Může se učitelka veřejně ptát na mou viru?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Hanka1 píše: Více
Ani tady nevidím problém mluvit o víře a politice jen v obecné rovině
I v rámci cizojazyčné konverzace.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lily-of-the-valley píše: Více
Už na ZŠ jsem se běžně setkávala s věřícími. Byla spádová pro vesnice, kde byla víra běžnější. Stejně tak v léčebně, kam jsem jezdila byly tam děti z celé ČR. Žádný posměch směrem k věřícím jsem nikdy nezaznamenala. A pro mě bylo už v tom věku zajímavé vidět a vědět, že jiní to mají jinak.
Už za mého dětství se tato témata probírala pouze obecně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zejmena v ramci konverzace v cizim jazyce se nas ucitelka ptala na ledacos a navic nam vzdy rikala, ze ji je jedno, co odpovidame, hlavme at je to v tom jazyku nejak smysluplne. Jedinou chybi asi vidim v tom, ze to mela utnout v momente, kdy doslo na utocne komentare, to by se nemelo tolerovat ani v ramci procvicovani konverzace, to chapu, ze bylo neprijmne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Beruska999999 Ja to ale pochopila tak, ze ze spoluzaku se s ni nikdo nehadal. Ze to bylo nekdy driv a ani z toho nevyplyva, ze to byli spoluzaci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@1Pears1 píše: Více
Já měla tedy výrazně jinou zkušenost. Nejlepší byl spolužák, který mi říká cernopr_elnik, očividně něco co měl z domova a ani nevěděl kdo se tím přesně oznacuje.
A pak jsem v jednu dobu jen prošla po chodbě a několik spolužáků spojovalo ruce a dělalo “óm”, což taky moc nechápu kde to vzali.
Nebylo to vtipný, a já jsem byla jako dítě dost citlivá, takže jsem pak brecela, když jsem měla jít ráno do školy.
Ale pak už jsem se s tím nesetkala. Jen to člověka hodně zcitlivi na to tema a cokoliv bere jako narážku na to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@1Pears1 Nic jsem si nevymyslela. Neznamena, ze kdyz se Vam neco podobneho nestalo, nemuze nekomu jinemu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Rimonsiley Nene, nic takoveho, jen jsem chtela slyset nazory ostatnich
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dekuji vsem za nazory, i kdyz se hodne lisily, hodne jsem si ze spousty z nich neco vzala a pro priste uz budu na takovy situace pripravenejsi 🙏diky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Nám bylo řečeno, ještě na minulé škole, že kdyby se nedej Bože něco stalo - úmrtí v rodině, abychom to nahlásili, abysme to téma nedostali asi.
Chodil se mnou spolužák (zrovna maturují) a ten tam chodil už 4 roky a během půl roku mu nezávisle na sobě zemřeli oba rodiče. Utekl od maturity, prostě to psychicky nedal.
Na školu se vrátil snad po 10-ti letech a teď doufám, že jí dodělá. I když si o té soukromé škole myslím své ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Učitelka je neempatická a neprofesionální. Na víru se prostě neptá. Je to tabuizované téma. Stejně tak je naprosto neslušné se ptát na voličské preference nebo výšku výdělku. A to i v rámci konverzace v cizím jazyce. Ty, co tu obhajují téma víry jako konverzačního tématu, by asi velice rychle zmlkly, kdyby se jich v rámci konverzace a přede všemi účastníky kurzu lektorka zeptala kolik vydělává manžel. Vše pod záminkou procvičení vyjádření číslovek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kousavysvetr píše: Více
78 000 Kč čistého a dokaž mi, že to tak není ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Blbost. V reálu se jí stokrát stane, že se jí někdo zeptá na něco, na co nebude chtít odpovědět. Měla by na to mít prostě jen v tom jazyce připravenou odpověď. Učitelce je naprosto šumák, jestli je nebo není věřící, pravdu z ní tahat fakt nebude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. píše: Více
Stejně tak se ti může stát, že se tě někdo pod parou zeptá na tvé sexuální úchylky a sny. A třeba v cizím jazyce. To by v rámci konverzace také měli studenti trénovat s učitelkou? Adolescenti? Jako fakt? Nebo se muslimských studentek vyptávat, proč nosí burku? Některé otázky jsou prostě nevhodné ve společnosti obecně. Víra je jedním takovým tématem. Je to intimní věc. Učitelka by měla být taktní. Konverzaci lze v pohodě trénovat na jiných tématech, kterých je milion. A to říkám jako bývalá dlouholetá lektorka AJ s mezinárodní certifikací.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Každé téma je citlivé, dneska se nesmíš zeptat na víkend, na Vánoce, na prázdniny, na dovolenou, na zájmy, na zážitky…aby se někdo nehroutil a učitelka nebyla netaktní. Přitom jde jenom o to naučit se v na to reagovat. Třeba jednou univerzální větou - je to moje soukromá věc, nechci o tom mluvit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit