Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@bartsch a jak si vysvetlis mě? Mela jsem hormonální telisko 1,5 let. Sedělo dle sona tam kde mělo. A najednou mi odcestovalo do malé pánve a ja o ničem nevěděla. Až pak na kontrole mi řekli ze tam není
tak asi jsem to 1%
@-Sára píše:
@bartsch a jak si vysvetlis mě? Mela jsem hormonální telisko 1,5 let. Sedělo dle sona tam kde mělo. A najednou mi odcestovalo do malé pánve a ja o ničem nevěděla. Až pak na kontrole mi řekli ze tam nenítak asi jsem to 1%
Tvoje děloha se s ním nekamarádí. Samo moc neodcestuje, děloha ho svými stahy posune. Mám Mirenu 11 let a drží
Občas pro jistotu zkontroluji vlákna. A kolem mne žádné ženě nikam neodcestovala
Takže budeš 1% ![]()
Nechci desit, ale prispeju svou spetkou do mlýna. Nechala jsem si zavést telisko dva měsíce po porodu, rok poté jsem byla na kontrole a telisko mi viselo z děložního hrdla, takže už bylo prakticky nefunkční, ale nijak jsem to nepocitila, naštěstí jsem neotehotnela…
Telisko nehormonalni, ted to byly 4 roky od zavedeni. Dnes na gynde potvrzeno tehotenstvi, telisko mi trosku sestouplo dolu a bylo dnes vytazeno. Jinak cele 4 roky cajk
ale jak jiz psaly holky, ano stat se muze, zadna ochrana neni 100% ![]()
Zdravím, mám tělísko od listopadu a teď jsem řešila problém že jsem samovolně potratila… Byla jsem u gynekologa a ten do mě strčil delší tyčku z očkem na konci… Cítila jsem jak tam sni hejbe pak mi udělal kontrolní ultrazvuk a konec… Úplně jsem v šoku zapomněla se zeptat na tělísko… Je možné že mi ho vytáhl? Nebo posunul? Nevadí to? 😕
Selhat může i ta nejspolehlivější antikoncepce a platí to i pro tělísko, ať už máš klasické nebo drahé hormonální. Při otěhotnění často může žena těhotenství donosit, ale občas se stává, že tělísko vyvolá potrat. Není to sice nic příjemného, ale nemusíš toho litovat. Dítě nechceš, proto máš tělísko, takže Tě tělísko ušetřilo rozhodování, jak nežádoucí těhotenství vyřešit. Dá se předpokládat, že děloha tělísko při potratu nevypudila, ani je lékař nevyjmul, jinak by Tě o tom měl informovat. Teď se ale musíš vyhnout sexu. V případě, že nebudeš krvácet nebo mít jiné potíže, můžeš nejdříve po 14 dnech po potratu pokračovat v tom, co máš ráda, ale partner musí používat kondomy, aby ses vyhnula možné nákaze.