Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Dropa Nemusíš se bát. Doktor nebo lékárník ti to nemůže doporučit, protože je to proti oficiálnímu doporučení výrobce. Nicméně dlouhodobé pozorování prokázalo, že nízké dávky nejsou resorbovány - neovlivnují plod.
@janickaIII píše:
Mě třeba ten hodně doporučovany Olynth nedělá vůbec dobře. Bolí mě po něm hlava. Na rýmu používám buď Pinosol a nebo tyčinku Hapci nebo jinou eukalyptovou tyčinku do nosu, krásně protáhne. Nic chemického už do nosu nepoužívám.
A on se Pinosol dá někde koupit?
před 3 lety v těhotenství jsem sháněla a nesehnala a nakonec skončila u normálních kapek jen jsem teda použila dětský. Teď koukám na net a Pinosol mi to nenachází takže se asi stejně jako před 3 lety nedá sehnat ![]()
@mackA159 píše:
Taky si myslim že to krátkodobe nemůže uškodit plodu.. Vždyť to působí na sliznici..
Zas lepší se zeptat, kor v těhotenství. Já třeba vidím daleko problematičtěji ten Pinosol. Eukalyptovej olej se v těhotenství vůbec nedoporučuje.
@Dropa píše:
Zdravim, chci se zeptat mate nektera zkusenost s nosnima kapkama? Mam hroznou rymu a nemuzu spat tak jsem se chtela poradit jestli jsou nejake ktere se v tehotenstvi muzou. Predem dekuji
Zakladatelko já se na to ptala doktora když jsem byla těhotná a ten mi povolil normální kapky že se přece neudusím. Koupila jsem si teda dětský a snažila se používat co nejmíň ![]()
@Ravedd píše:
A on se Pinosol dá někde koupit?před 3 lety v těhotenství jsem sháněla a nesehnala a nakonec skončila u normálních kapek jen jsem teda použila dětský. Teď koukám na net a Pinosol mi to nenachází takže se asi stejně jako před 3 lety nedá sehnat
Vidíš, měla jsem jich zásobu, tak jsem ne dlouho nekupovala. Pinosol teda k sehnání není, ale dobrá alternativa je Tonasol od TopVet. T jsou taky fajn. A nebo mě napadá eukalyptový sůl do vody od Dr. Knneip. To mi taky dost pomáhá, ale zase tepla koupel v těhotenství asi nic moc.
@Pruhovaný_mýval píše:
Zas lepší se zeptat, kor v těhotenství. Já třeba vidím daleko problematičtěji ten Pinosol. Eukalyptovej olej se v těhotenství vůbec nedoporučuje.
No bylinky by se v těhotenství neměly to je pravda. Ale mě třeba doktor dooorucil sinupret a na eukalyptove kapky do nosu mi řekl, že je to v zanedbatelném množství. Ale každopádně bych se poradila s doktorem než na netu.
Taky si myslim že to krátkodobe nemůže uškodit plodu.. Vždyť to působí na sliznici..