Může se učitelka veřejně ptát na mou viru?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
20.4.24 04:29

Věřila bych, že učitelka konverzuje. Jde ji o rozmluvení. Ale nevěřím, že je to tímhle způsobem. Buď si to přibarvuješ nebo jde další trapné trollení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9414
20.4.24 05:43
@mon100 píše: Více

Ty jo. Máme demokracii, což tedy původně znamenalo, že můžeme diskutovat s kaźdým o čem chceme. Klidně se může ptát a ty můžeš odpovídat. Blbý je, že se nám tady rozmohl takový nešvar, že lidi mají potřebu mít v zádech silnou koalici - svojí sociální bublinu, která slabochům dává sílu prohlašovat názory. Takže pravých demokratů je málo. Ale nic si z toho nedělej, mlaďoši mají ještě stádní myšlení, ve vašem věku to není nic vyjímečného. Obyčejné chování náctiletých. Akorát že introvertům se v tom blbě žije, no. Pro introverty bývá často mládí peklo. Musejí se pořád popírat… :?. To přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
20.4.24 07:12

Byla to hodina, cvičení konverzace. Mohla jsi říci - je to moje volba, případně - je to moje soukromá věc - prostě slušně odpovědět a nic neříci. Zajímavé téma k rozhovoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
633
20.4.24 07:23

I kdybys jí řekla, že věříš v létající špagetové monstrum, bude jí to fuk, šlo čistě jen o to z vás dostat víc než jednoslovnou odpověď. Učitelce samotné nejspíš vůbec nedošlo, že to téma by pro někoho mohlo být „nevhodné“. Upřímně na tom taky nevidím nic špatného. Nemůže tě kvůli víře z(ne)výhodňovat, ale proč by se nemohla zeptat?

Ale jen pro zajímavost, co bys dělala, kdybychom ti tu řekli, že nemá právo se ptát? Podala bys na ni stížnost? Šla ji žalovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1870
20.4.24 07:29

Ona ma pravo se zeptat, ty mas pravo odpovedet, ze o svych duvodech mluvit nechces.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
20.4.24 07:30
@1Pears1 píše: Více

Ne všude na školách učí jenom poučení Češi, ktere jsou školení z osnov MŠMT na co se smí nebo nesmi zeptat….
U ditete n gymplu maji rodileho mluvčího z USA. GB a dvě rodilé mluvčí ze Španělska a Argentiny na ŠJ plus Francouze z Marseille na FJ. Polovina deti ve tride jsou cizinci nebo ze smíšených rodin, to by asi museli mluvit jen o počasí…

• Citovat
  • Upravit
32325
20.4.24 07:32

A kde je řečeno, že musíš odpovědět po pravdě. Vždycky si můžeš něco vymyslet, ne? To není konverzace o vašem soukromí, ale o tom, abyste se naučili jazyk, jestli říkáš pravdu je každému jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14007
20.4.24 07:36
@1Pears1 píše: Více

Je to už spousta let, ale už od základky si takové hovory pamatuji, a vím, ze se do mě spolužáci strefovali, ze jsem věřící. A je hodně neprijemne muset být v té opozici a vysvětlovat, proč tomu věřím, když “věda přece říká jasne” atd. Ve 12, 13 letech, pokud nejsi vyloženě tvrdá osobnost, to je hrozny.
Až kolem dospělosti jsem místo velmi zamitavych reakci začala dostávat i upřímně se zajímající. To byla dost velká změna.

Ale fakt nevím kdes vzala, ze je to troll.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1690
20.4.24 07:36

Pokud necemu verim, tak se za to nestydim..ale chapu, ze te to mohlo takto zaskocit, zvlast kdyz jsi byla ve skupine jedina, nicmene chapu dobre, ze ostatni vyjadrili nazor proc neveri, nikdo si z tebe neutahoval, takze proste to byla jen diskuze, i kdyz ano, tema je to citlive a ne uplne vhodne, na tuto otazku bys v zahranici taky narazila, ptat by se na to nemela, za me obecne a ne na osobni postoj..mne osobne prijde hloupe ptat se na dotaz a proc vlastne veris, pokud to neni nekdo blizky a nevedu s nim duverny rozhivir na toto tema. Hlavne ve skole v dobe, kdy se resi sikana a kdejaka jinakost mize byt spoustetecm, ze dite se stane tercem.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1690
20.4.24 07:40
@Lily-of-the-valley píše: Více

Vira je od toho verit a myslim, ze je dost hloupe se nekoho snazit konfrontovat s nejakymi dukazy, kdyz dotycny nema zajem se otevrene na toto tema bavit a argumentovat, pro hodne lidi je to velice intimni vec, kterou si nechavaji pro sebe, tlacit takto nekoho jeste z pozice ucitele do teto debaty ve vetsi skupine i pres jeho nechut, je velmi hloupe. A od ucitelky velmi. neprofesionalni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14007
20.4.24 08:01
@ahhotep píše: Více

No hlavně, zcela upřímně. Dítě do určitého věku věří, protože věří jeho rodiče, protože se to tak proste dělá. Málokteré umí argumentovat proč. A tím, ze vlastně neumí odpovědět, to muže vypadat hůř.
Ale to je život no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1690
20.4.24 08:08
@Lily-of-the-valley píše: Více

A treba nechce odpovedet, treba si to chce nechat pro sebe..pro me je to stejne jako se nekoho ptat jakou ma sexualni orientaci ci jaky ma nekdo financni zavazky apod..tohle je proste osobni..treba u nas ve firme, ziju teda v zahranici, jsme mezinarodni firma se na tyto otazky proste ptat nema a pokud by to nekdo udelal takto verejne (neco jineho je duverny rozhovir) sel by na koberecek na personalni. Je tolik temat, ktere mohli probirat, zbytecne resit toto a jeste se ptat jak to kdo ma u sebe a resit duvody a ptat se proc..to jenod ucitelky proste prehmat.. :nevim: ale na druhou stranu se nic nestalo, tak bych to hodila za hlavu a priste bych uz byla poucena a slusne bych odpovedela, ze at se nezlobi, je toto osobni tema a nebudu ho tady verejne resit a nazdar, te asertivite se stejne clovek nauci nejlepe z techto situaci, ale cekala bych proste ze ucitelka bude vedet co resit a co ne.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
20.4.24 08:12

Tak jazykáři se ptají na leccos. Konverzace na různá témata je součástí výuky. Osobně jsem vždy nesnášela už takové ty úvodní otázky na rodinu, práci, kam jedu na dovolenou, koníčky. Není mi to příjemné před cizími lidmi. Řešila jsem to tím, že jsem odpovídala nějak neurčitě nebo si vyloženě vymýšlela. Bylo to nakonec i zábavné.
V tvém případě mi přijde trochu přes čáru, že učitelka ty ostatní děcka neusměrnila, pokud se do tebe navážely. Ale otázka na víru jako taková asi není nic proti ničemu. Teď jsi poučená a příště, když nastane podobná situace, už včas zareaguješ a řekneš, že o tom nechceš mluvit.

• Citovat
  • Upravit
Snorlaxik
20.4.24 08:22

Je to úplně normální konverzace. Mohla jsi odpovědět cokoliv, ne popravdě, když ti to vadí.

• Citovat
  • Upravit
22093
20.4.24 08:35

Tak to je opravdu drama :roll:

Student střední školy musí být schopen vyplodit dvě univerzální věty a doplnit, že dál toto téma nechce rozebírat…. to tedy pardon :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze