Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
I to odmítá, teda už jsem ji tak párkrát viděla že seděla na patách ale fakt jen chvilkově, ona pořád někde leze nebo chodí, nebo si hraje na bříšku.
Tak pokud chvilkově sedí na patách, tak to už se jako sed počítá, takže myslím, že by to už do větší sedačky šlo.
No ona na těch patách sedí třeba jen 5 sekund, hraje si já ji třěba podávám křupku, tak tahle sedí dá si ji do pusy a zase odleze pryč, tak nevím jestli se to počítá jako sed když tak nesedí aspon minutu.
Ahoj,
já bych to moc nehrotila, když se ti do vajíčka nevejde a máte polohovatelnou sedačku 9-18kg, tak dej sedačku co nejvíc do lehu a malou tam v klidu posaď.
My to tak taky udělali a bylo to bez obtíží, do vajíčka se nevešli a sedět nechtěli, takže jsem napolohovala do lehu velkou sedačku a bylo to. A jestli už obchází nábytek a občas sedí na patách, tak má záda dost pevná a nic by se nemělo stát.
Ja bych ji tam taky dala.Hele jestli si uz takhle parkrat sedla tak se ji v sedu nelibi.Proste ma kolem sebe vic veci nez sedet.dej ji to pro klid duse na lezato co to jde.
Anonymní píše:
No ona na těch patách sedí třeba jen 5 sekund, hraje si já ji třěba podávám křupku, tak tahle sedí dá si ji do pusy a zase odleze pryč, tak nevím jestli se to počítá jako sed když tak nesedí aspon minutu.
Jo, to se počítá, je rozdíl, když sedí chvilku protože pak spadne a když sedí jen chvilku protože zdrhne ![]()
Ahoj. Řeším taky problémek - malá, 5,5m a 9 kg
už bude z váhových důvodů taky ve vejci končit. Sedačka od 9 kilo ale fakt nehrozí že
. Četla jsem v nějaký netporadně, že mají co nejdéle sedět proti směru (hlavička se při předním nárazu zaboří do sedačky). Asi pořeším nějakou tou 0-18
.
no já si teda myslím, že není nutný při dosažení 9 kg dávat do sedačky vyšší kategorie. To je pouze jedno z kritérií. Rozhodující pro mě by bylo, jestli dítě opravdu pevně, samostatně sedí a na to máte ještě fůru času. Třeba Honza už má 14m, samozřejmě sedí, ale do vajíčka se stále vejde a hodlám ho tam nechat co nejdýl.
Zvědavica píše:
Ahoj. Řeším taky problémek - malá, 5,5m a 9 kguž bude z váhových důvodů taky ve vejci končit. Sedačka od 9 kilo ale fakt nehrozí že
. Četla jsem v nějaký netporadně, že mají co nejdéle sedět proti směru (hlavička se při předním nárazu zaboří do sedačky). Asi pořeším nějakou tou 0-18
.
ano, pokud nemá k těm 9 kg nejméně 9 měsíců a sám nesedí musí být stále v protisměru, takže nějakou 0-18.
Já bych to tak nehrotila. Něco jiného je dítě, které nesedí a neleze a nestojí atd., a nemá tedy zpevněná záda, krční svaly, ale dcera zakladatelky, si myslím, podmínky splňuje, a ani já bych nekupovala extra 0-18 kg sedačku.. (a to jsem opravdu hodně ras co se bezpečnosti týká..)
kritéria jsou dělaná tak, aby děti předčasně nejezdily posměrně, ale 10.5měsíce není předčasné.. a ono některé ty 0-18 taky nejsou zrovna výkvět..
záleží i na tom, jakou máš tu připravenou, jak je bezpečná!
Zvědavica píše:
Ahoj. Řeším taky problémek - malá, 5,5m a 9 kguž bude z váhových důvodů taky ve vejci končit. Sedačka od 9 kilo ale fakt nehrozí že
.
Však vajíčka jsou to 13kg, ne? Čím starší mimino, tím pomaleji nabírá… Záleží i na výšce(délce
), ale ještě bych neplašila?
Pipet píše:Zvědavica píše:Však vajíčka jsou to 13kg, ne? Čím starší mimino, tím pomaleji nabírá… Záleží i na výšce(délce
.
záleží, co mají, některá jsou skutečně jen do 9kg, ale většina do 13kg. ale asi se 0-18kg kategorii nevyhonou.. v 5.5m 9kg, to je dost.. ![]()
takže radím ověřit váhovou kapacitu vaší sedačky. nebo stačí napsat název, tady se určitě bude vědět.. ![]()
Nataša píše:Pipet píše:záleží, co mají, některá jsou skutečně jen do 9kg, ale většina do 13kg. ale asi se 0-18kg kategorii nevyhonou.. v 5.5m 9kg, to je dost..Zvědavica píše:Však vajíčka jsou to 13kg, ne? Čím starší mimino, tím pomaleji nabírá… Záleží i na výšce(délce
.
takže radím ověřit váhovou kapacitu vaší sedačky. nebo stačí napsat název, tady se určitě bude vědět..
Právě to mám jen do 10 kilo, ale to člověk neví u první sedačky, co sledovat a řídí se barvou maximálně
. Délkou by ještě vydržela, ale právě nevím, jak ta váha. Aby to pad případně neruplo . . .. Asi bude ještě ta 0-18 ![]()
No tak myslím že ji tam posadit mužes. Pokud se ti posadi do jidelni stolicky a sama už se postavi a cupita, tak je na sed připravena. Jen jak píšeš, je lína
Nekupuj zadnou novou sedačku a dej ji do te 9-18 kg.