Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
chtěla jsem se zeptat na váš názor, jestli můžu jít ven s mimčem, které má teplotu (asi od zubů)? Já bych řekla, že ne, ale hodně mě to dneska láká. To sluníčko…
Děkuji za odpověď.
Miroušek a Pepíček 7m.
Nevím, kolik teploty má Pepíček, ale dle naší zkušenosti a teploty do cca 38st ven chodíme (pokud není nemocný). Dokonce v létě, když měl malý teplotu kolem 38-39st při průjmech nás dětská ven posílala.
Ahoj Evko,
děkuji za odpověď. S tou teplotou to není zas taková tragedie, ráno měl 37,8. Já jak vidím to sluníčko a teploučko, tak mi to nějak nedá sedět doma.
Ahoj,
minulých čtrnáct dnů nás trápily zvýšený teploty. Barunce odebírali u doktora krev i moč, aby se vyloučily vážnější nemoci - naštěstí se nic nepotvrdilo.
Ven jsem stejně chodila, když bylo moc zima, tak raději jen na chvilku, ale jo. Neublížilo jí to. ![]()
Taky souhlasím s tím, že když je to do 38, přece je lepší trocha čerstvého vzduchu, než být zavřená doma..... ještě když je tak krásně.
Verča a Barča 3,5 MĚS.
Ahoj holky. Podle naši Mudr. můžete s dětmi chodit na procházky pokud teplota nepřesáhne 38C - lépe se jim dýchá než doma
a prospívá to zdraví. Za předpokladu vhodného oblečení. Ale týká se to jen dětí, které vozíte v kočárku a nevykonávají touto procházkou fyz. námahu… Dokonce tyto procházky doporučila i při chřipkovém onemocnění za stejných podmínek. Řídili jsme se tím a vše bylo Ok. Tak přejem brzké uzdravení…