Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
To bude po té střevárně. Ale jestli si myslíš, že máš už měsíc příznaky těhotenství, tak si test udělej klidně teď, nemusíš čekat na ráno.
No a já jsem první dvě těhotenství problila druhý a třetí měsíc od rána do večera. Rozdíl mezi prvními dvěma dcerami máme skoro přesně 2 roky. Třetí se povedla půl roku pod tuhém porodu, čili rozdíl 15,5 měsíce. No a ve třetím těhotenství mi bylo úplně dobře. Ve čtvrtém jsem zvracela tak 2 týdny.
@Janča6 já jsem spíš myslela, jestli ta střevní chřipka nebyl nějaký skvělý nástup příznaků. Nikdy na střevní trable netrpím, takže vlastně ani nevím, zda mívají běžně takhle dlouhý dojezd.
Jinak bych to k těhotenským příznakům vůbec nepřirovnala. Fakt to jsou lehké křeče v podbřišku, teď pár dní zpátky se možná přidala lehká nevolnost.
Já měla v obou těhotenstvích vlastně jen strašně silné nevolnosti, bez zvracení.
Každopádně uspím dítě a jdu teda zkusit ten test. A kdyžtak ráno k praktikovi no. ![]()
Když nechceš další dítě tak se chraň.
Že to předtím nešlo neznamená, že to nemůže jít teď. My máme třetí dítě z přerušovaného styku a předtím nám to cca 5 let fungovalo jako ochrana. A pak stačilo jednou
@JancaS84 jo, jsem si toho plně vědoma. Však taky naše domluva s mužem zněla, že dokud kojím, tak přerušovaně a děj se vůle boží. Po návratu cyklu mažu pro antikoncepci. Ale přiznám se, že jsem nevěřila, že by to klaplo.
@Anonymní píše: Více
Kojení není antikoncepce. Já jsme si po třetím dítěti nechala napsat pilulky hned po šestinedělí a po ukončení kojení šla na přerušení vejcovodů. A super.
Je mi jasné, že hned na první dobrou je jasné, že odpověď je ano. Však už jsem také připravena, že si dneska na nákupu raději koupím test a ráno si ho udělám. Spíš jsem z toho dost nervózní a asi hledám zkušenosti ostatních.
Mám doma dvě děti. Téměř tříletého a teď půlroční holku. První se povedlo asi po roce snažení. Aby bylo druhé, tak jsem musela přestat kojit, protože i po roce nechráněné soulože a vyloženě „snažení“ jsem byla bez jakéhokoliv náznaku menstruace. Jakmile jsem přestala kojit, tak se dcera povedla na první dobrou a vlastně ani nevím jak.
Teď jsem tedy půl roku od porodu druhé a poslední cca měsíc mi je divně. Prodělala jsem nepříjemnou střevní chřipku se silným průjmem a od té doby se to mnou táhne. Mívám pravidelně téměř po každém jídle lehce křeče do břicha, nic silného ani extra bolestivého, ale je to tam. V žádném případě to ale nepřipomíná těhotenské bolesti, které jsem v obou těhotenstvích měla.
Každopádně dneska, když mě poprvé napadlo jestli bych byla těhotná, tak je mi samozřejmě hned fakt zle a je mi slabo. Psychika asi pracuje. Třetí dítě už z mé strany v plánu nebylo, manžel by si ho přál. Sex jsme nijak často neměli, jeli jsme čistě přerušovaně, bez jiné ochrany. Náznak vrácení cyklu nebyl.
Takže k mému dotazu, měl někdo místo nevolností spíše průjem?
Pokud jste byly těhotné vícekrát, byl nějaký významnější rozdíl v nevolnostech obecně?
Přiznám se, že panikařím. Co když jsem napotřetí nepoznala, že jsem těhotná? Nebo naopak proč se se mnou ty nevolnosti tak táhnou? Jsem už třetí týden na dietě, beru probiotika a bez změny.
Samozřejmě pokud bude zítra test negativní, tak jdu k lékaři.