Musí mít děti pas na Slovensko?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5487
12.7.20 08:45
@GabinkaCh píše:
Vtírnu se s dotazem. Když píšu SMS z Česka na Slovensko osobě, která má české tel číslo tak tam musím vložit nějakou předvolbu nebo normálně jakoby byl v ČR?

Když ty píšeš z ČR na české číslo, tak to můžeš mít bez předvolby +420. Dojde to, i když je ten člověk v zahraničí. Ale pokud jsi ty se svým českým číslem v zahraničí a píšeš někomu na české číslo, musí být to číslo v mezinárodním formátu, tj. s předvolbou +420. :palec: Záleží tedy, zda je ODESILATEL v ČR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
12.7.20 08:50

@mau-mau to je zajimavy, ja předvolby nikdy nepouzivala, cisla nemam automaticky uložená s predvolbou a normalne pisu ze zahranici rodine do ceska a přijde to i bez predvolby :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
12.7.20 09:15
@Kriss Tina píše:
@mau-mau to je zajimavy, ja předvolby nikdy nepouzivala, cisla nemam automaticky uložená s predvolbou a normalne pisu ze zahranici rodine do ceska a přijde to i bez predvolby :think:

Aha, tak možná to je jinak. Já jsem se ze zahraničí nemohla dovolat a měla jsem číslo bez +420 ve svém seznamu. Když jsem to upravila na mezinárodní formát, už to šlo. Ale je to už relativně dávno. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32215
12.7.20 10:19
@Anonymní píše:
Nejsem zakladatelka, ale myslíte že je problém pokud mám pro deti platné pasy, ale syn ma na fotce necelý rok a teď už tři? Tzn. Na fotce je fakt mimino, dceři fotka odpovídá.. :)

No musí si být podobný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7209
12.7.20 12:23
@Kriss Tina píše:
@mau-mau to je zajimavy, ja předvolby nikdy nepouzivala, cisla nemam automaticky uložená s predvolbou a normalne pisu ze zahranici rodine do ceska a přijde to i bez predvolby :think:

To jsem chtěla přesně vědět. A prosím tě, když budu psát že Slovenska manželovi do ČR na české číslo tak on to nepozná nějak z té SMS že je to ze zahraničí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32215
12.7.20 12:27

@GabinkaCh nepozná, normálně se mu ukáže tvoje jméno nebo pod čím tě má uloženou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44208
12.7.20 13:10
@Anonymní píše:
Nejsem zakladatelka, ale myslíte že je problém pokud mám pro deti platné pasy, ale syn ma na fotce necelý rok a teď už tři? Tzn. Na fotce je fakt mimino, dceři fotka odpovídá.. :)

V tom zákoně je jasně psané že občanský průkaz pro děti platí max. 5 let a musí se vyměnit vždy, když dítě radikálně změní podobu. U pasu to bude podobné. Takže vás nemusí pustit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
12.7.20 21:08
@GabinkaCh píše:
To jsem chtěla přesně vědět. A prosím tě, když budu psát že Slovenska manželovi do ČR na české číslo tak on to nepozná nějak z té SMS že je to ze zahraničí?

Copak, jedeš s milencem do Bratislavy? :mrgreen: Ne, nepozná se to, z které země to je, když je to sms. Ale pokud by ti volal, tak to zvoní jinak. Teda nevím, jak Slovensko, ale SRN a Rakousko se pozná podle zvonění, jiné zahraničí také, ze zkušenosti, tak bych myslela, že Slovensko taky. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24995
12.7.20 21:16

Jedeme na dovolenou na slovensko příští týden a synovi (rok) jsme zařídili občanku. RL bude mít při kontrole asi stejnou hodnotu jako tištené menu vaší oblíbené restaurace. Tak proboha bez dokladu nejezděte, jestli už nejste pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
14.7.20 14:38

Teda tady jsou všichni chytří. Bydlím pár kilometrů od hranic a nikdy jsem neřešila při překročení hranic pojistku, protože mi prostě nedošlo že jsem 2 kiláky od hranic. Prostě tu žijem jakoby tu hranice nebyly. Nedávno jsem byla salým na výletě a pak jsem si uvědomila, že jsme byli vlastně na Slovensku 8o samozřejmě bez dokladů a pojistky. Tak a teď do mě jaká jsem nezodpovědná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
14.7.20 14:43

@Asterea tak pojistku beru, tu bych taky nezakladala kvuli krátkému výletu. Ale ty doklady :think: vy nenosite obcanky u sebe? Ja je treba nosim neustale u sebe, i kdyz zadne hranice neprekracuju, takze tohle by se mi nestalo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32215
14.7.20 14:45

@Asterea No je to tvoje věc…my taky bydlíme kousek od hranic, ale doklady máme vždycky sebou…za případné problémy mi to nestojí a s Němci moc řeč ohledně nedodržování zákonů fakt není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
15.7.20 06:37
@Asterea píše:
Teda tady jsou všichni chytří. Bydlím pár kilometrů od hranic a nikdy jsem neřešila při překročení hranic pojistku, protože mi prostě nedošlo že jsem 2 kiláky od hranic. Prostě tu žijem jakoby tu hranice nebyly. Nedávno jsem byla salým na výletě a pak jsem si uvědomila, že jsme byli vlastně na Slovensku 8o samozřejmě bez dokladů a pojistky. Tak a teď do mě jaká jsem nezodpovědná.

Tak jedna osoba s dětmi překračuje dnes a denně státní hranici bez dokladů a co? :roll: Jakože si z tebe máme vzít příklad a taky tak jezdit? :mrgreen: 30 minutové výlety za čáru se nedají srovnat s rodinnou dovolenou v zahraničí, navíc v nejisté době covidové :roll:
Bavíme se tu přece o tom, co je LEGÁLNÍ a ne, co TŘEBA PROJDE.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
15.7.20 09:40

@Kriss Tina nee, nenosím. Pokud neřídím, hodím do kapsy pár korun na sváču a na autobus a jde se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
15.7.20 09:47

@mau-mau tak dovolenou bych si taky nelajzla. Spíš myslím to, že se jede na běžkách po hřebenu na výlet 15 km za čáru. Legální to samozřejmě není, ale mi ani tehdy nedošlo že jsme vlastně v cizině :oops: :lol: protože ani hraniční přechod nebyl, na běžky nebo na kolo občanku nenosím, ještě bych to někde ztratila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí