Můžu dát dítě do velké sedačky, když nechce samo sedět?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
budulinek2011
9.10.11 19:57

No tak myslím že ji tam posadit mužes. Pokud se ti posadi do jidelni stolicky a sama už se postavi a cupita, tak je na sed připravena. Jen jak píšeš, je lína :) Nekupuj zadnou novou sedačku a dej ji do te 9-18 kg.

• Citovat
  • Upravit
102087
9.10.11 20:00

A z kleku na paty se ti sama posadí, nebo i to odmítá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.10.11 20:05

I to odmítá, teda už jsem ji tak párkrát viděla že seděla na patách ale fakt jen chvilkově, ona pořád někde leze nebo chodí, nebo si hraje na bříšku.

• Citovat
  • Upravit
102087
9.10.11 20:15

Tak pokud chvilkově sedí na patách, tak to už se jako sed počítá, takže myslím, že by to už do větší sedačky šlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.10.11 20:20

No ona na těch patách sedí třeba jen 5 sekund, hraje si já ji třěba podávám křupku, tak tahle sedí dá si ji do pusy a zase odleze pryč, tak nevím jestli se to počítá jako sed když tak nesedí aspon minutu.

• Citovat
  • Upravit
5077
9.10.11 20:22

Ahoj,
já bych to moc nehrotila, když se ti do vajíčka nevejde a máte polohovatelnou sedačku 9-18kg, tak dej sedačku co nejvíc do lehu a malou tam v klidu posaď.
My to tak taky udělali a bylo to bez obtíží, do vajíčka se nevešli a sedět nechtěli, takže jsem napolohovala do lehu velkou sedačku a bylo to. A jestli už obchází nábytek a občas sedí na patách, tak má záda dost pevná a nic by se nemělo stát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
9.10.11 20:25

Ja bych ji tam taky dala.Hele jestli si uz takhle parkrat sedla tak se ji v sedu nelibi.Proste ma kolem sebe vic veci nez sedet.dej ji to pro klid duse na lezato co to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
9.10.11 20:37
Anonymní píše:
No ona na těch patách sedí třeba jen 5 sekund, hraje si já ji třěba podávám křupku, tak tahle sedí dá si ji do pusy a zase odleze pryč, tak nevím jestli se to počítá jako sed když tak nesedí aspon minutu.

Jo, to se počítá, je rozdíl, když sedí chvilku protože pak spadne a když sedí jen chvilku protože zdrhne ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1464
10.10.11 23:44

Ahoj. Řeším taky problémek - malá, 5,5m a 9 kg :mrgreen: už bude z váhových důvodů taky ve vejci končit. Sedačka od 9 kilo ale fakt nehrozí že :nevim: . Četla jsem v nějaký netporadně, že mají co nejdéle sedět proti směru (hlavička se při předním nárazu zaboří do sedačky). Asi pořeším nějakou tou 0-18 :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
11.10.11 07:42

no já si teda myslím, že není nutný při dosažení 9 kg dávat do sedačky vyšší kategorie. To je pouze jedno z kritérií. Rozhodující pro mě by bylo, jestli dítě opravdu pevně, samostatně sedí a na to máte ještě fůru času. Třeba Honza už má 14m, samozřejmě sedí, ale do vajíčka se stále vejde a hodlám ho tam nechat co nejdýl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
11.10.11 08:33
Zvědavica píše:
Ahoj. Řeším taky problémek - malá, 5,5m a 9 kg :mrgreen: už bude z váhových důvodů taky ve vejci končit. Sedačka od 9 kilo ale fakt nehrozí že :nevim: . Četla jsem v nějaký netporadně, že mají co nejdéle sedět proti směru (hlavička se při předním nárazu zaboří do sedačky). Asi pořeším nějakou tou 0-18 :think:.

ano, pokud nemá k těm 9 kg nejméně 9 měsíců a sám nesedí musí být stále v protisměru, takže nějakou 0-18.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
11.10.11 10:31

Já bych to tak nehrotila. Něco jiného je dítě, které nesedí a neleze a nestojí atd., a nemá tedy zpevněná záda, krční svaly, ale dcera zakladatelky, si myslím, podmínky splňuje, a ani já bych nekupovala extra 0-18 kg sedačku.. (a to jsem opravdu hodně ras co se bezpečnosti týká..)
kritéria jsou dělaná tak, aby děti předčasně nejezdily posměrně, ale 10.5měsíce není předčasné.. a ono některé ty 0-18 taky nejsou zrovna výkvět..
záleží i na tom, jakou máš tu připravenou, jak je bezpečná!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
11.10.11 10:36
Zvědavica píše:
Ahoj. Řeším taky problémek - malá, 5,5m a 9 kg :mrgreen: už bude z váhových důvodů taky ve vejci končit. Sedačka od 9 kilo ale fakt nehrozí že :nevim: . Četla jsem v nějaký netporadně, že mají co nejdéle sedět proti směru (hlavička se při předním nárazu zaboří do sedačky). Asi pořeším nějakou tou 0-18 :think:.

Však vajíčka jsou to 13kg, ne? Čím starší mimino, tím pomaleji nabírá… Záleží i na výšce(délce :lol: ), ale ještě bych neplašila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
11.10.11 11:26
Pipet píše:
Zvědavica píše:
Však vajíčka jsou to 13kg, ne? Čím starší mimino, tím pomaleji nabírá… Záleží i na výšce(délce :lol: ), ale ještě bych neplašila?

záleží, co mají, některá jsou skutečně jen do 9kg, ale většina do 13kg. ale asi se 0-18kg kategorii nevyhonou.. v 5.5m 9kg, to je dost.. :)
takže radím ověřit váhovou kapacitu vaší sedačky. nebo stačí napsat název, tady se určitě bude vědět.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1464
11.10.11 11:44
Nataša píše:
Pipet píše:
Zvědavica píše:
záleží, co mají, některá jsou skutečně jen do 9kg, ale většina do 13kg. ale asi se 0-18kg kategorii nevyhonou.. v 5.5m 9kg, to je dost.. :)
takže radím ověřit váhovou kapacitu vaší sedačky. nebo stačí napsat název, tady se určitě bude vědět.. :)

Právě to mám jen do 10 kilo, ale to člověk neví u první sedačky, co sledovat a řídí se barvou maximálně :zed: . Délkou by ještě vydržela, ale právě nevím, jak ta váha. Aby to pad případně neruplo . . .. Asi bude ještě ta 0-18 :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí