Jakou inkubační dobu má nachlazení?

LL
1057
9.1.13 21:22

Jakou inkubační dobu má "nachlazení"?

Omlouvám se za nadpis diskuze, ale nevěděla jsem, jak to nazvat :-)

Malý má teď rýmu a kašel. Vůbec nevím, kde k tomu přišel, byli jsme pořád doma nebo venku na zahradě - žádné návštěvy. Jen před 9 dny jsme byli u chlapečka, který měl kašel a rýmu. Copak by mohlo trvat tak dlouho než by se u něho příznaky projevily? Já myslela, že ty vzdušné nákazy trvají tak 1-3 dny, max. 5 :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
9.1.13 21:25

Nemohl někde prochladnout? Nemáte doma suchý vzduch, že by mu to sušilo sliznice? Z toho může být rýma, ta steče do krku a máš i kašel.

Prostřední má teď taky rýmu- od zubů :zed: (a ať mi nikdo neříká, že při růstu zubů nemůže být rýma, u nás to vysloveně ten růst zubů způsobuje)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
9.1.13 21:26
@Gladys píše:
Nemohl někde prochladnout? Nemáte doma suchý vzduch, že by mu to sušilo sliznice? Z toho může být rýma, ta steče do krku a máš i kašel.Prostřední má teď taky rýmu- od zubů :zed: (a ať mi nikdo neříká, že při růstu zubů nemůže být rýma, u nás to vysloveně ten růst zubů způsobuje)

u nás totéž v bleděmodrém a dnes to začalo :roll: jsou to poslední stoličky, takže to můžu říci s jistotou :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LL
1057
9.1.13 21:30

Já nevím… Myslím, že ho oblíkám dobře. Jedině kdy měl studený nožky, když jsme přišli z venku, bylo právě před těmi 9 dny na návštěvě. Pak jsme byli venku, když mžilo, tak měl trošku mokrou kombinézku, ale ne durch. A suchý vzduch určitě nemáme, spíš vlhký.

Ale ty zuby, to mne zajímá. Protože malý (20 m) právě má se zoubky problémy, slintá, všechno cpe do pusy a má trochu řidší bobíky. Že by to bylo spojené s rýmou??? Jak??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
9.1.13 21:32

@Gladys nam se dnes proklubala jedna stolicka a druha se na svet dete uz tyden. Rmu mame pokazde co se nam nejaky zub klube, ale ted ma primo superrymu :roll:

@LL urcete by nemoc nepropukla z po deviti dnech, vetsinou je to tak 24-48hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
863
9.1.13 21:33

@LL inkubační doba nachlazení je 2-5 dní. Mohl ho nakazit také,,přenašeč''. Mohl to někde chytnout třeba manžel (u něj se to nemusí vůbec projevit) a tím malého nakazit. Jinak nakazíš se všude kde jsou ty viry protože se to přenáší kapénkovou infekcí. Jde jen o to, jak moc je jedinec proti tomu odolný. Samozřejmě mimčo je odolné míň i přesto, že dostává protilátky z MM.
Držím palce ať se z toho brzy dostanete :mavam:

Příspěvek upraven 09.01.13 v 21:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
9.1.13 21:34

@LL jak, to se mě neptej, ale taky, najednou řidší kadění(u nás výhradně od zubů, jinak má problém se zácpou), rýma, zvýšená únava, protivnej jak řiť = zuby :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LL
1057
9.1.13 22:01
@Gladys píše:
@LL jak, to se mě neptej, ale taky, najednou řidší kadění(u nás výhradně od zubů, jinak má problém se zácpou), rýma, zvýšená únava, protivnej jak řiť = zuby :lol:
:lol: :lol: :lol: „protivnej jak řiť“ :lol: :lol: :lol: To je dobrý, to sedí. Ale je to chudinka malej :srdce:, já bych taky byla protivná…

Ale ten kašel mi do toho nesedí, ten by asi od zubů nebyl, ne.

@Saintpaulia Přesně, taky jsem myslela, že 9 dní je hodně, ale příznaky jsou úplně stejný, ale zřejmě to teda mohl chytil od někoho z nás, i když jsme zdraví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4648
9.1.13 22:23

Kdysi jsem někde četla, že nachlazení má inkubační dobu zhruba 3 dny. Jinak starší měl u růstu zubů taky vždycky rýmu. U mladšího nešlo poznat, jestli je to od zubů nebo chytnul od bráchy který už v tu dobu chodil do školky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LL
1057
10.1.13 13:11

Holky, tak malý se pěkně rozkašlal, v noci se pořád budil a plakal. Takže to asi s těmi zuby souviset nabude. Asi bude opravdu nemocný. Přemýšlím, že je před víkendem, raději zajdu k doktorce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
radkoff
28.1.13 13:09

manžel

A nebyl s ním někde manžel? U nás je zpravidla tak, že když se malej nachladí a já s ním byl ten den, nebo předchozí den venku, můžu za to já (byl málo oblečenej, jedl sníh, byl hodně oblečenej a ofoukl, sundal si na 5 vteřin jednu rukavici, sundal si na 5 vteřin čepici, spadla mu kapuce, spadl do sněhu, byli jsme tam dlouho, dal jsem mu špatný boty, atd..)

• Citovat
  • Upravit
Pampeliskanew
1.2.13 13:17

Tak mi to nedalo a musím se k vaší diskuzi připojit. Řeším ten samý problém, už potřetí… Malému je rok, má 6 zubů, vždycky mu rostly dva zároveň, a vždycky u toho měl rýmu, která přešla i na průdušky, no a teď je to tady znovu. Zase rýma, nemůže dýchat, spát, začíná kašlat… a k tomu slintá a všechno kouše, takže mám podezření, že je to opět tady - zuby a nachlazení prostě mají souvislost. Povrvé měl i horečky, teď je to bez horeček, ale průběh jinak vždycky stejný. Nejsem si vědomá, že by se nachladil někde venku nebo tak, manžel je citlivka, když je kolem rýma, tak je první, který ji má :lol: Doktorka brala i krev na viry, nikdy nic nenašla, tak naznala, že to opravdu může mít souvislost :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA