Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Hezký večer všem,
poslední tři týdny mě bolí levá ruka. Teda není to přímo bolest ale spíš tlak v zápěstí, ktetý přechází do brnění prstů (palec, ukazovák a prostředník).Cítím to hlavně když je ruka v klidu především večer a v noci. Posledních pár dní kvůli tomu nemůžu usnout. Dnes ráno mně to ale docela vyděsilo protože když jsem vstala začalo brnění a pak mi samovolně cukal palec tak pět minut. Volala jsem doktorce jenže má dovolenou. Takže jdu za 14 dní. Měl tu někdo z vás karpály? Jak se u vás projevily?
Ahoj mela jsem neco podobneho.. ale u me to byl zanet slach.. dostala jsem u dr sadru.. a
Manžel měl operované obě ruce na karpály a poznávací znamení je prý brnění v noci.
@frozendarkness píše:
Hezký večer všem,
poslední tři týdny mě bolí levá ruka. Teda není to přímo bolest ale spíš tlak v zápěstí, ktetý přechází do brnění prstů (palec, ukazovák a prostředník).Cítím to hlavně když je ruka v klidu především večer a v noci. Posledních pár dní kvůli tomu nemůžu usnout. Dnes ráno mně to ale docela vyděsilo protože když jsem vstala začalo brnění a pak mi samovolně cukal palec tak pět minut. Volala jsem doktorce jenže má dovolenou. Takže jdu za 14 dní. Měl tu někdo z vás karpály? Jak se u vás projevily?
to budou temer jiste, ale potvrdi to vysetreni EMG, ktere ma smysl delat, az pokud budes mit potize alespon 6 tydnu, nejlepe 3 mesice. Nicmene vysetreni neurologem bys mit urcite mela, co kdyby to bylo neco jineho.
Moc děkuji za odpovědi.
Tak já s tou rukou normálně funguji ale jak je v klidu tedy převážně večer a v noci tak to začne. Ale jen ty tři prsty a takový divný tlak v zápěstí.
To je hodně časté v těhotenství, ale i u lidí, co pracují na počítači, máš to v ruce, kde držíš myš?
Já jsem na md a myš nepoužívám vůbec celkově na počítači moc nejsem. Jsem pravák a zlobí mě levá ruka
Ahoj holky, ja mam take problemy. Obe ruce me boli, leva az k ramenu, takovym způsobem ze si nemohu udelat ani culik. Prava ruka mi u palce tvrdne, do pulky zapesti mi nateka pri vetsi zatezi. Brni, v noci nespim. Padaji mi veci z ruky. Picha a mam tlaky v zapesti.
Na karpalech jsem vcera byla. Ty mam v poradku. Tak ja uz nevim co by to mohlo byt. Pry mam zkusit revmatologii a ortopedii.
Mate nekdo nejake zkušenosti? 2 mesice cekam az me vezmou na neuro, aby se mi ulevilo. A ted zas budu cekat x mesicu nez se dostanu k dalsim dr. To uz se neda vydržet.
Fakt to dost boli. Nemuzu poradne pracovat. Ale do prace zatim porad chodím. Holky nejaka rada prosim?
Dle me to vypada na zanet šlach. Ruce co nejvíce setrit… bandazovat… ledovat a lokálně treba Voltaren…
Mela jsem to stejne,, mela jsem zanet slach a dostala jsem sadru.. pomohlo to na nejakou dobu, ale vraci se to ![]()
Holky kdyz leduju je to snad jeste horsi. Uplne mi ztuhne prst i dlan a mam to tak ztuhly ze a tim nejde nic delat.
Prosim mohu jit s tim na chirurgickou ambulanci? Tam si to odsedim ale vim ze me vezmou. Uz neco na to potrebuji. Nemuzu fungovat normalne.
Dekuji za radu
@katkalaila a mela si to od chirurga nebo ortopeda? Tu sadru?
Ja mam podobny problem. Dlan u aplce natekla. Bolest v zapesti cela ruka natekla. Boli to az k zapesti. Jen nevim jestli zajit k ortopedovi nebo na chirurgii. Zadny uraz jsem nemela na ruce tak nevim cim to je.
Obvodni mi rekla ze by to chtelo mit ruku v klidu. Dlaha nebo neco takoveho by pry pomohlo.
@Anonymní píše:
@katkalaila a mela si to od chirurga nebo ortopeda? Tu sadru?
Ja mam podobny problem. Dlan u aplce natekla. Bolest v zapesti cela ruka natekla. Boli to az k zapesti. Jen nevim jestli zajit k ortopedovi nebo na chirurgii. Zadny uraz jsem nemela na ruce tak nevim cim to je.
Obvodni mi rekla ze by to chtelo mit ruku v klidu. Dlaha nebo neco takoveho by pry pomohlo.
ahoj, sla jsem do nemocnice na chirurgickou ambulanci,, tam udelali rentgen.. prohmatali a nevim co vse uz je to 13 let zpet.. a pak jsem dostala sadru. Myslim na 4 tydny.. ale ted by ti podle me dali nejakou ortezu
urcite si zajdi