Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Děkuju za rady
tak nějak sem si taky říkala že se mi to zdá zbytečný když jí nic není, ale je to moje první mimi, tak se moc nevyznám co a jak. K doktorce sme jít musely kvůli 8-mi měsíční kontrole jinak by ani nebyl důvod, No spokojená s ní nejsem vůbec, nedá se sní vůbec komunikovat ona má ve všem pravdu, a příde mi že se moc nevyzná, po prvé když takhle kýchala, když byla malinká tak řekla že je to normální, když ji slyšela takhle kýchnout asi v 5ti měsících hned nás poslala do nemocnice - kde sme byly uplne zbytečne, a ted ji napsala tyhle všehcny léky, myslím že zase říkala že to zní jako laryngitida to pšíkání. Nejraději bych změnila doktorku, ale sme na vesnici a tady jiná možnost není.
Já bych hledala jinýho dr… bez crp nenechám dát atb. jinak protrazin bych taky nedala, ale nechj pro sebe-na záchvaty suchýho kašle mi pomáhá. a pokud ej jinak v pořádku tak bych ji endávala vubec ale vubec nic
@anonymmm tak ji změn.. Já třeba bych na tvém místě dala, protože moje doktorka je skvěla, anikdy se nezmílila a dopředu opravdu věděla, že mi dítě do večera chytně horečky..
Když kluka prohlédla, třeba ten krk a na druhý den - sobota měl 39.. takže záleží co to je za ženskou
Nedala bych, u nas doktorka premyslela nad antibiotikama az kdyz tam starsi prcek prisel a kaslal fakt hnusne, nelibiło se ji jak dychal (prudusky mel ale cisty) i tak mu dala jeste dva dny jine lecby a az v pripade toho, ze by se nelepsil, by ty antibiotika zacal brat, takze se to nakonec obeslo bez nich… V tvym pripade bych se doktorky narovin zeptala, proc by mala ty atb mela brat a vazne bych premyslela o zmene… ![]()
CRP, to snad ani tady v tý vesnici nebudou dělat, zdá se mi to tady děsně zastaralý a doktorce se právě moc důvěřovat nedá, i okolí si dost stěžuje, ale jak už sem psala bohužel je to na vesnici a jiní dokoři jsou docela daleko, takže měnit se jen tak nedá. Ale ty antibiotika jí teda nedám, samozřejme jí budu pozorovat kdyby se melo něco zhoršit nebo tak, a ten prothazin už vůbec ne, když jste tady psaly jak to funguje, ale skovám si ho. ale prostě mě to dost překvapilo, slyšela sem že je to tak často u dospělých nic jim pomalu není a doktoři hned předepisujou antibiotika, přitom je to pro organismus dost velká zátěž a co potom u takhle malých dětí.
@anonymmm heledˇ hlavně sleduj teplotu. Kdyby jí vyskočila vysoko, tak dr prostě poznala něco, co jako máma samozřejmě ještě vidět nemusíš. Já byla před Vánoci taky u dr, že se mi holka nezdá, byl pátek, tak jsem ji chtěla nechat prohlůédnou a ejhle, ona měla angínu, bez teplot. Samozřejmě ATB dostala, ty horečky vylítly až následující den a stály za to.
Prothazin nevyhazuj, náhodou se může dát i tak malému dítěti, ale jen čtvrtka a a méně v případě, že se ti dusí kašlem. Jinak ne.
Já bych jí zavolala a přeptala se a hlavně bych - pokud to je krk - chtěla výtěr z krku (CRP může vyskočit jednorázově, navrch každej doktor má hranici pro nasazení u hraničního výsledku jinde a taky to chce udělat dvakrát v odstupu dne dvou)
v krku tedy něco mít může a nemusí mít projevy.
Na druhou stranu to klidně mohla bejt náhoda, že jste přišli a je to v počátku.
Asi bych je nenasazovala hned, ale pídila bych se dál a měla je v záloze, protože tohle může bejt dost rychlé
Ale přesto bych se s ní poradila, přeptala se - takhle z netu se těžko radí.
Mmch pokud dr nedůvěřuju, tak jí zkrátka vyměnim i za cenu dojíždění - v obou bydlištích jsem měnila dr a dojíždíme (v obou případech jsem k dr stejně musela jezdit mimo obec)…
@anonymmm píše:
Děkuju za rady![]()
tak nějak sem si taky říkala že se mi to zdá zbytečný když jí nic není, ale je to moje první mimi, tak se moc nevyznám co a jak. K doktorce sme jít musely kvůli 8-mi měsíční kontrole jinak by ani nebyl důvod, No spokojená s ní nejsem vůbec, nedá se sní vůbec komunikovat ona má ve všem pravdu, a příde mi že se moc nevyzná, po prvé když takhle kýchala, když byla malinká tak řekla že je to normální, když ji slyšela takhle kýchnout asi v 5ti měsících hned nás poslala do nemocnice - kde sme byly uplne zbytečne, a ted ji napsala tyhle všehcny léky, myslím že zase říkala že to zní jako laryngitida to pšíkání. Nejraději bych změnila doktorku, ale sme na vesnici a tady jiná možnost není.