Muži to umí s dětmi lépe než ženy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27029
16.2.15 09:21

Nic takového jsem nečetla, svoje děti vychovávám instinktem, takže mě určitě žádnej chlap neradí. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1606
16.2.15 09:24

Páni, dobře jste mě roznesly na kopitech :mrgreen: ale jsem ráda, že vidím názory i jiných maminek. Samozřejmě, že dítě potřebuje výchovu a mít nastaveny určité mantinely, ale stejně tak, dle mě potřebuje vědět, že pokud ho něco trápí, jsou tu rodiče pro něj. A jak takové mimčo naučené dle Estvilovky pozná, že když bude plakat, pouze, když ho bude trápit něco závažného, tak rodiče skutečně přijdou a pomohou?

@Pudloslava píše:
Me to prijde jako vykrik matky, ktera je nevyspala az k smrti, protoze v noci 10× vstava a uhoupava dite, ktere neumi samo usnout. A tak potrebuje sama sebe utvrdit v tom, ze to dela spravne a ze zenske, ktere to tak nemaji, jsou bezcitne bestie.

Ano, částečně máš pravdu, někdy vstávám k malému několikrát za noc a někey spí sám do rána, jak andílek. Někdy jsem nevyspalá, ale nebývá to až tak často, nicméně i to dle mne k mateřství patří

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
16.2.15 09:32
@tronelka píše:
Páni, dobře jste mě roznesly na kopitech :mrgreen: ale jsem ráda, že vidím názory i jiných maminek. Samozřejmě, že dítě potřebuje výchovu a mít nastaveny určité mantinely, ale stejně tak, dle mě potřebuje vědět, že pokud ho něco trápí, jsou tu rodiče pro něj. A jak takové mimčo naučené dle Estvilovky pozná, že když bude plakat, pouze, když ho bude trápit něco závažného, tak rodiče skutečně přijdou a pomohou?

tak ono si na to nezvykne jen během jednoho večera… a lze i snad poznat podle pláče/času jestli náhodou dítě nemá hlad, jestli nepotřebuje přebalit atd. a samozřejmě mu teda ty potřeby budeš plnit nadále během dne a i v noci pokud to bude potřeba, ne? nenecháš ho snad řvát tři dny v kuse o hladu v jedněch plenkách, to si myslím ani nikdo nedoporučuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
16.2.15 10:07
@tronelka píše:
Páni, dobře jste mě roznesly na kopitech :mrgreen: ale jsem ráda, že vidím názory i jiných maminek. Samozřejmě, že dítě potřebuje výchovu a mít nastaveny určité mantinely, ale stejně tak, dle mě potřebuje vědět, že pokud ho něco trápí, jsou tu rodiče pro něj. A jak takové mimčo naučené dle Estvilovky pozná, že když bude plakat, pouze, když ho bude trápit něco závažného, tak rodiče skutečně přijdou a pomohou?Ano, částečně máš pravdu, někdy vstávám k malému několikrát za noc a někey spí sám do rána, jak andílek. Někdy jsem nevyspalá, ale nebývá to až tak často, nicméně i to dle mne k mateřství patří

muj prostredni skutecne spal cele dlouhe noci a kdyz pak nekdy plakal, vedela jsem, ze neco potrebuje, ze je nemocny.
Samozrejme k materstvi patri byt nevyspala, kdyz mas male miminko, kdyz jsou deti nemocne a za noc 5× poblejou postel atd… ale neni treba si to nejak glorifikovat a zamerne udrzovat spatny spanek u decka, kdyz to neni potreba.

Ostatne je daleko lepsi i pro to dite, kdyz se dokaze samo poradne vyspat - spanek je dulezity, ve spanku zraje mozek a uklada se pametova stopa.
Kdyz ty ses nevyspala, protoze jsi v noci 10× vstavala a hledala dudlik, jak je asi nevyspale to dite - vzdyt ono se musi uplne probudit a podavat dost narocny vykon - hlasite jecet - aby dosahlo sveho usinaciho ritualu.

Kdyz je dite navykle usinat s nejakou pomoci, treba kojenim nebo houpanim, pry je to podobne, jako kdyz bys vedela, ze jakmile usnes, nekdo prijde a sebere ti perinu. Kdyz se probudis a perinu nemas, zacnes hlasite brecet a milujici maminka prijde a perinu ti da, ale jakmile usnes, zase ti ji sebere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
16.2.15 10:11

Tak můj muž se o naše šestitýdenní miminko dokáže postarat o dost líp než já. Já hojšám, zpívám, nosím a nic. On si k ní lehne, sdělí jí, že nosit ji nebude, usne, začne chrápat a malá spí vedle něho do pár minut jako dudek. Jak to dělá, netuším :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
16.2.15 10:14

@Annci Přírodní bílý šum :mrgreen: nahraj si ho a pak to malé pouštěj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
16.2.15 10:26

@tronelka Já jsem parkrát ze zvědavosti nakoukla do některých knížek o dětech, ale nakonec dělám vše podle sebe, můj instinkt mě zatím nezklamal, užívám si miminkovské období a neřešim jestli by už moje mimi mělo spát celou noc, samo si hrát atd…Estivilova metoda se mi take nelíbí a nikdy bych ji nepoužila ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
16.2.15 10:36
@omites píše:
Jinak k tatínkům… můj muž se daleko líp postará o syna než já. S ním spolupracuje. Mě dělá scény. Jsem měkčí. :jazyk:

Sme na tom úplně stejně, mě malý odmlouvá, utíká a nové věci se taky rychlejc učí od jiných :-D S tatínkem je parťák a každou vteřinu s ním se plně soustředí.

A k tématu, pokud jde jen o metodu vyplakání se, tak snad je jedno jestli je to matka nebo otec, ale nikdo soudný přece nenechá své dítě záměrně řvát, zvlášť před spaním když má být klidné. Já nevím jak vy ale já když kvůli něčemu večer brečím tak pak dobré spaní nemám. A to už sem velká holka…
Trocha selského rozumu by stačila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1606
16.2.15 10:41
@Pudloslava píše:

Ostatne je daleko lepsi i pro to dite, kdyz se dokaze samo poradne vyspat - spanek je dulezity, ve spanku zraje mozek a uklada se pametova stopa.
Kdyz ty ses nevyspala, protoze jsi v noci 10× vstavala a hledala dudlik, jak je asi nevyspale to dite - vzdyt ono se musi uplne probudit a podavat dost narocny vykon - hlasite jecet - aby dosahlo sveho usinaciho ritualu.

Kdyz je dite navykle usinat s nejakou pomoci, treba kojenim nebo houpanim, pry je to podobne, jako kdyz bys vedela, ze jakmile usnes, nekdo prijde a sebere ti perinu. Kdyz se probudis a perinu nemas, zacnes hlasite brecet a milujici maminka prijde a perinu ti da, ale jakmile usnes, zase ti ji sebere. [/citace
Promin, ale tohle mi přijde trochu přitažené za vlasy. Nemyslím si, že by plnohodnotný spánek dítěte nějak narušilo to, že je občas v noci nakojeno, nebo pochováno, když to potřebuje. Možná pro to malej v noci nevřeští, protože ví, že když něco potřebuje, jsme tu pro něj. Nevim, jak to bylo u vás, ale nám se rozhodně nebudí xkrát za noc s dechberoucím řevem. Většinou je to v polospánku, tak dám cucnout, nebo pochovám a za pár min je zas tuhej a já taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1606
16.2.15 10:49
@Alušáček píše:
@tronelka Já jsem parkrát ze zvědavosti nakoukla do některých knížek o dětech, ale nakonec dělám vše podle sebe, můj instinkt mě zatím nezklamal, užívám si miminkovské období a neřešim jestli by už moje mimi mělo spát celou noc, samo si hrát atd…Estivilova metoda se mi take nelíbí a nikdy bych ji nepoužila ;)

To ráda slyším, už jsem myslela, že jsem mimozemšťan :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
16.2.15 10:56
@tronelka píše:
Promin, ale tohle mi přijde trochu přitažené za vlasy. Nemyslím si, že by plnohodnotný spánek dítěte nějak narušilo to, že je občas v noci nakojeno, nebo pochováno, když to potřebuje. Možná pro to malej v noci nevřeští, protože ví, že když něco potřebuje, jsme tu pro něj. Nevim, jak to bylo u vás, ale nám se rozhodně nebudí xkrát za noc s dechberoucím řevem. Většinou je to v polospánku, tak dám cucnout, nebo pochovám a za pár min je zas tuhej a já taky.

Možná by to chtělo lepší pochopení psaného textu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
16.2.15 10:57

@tronelka
kdyz ti dite v polospanku zamrmla a ty mu hnedka davas prso, nebo vyndavas a houpes, tak mu podle me vyslovene spatne navyky vytvaris. Casem se to muze obratit proti tobe. Zalezi kus od kusu, moje deti nikdy nemely tendenci samy si zlepsit spanek a jakekoli spatne navyky se vzdy jen potencovaly, az to doslo do stadia, kdy uz se fakticky dal nedalo. Mozna ze tvoje budou jine. Mmch asi to tu padlo a prehlidla jsem, jakze stare mas ditko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
16.2.15 11:00
@j.a.n.i1 píše:
Možná by to chtělo lepší pochopení psaného textu :think:

tak ja verim tomu, ze pokud dite pri kazdem probuzeni okamzite dostava prso, takze okamzite usina, ze potom se skutecne dobre vyspi. Ale budit se nekolikrat za noc je normalni, podle me neni v silach zadne zeny aby takovou sluzbu poskytovala nonstop nekolik let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1606
16.2.15 11:13
@Pudloslava píše:
tak ja verim tomu, ze pokud dite pri kazdem probuzeni okamzite dostava prso, takze okamzite usina, ze potom se skutecne dobre vyspi. Ale budit se nekolikrat za noc je normalni, podle me neni v silach zadne zeny aby takovou sluzbu poskytovala nonstop nekolik let.

To urcite ne, o tom žádná. Synovi bude rok a budí se čím dál tím mín, ale máš pravdu, co kus to originál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
16.2.15 11:23
@tronelka píše:
To urcite ne, o tom žádná. Synovi bude rok a budí se čím dál tím mín, ale máš pravdu, co kus to originál.

moji hosi meli presne opacne tendence, rekla bych „s jidlem roste chut“. co bych usinal sam, kdyz muze mama prinest dudlik?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí