Můžu s tímto vzděláním do družiny?

Ronnie123
1.1.24 16:36

Můžu s tímto vzděláním do družiny?

Dobrý den všem. Dnes jsem tak přemýšlela a brouzdala a zjistila jsem, že obor, který jsem vystudovala, se správně jmenuje Sociální práce a sociální pedagogika. Dle zákona bych s tím mohla eventuálně do družiny, jestli to tedy správně chápu. Nicméně na diplomu i na vysvědčení je udán kód a název Sociálně právní činnost, což je ale název vzdělávacího programu, ne oboru vzdělání. Tak nevím, jestli by mi to prošlo. Děkuji předem za názory.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65240
1.1.24 16:43
@Ronnie123 píše:
Dobrý den všem. Dnes jsem tak přemýšlela a brouzdala a zjistila jsem, že obor, který jsem vystudovala, se správně jmenuje Sociální práce a sociální pedagogika. Dle zákona bych s tím mohla eventuálně do družiny, jestli to tedy správně chápu. Nicméně na diplomu i na vysvědčení je udán kód a název Sociálně právní činnost, což je ale název vzdělávacího programu, ne oboru vzdělání. Tak nevím, jestli by mi to prošlo. Děkuji předem za názory.

no, ta první fotka do družiny není. Ale zkus si napsat na MSMT, oni odpovídají, řeknou ti, jak to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
1.1.24 16:52
@Ronnie123 píše:

Se sociální pedagogikou do družiny můžeš. Máš z ní absolutorium?
Napiš na MŠMT.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ronnie123
1.1.24 17:00
@vokishka píše:
no, ta první fotka do družiny není. Ale zkus si napsat na MSMT, oni odpovídají, řeknou ti, jak to je.

Ne? Já právě myslela, že když je to Sociální práce a sociální pedagogika…

• Citovat
  • Upravit
44197
1.1.24 17:03
@Ronnie123 píše:

Napiš na MŠMT, odpovídají docela rychle. Taky si myslím, že můžeš. Kdyby ne, bude Ti stačit dodělat vychovatelský kurz na 1 semestr. Máš VOŠ a s tím bys měla mít možnost absolvovat tuto zkrácenou verzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65240
1.1.24 17:04
@Ronnie123 píše:

tak sama říkáš, že máš na titulu sociálně právní, to má dcera jako střední a není to do družiny. On by si to zřejmě i ředitel ověřoval na MŠMT, u nás si běžně takové nejisté věci ověřují. Takže je fakt nejlepší si tam napsat, at víš, na čem jsi a při případném konkurzu to můžeš prezentovat jako danou věc, pokud si bude ředitel nejistý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65240
1.1.24 17:06

Ono je to totiž celé takové divné, mám v rámci celoživotka speciální pedagogiku pro vychovatele a nedalo se s tím jít do družiny, stačilo to jen na AP. Ověřeno právě na MŠMT.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ronnie123
1.1.24 17:08
@1Pears1 píše:
Napiš na MŠMT, odpovídají docela rychle. Taky si myslím, že můžeš. Kdyby ne, bude Ti stačit dodělat vychovatelský kurz na 1 semestr. Máš VOŠ a s tím bys měla mít možnost absolvovat tuto zkrácenou verzi.

Děkuji a kam mám dotaz napsat? Na e-mail?

• Citovat
  • Upravit
44197
1.1.24 17:15
@vokishka píše:
Ono je to totiž celé takové divné, mám v rámci celoživotka speciální pedagogiku pro vychovatele a nedalo se s tím jít do družiny, stačilo to jen na AP. Ověřeno právě na MŠMT.

Záleží, jaké jsi měla výchozí vzdělání. Na celoživotním jsou kurzy, které zaručují jiné uplatnění maturantům a jiné VOŠ a víc.
Taky mám střední sociálně správní činnost, to do družiny samo o sobě není.
Ona ale má sociální pedagogiku a pokud z ní má absolutorium, pravděpodobně problém nebude.

Kolegyně má Bc. specialní pedagogiku pro výchovné pracovníky a v družině pracuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
1.1.24 20:35

Napiš si dotaz na MŠMT. Přečti si paragraf 16 vychovatel, písmeno h).
Tím bych se e-mailu pro MŠMT odkazovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat