Může majitel nemovitosti po nás chtít platit za srážkovou vodu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101960
8.1.21 20:00

@Sojkka Na kanalizaci jsem, zkouladovano pouze k bydleni. A i tak to prazske vodovody chteli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
8.1.21 20:07
@Premek_Orac píše:
@Katies1104 Tak pokud s vyúčtováním nesouhlasíte a máte k dispozici vyúčtování od dodavatele, můžete udělat vlastní výpočet a ten vlastníkovi předložit s tím, že tolik to vychází vám, a že chcete vidět na základě čeho to on spočítal jinak.
Ale pokud je mu počítán odvod srážkové vody do kanalizace, tak mi přijde normální, že to počítá vám (ikdyž by částku platil stejnou i při prázdném bytě a platil by ji on).

Mě to tedy normální nepřijde :D bydlela jsem v městském bytě, ale i v bytě, který někdo vlastnil a nikde nikdo po mě nechtěl platit to, že tam prší na střechu 🤦‍♀️ pardon, ale nemovitost a byty zde jsou jeho, on na tom vydělává, tak proč to chce platit po nás? Vodné a stočné beru, to je všude úplně normální, ale srazkova voda je za mě totální hloupost, chtít to po nájemci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
8.1.21 20:08

@j.a.n.i1
mrkni: Vyhláška 268/2009 Sb., § 6

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
8.1.21 20:13
@Sojkka píše:
@Katies1104
Platíš pouze vodné a stočné. On má zřejmě v nemovistosti nebytové prostory určené k podnikání a za tu plochu musí platit odvod srážk. vody. To se vás samozřejmě netýká.

Právě, že tady má jen deset bytů určených k bydlení, žádné nebytové prostory, tak nechápu, co to zkouší. Už jsem psala, že vodné a stočné plně chápu a je to zcela normální a běžné, ale v životě jsem nikdy neslyšela, aby pronajímatel chtěl po někom platit za to, že jemu prší na jeho nemovitost, proto mě zajímá, jak to je.. Jinak ten majitel má právě nějakou firmu, takže už nás s chlapem napadlo, že možná na to má i nějaké daňové zvýhodnění a pak chce ještě peníze po nás, aby si ještě víc prilepsil, ale to je jen konspirační teorie, co nás napadlo 😅 to už nám bylo i jen tak mezi řečí oznámeno, že budou zvyšovat nájem 😅

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101960
8.1.21 21:09
@Sojkka píše:
@j.a.n.i1
mrkni: Vyhláška 268/2009 Sb., § 6

No, ale to nijak neresi, ze mi jinak chteli do stocneho pocitat i destivou vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
8.1.21 23:15

@j.a.n.i1 U novostaveb, když nebudeš mít vyřešený způsob řešení odvodu srážkové vody, tak ti nebude ani povolena. Neznamená to jenom retenční nádrže, ale je tam možné i vsakování do pozemku, když je splněný daný poměr vůči celkové výměře. To, že by se u novostaveb platilo za srážkovou vodu, když není vyřešené její zadržování nebo vsakování má být platné od 2/2021

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101960
8.1.21 23:24

@Sojkka Ale tady nešlo o povolení stavby, ta stavba byla normálně zkolaudovaná a řešila jsem to při smlouvě na dodávku vody s pražskými vodovody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
8.1.21 23:49

@j.a.n.i1 Nevím i na PVK je uvedeno, že stočné za odvádění srážkových vod se nevztahuje na plochy určení k tr. bydlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101960
9.1.21 08:14

@Sojkka Tak ono je to uz vic jak 10 let, tak v tom mozna predtim meli bordel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10266
11.1.21 10:53

@Katies1104 Ve chvíli, kdy si ten dům/byt pronajímá, tak využívá tu službu, která je zpoplatněná.
Je to obdobné, jako u elektřiny, kde platíš jak za příkon, tak za spotřebovanou elektřinu. A pochybuji, že by nájemníky napadlo neplatit za příkon, protože to by přeci majitel platil i s nulovou spotřebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný