Může mi po naskočení MS během kojení zase vynechat?

197
31.7.22 22:14

Může mi po naskočení MS během kojení zase vynechat?

Ahoj, minulý měsíc jsem po 7 měsících porodu dostala menstruaci (bylo to nějak se zavedením příkrmů). Před pár dny jsem ji měla mít znovu, ale zatím nic. MS mám vždy pravidelnou, cyklus 28 dní, předchozí dvě děti kojené a jakmile jsem MS dostala, už jsem ji měla pravidelně i přes kojení. Je fakt, že tento měsíc jsem kojila zase trochu víc, miminku rostou zoubky, tak je častěji v noci na prsu. Je možné, že se MS zase “zablokovala”, nebo jak to říct? Těhotenství je vyloučeno. Jen by mě zajímalo, zda je to z fyziologického hlediska vůbec možné. Je možné, že to třeba dostanu zítra, ono je to vesměs jedno, ale spíš tak dumám nad tou otázkou… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3076
31.7.22 22:20

Já se popravdě spíš divím, že u prvních to bylo hned pravidelné :). Je zcela normální, že trvá, než se hormony srovnají a MS zpravidelní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4596
31.7.22 22:21

Jo, muze byt nepravidelna. Ja treba mela druhou po 50 dnech a treti by byla po cca 32, jen jsem tedy otehotnela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
31.7.22 22:22

Já zažila oba extrémy. Po druhém porodu trval můj první cyklus 42 dní, po třetím porodu jen 17 :D Pak už se to vrátilo k normálu, což je u mě 31 - 32 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
31.7.22 22:23

@Podhoubi ahojky to neměj strach vůbec já to dostala po 8mesicich po porodu a pak nepřišla a znovu sem to dostala v 10.mesicich a pravidelně každý měsíc akorát třeba se o 2-5dni zpozdí ale to záleží na kojení já Kojím non-stop :mrgreen: :lol: protože malej si vyžaduje mňam mňam a vytáhne prso :mrgreen: a prostě chce se mazlit u prsa ;) :kytka: kdyby mohl tak duda celý den :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
31.7.22 22:27

Dokud kojíš, ms může být nepravidelná, i když u předchozích dětí to bylo jiné. Teď můžeš mít jinou hladinu prolaktinu, jinak rozházené hormony. Dokud kojíš a těhotenství vylučuješ, tak buď v klidu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69126
31.7.22 23:04

U prvního dítěte mi taky MS doazila po 7 měsících a pak minimálně půl roku haprovala - dva měsíce vynechat a pak dvakrát do měsíce. U druhého dítěte jsem si počkala skoro dva roky, zato to pak naskočilo rovnou pravidelně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
31.7.22 23:12

@Podhoubi Úplně normální… Já dostala první menstruaci po porodu pár týdnů po 1. narozeninách malé, pak 3 měsíce nic a pak už plus mínus pravidelně (teda zatím 3×, tak uvidíme, jak to bude dál :)).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1046
31.7.22 23:20

Mne doktor nekolikrat behem kontroly po sestinedeli upozornoval, ze dokud kojim, tak je „normalni“ naprosto vsechno, co se tyka cyklu. A ze proste dokud kojim, tak nemam resit zadnej/nepravidelnej cyklus. Jen kdybych krvacela furt/casto a nebo me neco nezvykle bolelo, tak mam radsi cinknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
1.8.22 01:50

Jee, super, tak děkuju za objasnění. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14874
1.8.22 02:00

Po prvnim porodu jsem dostala prvni MS po 11 mesicich, plus minus pravidelnou (25 - 36 dnu). Po dalsich 4 mesicich jsem otehotnela, kojila jsem velmi casto 20 mesicu.

Po druhem porodu prvni MS jeste pred koncem sestinedeli, i pres plne intenzivni kojeni. MS pravidelna po 28 dnech. Otehotnela jsem v 6 mesicich dcery, pak se mi odstavila v 9 mesicich.

Po treti porodu pravidelna MS od 3 mesicu dcery pres plne kojeni. Otehotnela jsem v jejich 2,5 letech.

Po ctvrtem porodu prvni MS v 5 mesicich dcery. Dalsi az v 11 mesicich, od te doby pravidelna, i kdyz stale kojim. Je ji 17 mesicu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí