Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
holky, ráda bych se poradila se zkušenějšíma. Dneší noc jsem vůbec nespala, od 23.00 mě začalo bolet v kříži, byla to stálá bolest, která přestala jen když jsem chodila po pokoj nebo seděla opřená- žádné pravidelné intervaly, prostě to bolelo pořád. Jakmile jsem si lehla - hrůza. V 1.00 hod jsem vyzkoušela horko vanu, ta mi uděla tak dobře, že jsem tam na 20 minut i usnula, ale jakmile jsem vylezla ven bylo to to stejné. Asi ve 3.00 hod se mi podařilo usnout v sedě na gauči, když jsem byla podepřená polštářema. A vlastně doteď se nic nezměnilo, když sedím nebo chodím tak citím jen malý tlak na kříž, ale když si lehnu tak mám pocit, že se blíží můj konec. Jsem 38+5 tt. Myslíte, že to můžou být poslíčci nebo spíš zácpa............:) Jsem z toho unavená a docela bezradná, ale nechce se mi hned volala do porodnice, aby se mi nevysmáli, že mám zácpu a plaším. Díky
Křížové bolesti ještě nemusejí znamenat nic. Ani porod, ani poslíčky. Ale můžou. Já tím trpím co se tak ochladilo. No a vyřešila jsem to termoforem v posteli. Hezky to teplo kříže uvolní a já bez problémů usnu.
Ahojky,
neviděla bych to na porod, mohli by to být silní poslíčci. Pokud se ti ve vaně uleví a bolesti ti tam přejdou, tak porod to nebude. Ale pokud se ti to nezdá a bude to trvat pořád, tak zkus zavolat do prodnice a uvidíš.
Ivulka
Poslíčky to být mohou, u každé se projevují jinak. Jestli to bude přetrvávat, poradila bych se s Dr. Ať tě ta bolest nevyčerpává, budeš potřebovat hodně sil.
Vlastně to na tebe už může přijít každým dnem, tak hodně štěstí! Ať je to rychlý a mimi zdravé ![]()
100% jsou to kříže. Zkus nějaké uvolňovací techniky - masáž, teplo, kroužení pánví opřená v předklonu o židli atd.