Musím jí dát antibiotika?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
317
10.1.13 13:36

Děkuju za rady :* :kytka: tak nějak sem si taky říkala že se mi to zdá zbytečný když jí nic není, ale je to moje první mimi, tak se moc nevyznám co a jak. K doktorce sme jít musely kvůli 8-mi měsíční kontrole jinak by ani nebyl důvod, No spokojená s ní nejsem vůbec, nedá se sní vůbec komunikovat ona má ve všem pravdu, a příde mi že se moc nevyzná, po prvé když takhle kýchala, když byla malinká tak řekla že je to normální, když ji slyšela takhle kýchnout asi v 5ti měsících hned nás poslala do nemocnice - kde sme byly uplne zbytečne, a ted ji napsala tyhle všehcny léky, myslím že zase říkala že to zní jako laryngitida to pšíkání. Nejraději bych změnila doktorku, ale sme na vesnici a tady jiná možnost není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
10.1.13 13:36

Já bych hledala jinýho dr… bez crp nenechám dát atb. jinak protrazin bych taky nedala, ale nechj pro sebe-na záchvaty suchýho kašle mi pomáhá. a pokud ej jinak v pořádku tak bych ji endávala vubec ale vubec nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8687
10.1.13 13:37

Nedala a změnila bych Dr. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
10.1.13 13:38

@anonymmm tak ji změn.. Já třeba bych na tvém místě dala, protože moje doktorka je skvěla, anikdy se nezmílila a dopředu opravdu věděla, že mi dítě do večera chytně horečky..
Když kluka prohlédla, třeba ten krk a na druhý den - sobota měl 39.. takže záleží co to je za ženskou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
10.1.13 13:39

Trvala bych na CRP a ATB bych odmítla už v ordinaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
10.1.13 13:45

Nedala bych, u nas doktorka premyslela nad antibiotikama az kdyz tam starsi prcek prisel a kaslal fakt hnusne, nelibiło se ji jak dychal (prudusky mel ale cisty) i tak mu dala jeste dva dny jine lecby a az v pripade toho, ze by se nelepsil, by ty antibiotika zacal brat, takze se to nakonec obeslo bez nich… V tvym pripade bych se doktorky narovin zeptala, proc by mala ty atb mela brat a vazne bych premyslela o zmene… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
317
10.1.13 13:47

CRP, to snad ani tady v tý vesnici nebudou dělat, zdá se mi to tady děsně zastaralý a doktorce se právě moc důvěřovat nedá, i okolí si dost stěžuje, ale jak už sem psala bohužel je to na vesnici a jiní dokoři jsou docela daleko, takže měnit se jen tak nedá. Ale ty antibiotika jí teda nedám, samozřejme jí budu pozorovat kdyby se melo něco zhoršit nebo tak, a ten prothazin už vůbec ne, když jste tady psaly jak to funguje, ale skovám si ho. ale prostě mě to dost překvapilo, slyšela sem že je to tak často u dospělých nic jim pomalu není a doktoři hned předepisujou antibiotika, přitom je to pro organismus dost velká zátěž a co potom u takhle malých dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
10.1.13 14:08

@anonymmm heledˇ hlavně sleduj teplotu. Kdyby jí vyskočila vysoko, tak dr prostě poznala něco, co jako máma samozřejmě ještě vidět nemusíš. Já byla před Vánoci taky u dr, že se mi holka nezdá, byl pátek, tak jsem ji chtěla nechat prohlůédnou a ejhle, ona měla angínu, bez teplot. Samozřejmě ATB dostala, ty horečky vylítly až následující den a stály za to.
Prothazin nevyhazuj, náhodou se může dát i tak malému dítěti, ale jen čtvrtka a a méně v případě, že se ti dusí kašlem. Jinak ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihlašenaGabinka1
10.1.13 14:12

Já bych jí zavolala a přeptala se a hlavně bych - pokud to je krk - chtěla výtěr z krku (CRP může vyskočit jednorázově, navrch každej doktor má hranici pro nasazení u hraničního výsledku jinde a taky to chce udělat dvakrát v odstupu dne dvou)

v krku tedy něco mít může a nemusí mít projevy.

Na druhou stranu to klidně mohla bejt náhoda, že jste přišli a je to v počátku.

Asi bych je nenasazovala hned, ale pídila bych se dál a měla je v záloze, protože tohle může bejt dost rychlé

Ale přesto bych se s ní poradila, přeptala se - takhle z netu se těžko radí.

Mmch pokud dr nedůvěřuju, tak jí zkrátka vyměnim i za cenu dojíždění - v obou bydlištích jsem měnila dr a dojíždíme (v obou případech jsem k dr stejně musela jezdit mimo obec)…

• Citovat
  • Upravit
317
10.1.13 15:52

Jestě jednou vám moc dekuju za rady :kytka: :srdce: :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
10.1.13 16:52
Pokud nedělala crp tak bych asi změnila pediatra. radím ti dobře. taky jsem k takovému jednomu podobnému chodila ten zas ale neléčil ani vážný stav.. přešla jsem musím dojíždět ale jsem max. spokojená trocha nepohodlí a času navíc mi za zdraví dítěte stojí
@anonymmm píše:
Děkuju za rady :* :kytka: tak nějak sem si taky říkala že se mi to zdá zbytečný když jí nic není, ale je to moje první mimi, tak se moc nevyznám co a jak. K doktorce sme jít musely kvůli 8-mi měsíční kontrole jinak by ani nebyl důvod, No spokojená s ní nejsem vůbec, nedá se sní vůbec komunikovat ona má ve všem pravdu, a příde mi že se moc nevyzná, po prvé když takhle kýchala, když byla malinká tak řekla že je to normální, když ji slyšela takhle kýchnout asi v 5ti měsících hned nás poslala do nemocnice - kde sme byly uplne zbytečne, a ted ji napsala tyhle všehcny léky, myslím že zase říkala že to zní jako laryngitida to pšíkání. Nejraději bych změnila doktorku, ale sme na vesnici a tady jiná možnost není.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí