Musím jí dát antibiotika?

317
10.1.13 13:16

Musím jí dát antibiotika?

Ahoj, potřebovala bych prosím poradit…Dnes jme byly na 8-miměsíční kontrole. Malá si před doktorkou dvakrát kýchla(ale takhle kýchá normálně) ta hned že se jí to nelíbí, koukla do krkru, prý to tam má trošku zarudlý, teplotu má 37,3 ale po odečtění 5 st. vlastně nemá žádnou. Doktorka nám napsala hned antibiotika, sirup na kašel, a prothazin- to je prý něco na uklidnění, na zbůsob diazepamu, ale po přečtení příb. letáku je to až od 10 l et a davá se to třeba před operací na uklidnění atd. Malá prostě nemá teplotu, nekašle, spinká krásně, prostě se mi to zdá divný jí hned cpát antibiotikama a práškama, nebo jí to musím dát? Myslím hlavně ty antibiotika kvuli tomu trochu zarudlému krku, co myslíte???Děkuju za rady. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11733
10.1.13 13:20

No tak to mi přijde divný, že ji napsala antibiotika, dle mě je to zbytečné, já pokud malá má jen rýmu a kašle, tak léčím doma, Dr. mi stejně napíše vždy to samé, takže vím co jí dát, dávám Mucosolvan a na rýmu Nasivin sensitive

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
10.1.13 13:23

ATB jsou asi už naředěná, že? Jinak já bych bez teploty a nálezu bakterií ATB nedávala ani náhodou. Protazin a sirup na kašel taky ne. Kýchání je něco jiného než kašel a jestli 2× denně kýchne, protože ji něco šimrá v nose, tak to fakt není nemoc. Protazin je dobrej na spaní i u dospělejch, hlavně se Ti může hodit, až Tě chytnou záchvaty kašle (suchýho) a nebudeš kvůli toho moci spát. Ten si schovej pro sebe na zlý časy.
Já bych asi neléčila, když nemá teplotu, rýmu, nekašle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
medvidek
10.1.13 13:24

Nedala bych nic.Ty jsi máma a své dítě znáš. Pokud je OK je zbytečný do něj prát cokoliv :hug:.

• Citovat
  • Upravit
13837

Jestli se ti dítě zdá zdravé, tak bych nic nedávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1048

@anonymmm ahoj, doktorka je nějaká divná ne? rozhodně bych nedávala antibiotika, akorát jí tím víc ublížíš než pomůžeš. Malej mi taky doma kýchá v tomhle počasí, stříkám mu do nosíku mořskou vodu pro děti a vysávám nosík každej den a ona si ta imunita tu cestu najde. A to že má trochu zvýšenou teplotu? to může mít klíďo od zubů, malej jí má taky občas zvýšenou, tak dám Nurofen pro děti a je to ok. Pokud se chová normálně, není unavená a vše je v pohodě, tak ani nevidím důvod navštěvovat doktora :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
10.1.13 13:25

Ahoj, když to napíšeš takhle, tak to zní, že chce rvát doktorka ATB do zdravého dítěte. Malej měl na angínu ATB už 3× a to v 8, 13 a 17m. Vždy horečka přes 39st, nejedl a nepil, teď k tomu měl i Laryngitidu. Doma máme prothazin pro případ náhlého Laryng. kašle, ale je to dost silný lék. Asi bych vyhledala někde konzultaci dalšího lékaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4190
10.1.13 13:28

Jestli ti malá příjde o. k. tak bych se na ATB vyprdla. Možná bych zvažovala o jiné doktorce. Nasadit hned ATB není zrovna nejlepší řešení. Časem nebudou zabírat a co bude doktorka dělat potom?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
10.1.13 13:30

Nedávala bych, na co? Malá bude zřejmě max. trochu nastydlá, což je v tomto ročním období naprosto normální a nevidím důvod, proč na trochu zarudlý krk dávat antibiotika a Prothazin. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
10.1.13 13:31

To nevím, ale asi bych na ten krk dala..
Já jsem měla s klukem to, že jsem si myslela, že mu nic neni a pak mu bylo..
Např. jsme šli na očkování a říkám doktorce, že zdravý je, že jenom mi v noci nespí je neklidný, že leda to.. Prohlédla ho a zjistila, že má chycené obě ouška a dokonce to bylo na píchání..A nebo jsem nesla kartu, s tím, že že jenom zeptám, že kluk měl zvýšenou jenom 37,5 a ona mu mrkla do krku a řekla, že má spálovou angínu..na druhý den se mi teprve trochu osypal a dostal horečky..
Takže s tímto je to takové bu´d a nebo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694

Zdravému dítěti bych rozhodně ATB nedala. Pokud tobě se holka zdá zdravá, tak jí prostě neleč něco, co očividně nemá ;) Dr. je nějaká aktivní, ne? :lol:

Zrovna dnes jsem mluvila se svojí dr., protože mi obě děti začli kašlat a dostali teploty, co teď vlastně řádí (kvůli virové chřipce nepůjdu k dr., když na ni stejně ATB nezaberou). Domluvili jsme se na zítra na poslech, jestli jim to nesedá níž, ale pokud ne, tak ATB dávat nebudeme. Pak až je budou opravdu potřebovat, tak by ani nezabrali :think: ale tím, že je spousta doktorů jako ta tvoje dr. se stejně dočkáme bakterií, které budou vůči ATB odolné a pak budeme nahraní :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi

Nedala bych a trvala bych na tom, aby udělala CRP než nasadí antibiotika. Podle mě špatně nasazená antibiotika spíš uškodí než pomohou. Pokud si nejsi jistá a máš možnost, tak bych zkusila konzultace u jiného pediatra.

• Citovat
  • Upravit
31594
10.1.13 13:34

He?
Nedala bych :nevim: Podle mě k otmu není žádný důvod, zkusila bych jí udělat nějaký čajík bylinkový, když to má prý v krku zarudlé, ale to může být klidně i tím, že je topná sezona a v místnosti bývá suchý teplý vzduch.
Kdyby alespoň udělala CRP z krve a bylo tam hodně zvýšené, ale na základě tohoto vyšetření mi přijde od dr úplně zcestné, aby vám napsala všechno tohle. Jinak nám napsala dr diazepam, nedala jsem ho, ale bylo to při horečkách přes 39 (prostřední měl 40 při růstu zubů) jako prevenci febrilních křečí. Když jsem si o tom něco přečetla, tak jsem naznala, že stačí horečku srážet s rozumem a ne skokově a diazepam netřeba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
10.1.13 13:35

A nebo počkej.. možné je, že ji večer a nebo zítra vyskočí horečky… kdyby nic tak ne, ale uvidíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
10.1.13 13:36

No, to je síla teda. ATB bych po takovém vyšetření rozhodně nedávala. V podstatě, žádný z těch léků. Prothazin je hodně silný lék. Vzala jsem si ho jen jednou a dva dny jsem byla nemožná, ospalá, úplně mimo :roll: Maximálně ten sirup na kašel, ale ten vlastně nemá, tak ani ten ne :think: Pokud je malá zdravá, hoď to za hlavu a nejlépe snad změnit lékařku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí