidlu na sídliště neni daleko..
Díky moc lucypaja!
taky se mi tam líbí. Rodiče mám v Lochkově, takže tuhle lokalitu mám ráda ![]()
Katka Koc-Dobrý den, chtěla sem se optat, jak jste uspěli v mš či jiné? No, myslela jsem si, že budou brát víc nových dětiček, ale co sem slyšela tak snad 20? což teda nic moc, A co mě také nemile překvapilo, že sestra chlapečka od syna z mš, které budou v únoru 3 se také nedostala..tak podávají odvolání a to se říkalo, že sourozenci dětí, co tam již jsou by mohly mít přednost..no je to boj!! Přeji, aby jste se do některé z mš dostali. Pěkné dny Lucka
Ahojky,ráda bych obnovila diskuzi,už i mladší půjde k zápisu do mš,slyšela jsem od jiných maminek,že se školka ve Slivenci dost změnila,starší tam chodil do 6/2015 co sem koukala znám asi jen čtyři p. učitelky,máte někdo čerstvou zkušenost? Díky Lucka
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.