Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, minulý měsíc jsem po 7 měsících porodu dostala menstruaci (bylo to nějak se zavedením příkrmů). Před pár dny jsem ji měla mít znovu, ale zatím nic. MS mám vždy pravidelnou, cyklus 28 dní, předchozí dvě děti kojené a jakmile jsem MS dostala, už jsem ji měla pravidelně i přes kojení. Je fakt, že tento měsíc jsem kojila zase trochu víc, miminku rostou zoubky, tak je častěji v noci na prsu. Je možné, že se MS zase “zablokovala”, nebo jak to říct? Těhotenství je vyloučeno. Jen by mě zajímalo, zda je to z fyziologického hlediska vůbec možné. Je možné, že to třeba dostanu zítra, ono je to vesměs jedno, ale spíš tak dumám nad tou otázkou… ![]()
Já se popravdě spíš divím, že u prvních to bylo hned pravidelné
. Je zcela normální, že trvá, než se hormony srovnají a MS zpravidelní.
Jo, muze byt nepravidelna. Ja treba mela druhou po 50 dnech a treti by byla po cca 32, jen jsem tedy otehotnela.
Já zažila oba extrémy. Po druhém porodu trval můj první cyklus 42 dní, po třetím porodu jen 17
Pak už se to vrátilo k normálu, což je u mě 31 - 32 dní.
@Podhoubi ahojky to neměj strach vůbec já to dostala po 8mesicich po porodu a pak nepřišla a znovu sem to dostala v 10.mesicich a pravidelně každý měsíc akorát třeba se o 2-5dni zpozdí ale to záleží na kojení já Kojím non-stop
protože malej si vyžaduje mňam mňam a vytáhne prso
a prostě chce se mazlit u prsa
kdyby mohl tak duda celý den ![]()
Dokud kojíš, ms může být nepravidelná, i když u předchozích dětí to bylo jiné. Teď můžeš mít jinou hladinu prolaktinu, jinak rozházené hormony. Dokud kojíš a těhotenství vylučuješ, tak buď v klidu ![]()
U prvního dítěte mi taky MS doazila po 7 měsících a pak minimálně půl roku haprovala - dva měsíce vynechat a pak dvakrát do měsíce. U druhého dítěte jsem si počkala skoro dva roky, zato to pak naskočilo rovnou pravidelně.
@Podhoubi Úplně normální… Já dostala první menstruaci po porodu pár týdnů po 1. narozeninách malé, pak 3 měsíce nic a pak už plus mínus pravidelně (teda zatím 3×, tak uvidíme, jak to bude dál
.
Mne doktor nekolikrat behem kontroly po sestinedeli upozornoval, ze dokud kojim, tak je „normalni“ naprosto vsechno, co se tyka cyklu. A ze proste dokud kojim, tak nemam resit zadnej/nepravidelnej cyklus. Jen kdybych krvacela furt/casto a nebo me neco nezvykle bolelo, tak mam radsi cinknout.
Po prvnim porodu jsem dostala prvni MS po 11 mesicich, plus minus pravidelnou (25 - 36 dnu). Po dalsich 4 mesicich jsem otehotnela, kojila jsem velmi casto 20 mesicu.
Po druhem porodu prvni MS jeste pred koncem sestinedeli, i pres plne intenzivni kojeni. MS pravidelna po 28 dnech. Otehotnela jsem v 6 mesicich dcery, pak se mi odstavila v 9 mesicich.
Po treti porodu pravidelna MS od 3 mesicu dcery pres plne kojeni. Otehotnela jsem v jejich 2,5 letech.
Po ctvrtem porodu prvni MS v 5 mesicich dcery. Dalsi az v 11 mesicich, od te doby pravidelna, i kdyz stale kojim. Je ji 17 mesicu.