Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@PaníBovaryová píše: Více
ale smlouva přeci nemusí být písemná. Oni to podali k soudu, kde psali, že tam dotyčný byl jako nájemník nějaké roky. Takže policie uplně bez problémů, raději žádné vyměnování klíčů, žádné vystěhovávání, braní věcí, odpojování elektriky…
@rmot ne, nemůžeme. To už víme od advokáta…stačí, že na prohlášení, že má povoleno bydlet. Dle policie stačí i to když někoho pustíte do nemovitostí…
@Anonymní píše: Více
Upřímně, mě to takto nebaví. Asi by to bylo ještě zajímavé téma na pokec, ale povídat si s někým, kdo se schovává za anonym, když tu stejně máme anonymní přezdívky, je jak u blbých na dvorečku…
Došlo k výměně za mu, náhodou přišel…okamžitě volala advokáta, polici. Tvrdí, že nedostal od našeho advokáta obsilku o vystěhování, což není pravda - viz převzata pošta. Následně podal to…všechny klíče i a novou dávkou se mu museli dát - k nepochopení. Rada policie rastr to dál přes advokáta, my nic udělat nemůžeme
tak ono je asi jasné, že když někomu vyměníš zámky, tak se bude bránit, ikdyž není v právu. Takto se přeci jednat nedá, musíš jet podle zákona, nebo si sama způsobíš nějakou škodu…
@lucad77 píše: Více
Policie by na místě nezjišťovala žádnou ústní smlouvu. Odkázala by ji na občansko právní řízení.
@Keyllah píše: Více
A tohle vidím, jako největší problém. Kdyby ho silou vystěhovali, tak nemůže nic. Pokud není extrémně znalý zákonů a kliček. Ale takto už je to někde vedené a cokoliv okolo by bylo dost podezřelé.
Jak tady bylo už psáno - odpojení energií, výměna zámku, násilné vystěhování… to vše je trestný čin. Ale když si někdo nevědomky nastěhuje fetku, která navíc neplatila ani insolvenci… no jsme poučeni a další nájemníky jsme si pečlivě proklepli. Ano, naše chyba. Ale šlo o známého, kterého jsem 2 roky znala jako kvalitního a pečlivého zaměstnance.
Vy už jste v tom moc zamotaní a on ví, co může… ví, že soudy se potáhnou roky a vy nemůžete nic. Nám z toho bylo úplně špatně, když jsme hledali co a jak a co oni můžou a my nesmíme.
Známý takto dostal feťáka z bytu násilím. Ten byt pak dával dohromady dalších několik týdnů. Výkaly, hnijící jídlo… atd.
Je smutné, že když se někdo snaží a drží nemovitost třeba pro děti, tak je na tom akorát bitý…
@PaníBovaryová píše: Více
To není pravda. Pokud někoho omezíš v právu bydlení, dopouštíš se trestného činu. A to policie řeší.
@Suzume-chan píše: Více
Velmi nebezpecny? V cem? Ze nekdo, kdo neopravnene bydli ve tvem byte, nic neplati a nehodla se vystehovat te bude zalovat? No to klidne prece muze, v tom mu nikdo prece nebrani.
@lucad77 píše: Více
Mozna, proc ma ale tohle nekomu jen tak prochazet? Kde je nejaka spravedlnost? Pravo majitele na svuj byt? Co ten clovek muze udelat? Podat TO? V tom mu nikdo prece pripadne nebrani.
@Janli píše: Více
Zastávám přístup slušnost za slušnost, sviňárny za sviňárny. Pokud se ten nájemník snaží s majitelem vyjebat, nevidím nic špatného uvést elektřinu do havarijního stavu, aby se musela odpojit, nebo „neúmyslně zapomenout“ platit elektřinu, aby si elektrárny odvezly elektroměr. Mě spíš na tom celém děsí to, že je to příbuzný a snad, jestli jsem to dobře pochopil, rodič zakladatelky, nebo jejího manžela. Ať by to bylo jakkoliv, rodiče bych prostě nevystěhoval.
@rmot píše: Více
Je to rodič. Proto by mě zajímalo, jakou roli v tom může hrát vyživovací povinnost dětí vůči rodičům. Vystěhování je normálně těžké, ale tady tipuju, že to může být ještě těžší. Taky si nedovedu představit, že vystěhuju rodiče.
Anonymní 26.11.25 15:22
Asi tak… Smlouvu není, šlo o rodinu. Neplati dva roky nájem, szalkuje a dělá zlé. A ač přišlo od advokáta výpověď tak se dotyčný osoba nehla. A takhle to dál už nejde. Platíme za něj energie a vše bylo na dobré slovo - rodič, který neměl kde bydlet, ale chová se jak…a žádná snaha o placení nebo slušně chování
@arinecka píše: Více
Nebude tě žalovat, podá trestní oznámení a policie tě bude trestně stíhat.