Můžou teflonové pánve do myčky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
kofola3
22.8.11 16:18
kate02 píše:
Evikk píše:
Nedávám teflonové nádobí, nic s dřevem a plasty, na kterých není vysloveně napsáno, že smějí do myčky. Některé pomalované skleničky taky do myčky nesmějí, protože se pak to pomalování může postupně smýt.Starou teflonku jsem sicekdysi dávala a přežila docela dobře, ale byla už stará opráskaná. Nové už nedávám, prý to pro ten nepřilnavý povrch není moc dobré. Teflon se má prý mýt i pokud možno s absolutním minimem chemikálií.
Dřevěná prkénka se mi taky po mytí v myčce rozpadla na kousky (v místech, kde bylo dřevo lepené) a dřevěná rukojeť na nožích po pár umytích olezla. Navíc pro ostří nožů také nejsou dobré vysoké teploty a chemikálie.
S tou vysokou teplotou to je tak, že nožům škodí teploty nad 80 stupňů (rychleji se pak ztupí…), kdysi jsem dělala na brigádě ve firmě, která dělala i termoregulační techniku a tam mi právě říkali, že vyráběli pro řezníky nějaký „kádě“ na nože a že se tam musela udržovat teplota přesně 80 stupňů, což je dost na to, aby pochcípaly bakterie, ale málo na to, aby to ty nože zbytečně tupilo.. Každopádně naše myčka umí jen teplotu do 75 stupňů (máme malou stolní), takže tohle neřeším… :nevim: :mrgreen:

Naše boschka taky umí jen 70.

• Citovat
  • Upravit
69118
22.8.11 16:32

Naše taky končí někde kolem 75, ale já stejně většinou myju na eko program na 55.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí