Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojte chci se zeptat jestly si mohu vybrat jak porodit? Nechci totiz prirozeny porod chtela bych cisarsy, nebo se bojim normalniho porodu. Diky za odpovede
Koukej rodit přirozeně. CS ti stejně jěn tak neudělají, ač o něj budeš prosit. Pokud nebude předem indikace nebo porod nebude postupovat nebo hrozit něco mimču.
Ajeje, ocekavej smrst haterskych prispevku o sve neschopnosti a o tom, jak sve dite nemilujes.
Jinak k otazce - oficialne nikoliv, ale zkus si najit pristupneho doktora, to by nemel byt problem.
Ja jsem myslela ze si mohu vybrat jak rodit… a nejde to nejak obejit?
@SarkaLukas jedině mít známýho doktor a jestli je to kabrňák tak ti to taky rozmluví
Ano, jeden by rekl, ze v 21. stoleti takova moznost bude, vzhledem k tomu, ze je porod CS pro dite bezpecnejsi, ale v CR bohuzel. Zkus lidsky oslovit lekare.
@Susieanne píše:
Ano, jeden by rekl, ze v 21. stoleti takova moznost bude,vzhledem k tomu, ze je porod CS pro dite bezpecnejsi, ale v CR bohuzel. Zkus lidsky oslovit lekare.
a to odkdy?
@SarkaLukas píše:
Ja jsem myslela ze si mohu vybrat jak rodit… a nejde to nejak obejit?
Nikdo se tě určitě ptát nebude.. Já rodila přirozeně, i když jsem ze začátku měla obavy, já jsem proti obavám dělala to, že jsem se snažila všemožně připravit - chodila jsem na cvičení a kurzy, koupila si aniball, to mi dodalo pocit sebedůvěry a hned jsem si věřila, že to zvládnu. Pak jsem se začala i těšit a porod jsem měla super, i když delší. Byl to obrovský zážitek, tak o tom ještě popřemýšlej ![]()
@jdukolem píše:
a to odkdy?
ale jo, je. Ten plánovaný samozřejmě, tohle ti řekne každý gynekolog. Je to operace a bláblá, ale prostě dítě má jednoduchou a rychlou cestu ven, nic se po něm nechce. Bohužel do těch statistik sekcí se započítávají všechny, tj. i přidušená nemluvňata vytažená císařem na poslední chvíli proto, že dítě nedorotovalo, porod nepostupoval, rodí se tak často extrémní nedonošenci (nebo vůbec nedonošenci pod 34.tt), děti s vadama atd., takže tím jsou statistiky zkreslené, ale asi každá z nás si vybaví dítě poškozené spontánním porodem, málokterá (pokud vůbec nějaká) pak tím, že mámu v 8:00 píchli do páteře a v 8:18 z ní vytáhli dítě.
@jdukolem Literatury je hromada…do zadneho flame tady nejdu a svuj nazor nikomu nevnucuju.
@SarkaLukas píše:
A kdyz to dam do porodni zpravy tak musi vyhovet… nebo ne?
ne, ale takhle to opravdu nefunguje
, to je naivita prvního řádu. Pro sekci musí být vždy lékařský důvod, jen za něj zodpovídá ten, kdo zařadil rodičku do operačního plánu. Tj. pro některého primáře není indikací k císaři ani KP plodu, pro jiného je to ultrazvukový odhad váhy okolo 4kg.
Můj doktor byl velmi lidský a vstřícný a když jsem v podstatě v žertu nadhodila císařská řez, tak mi to jednoznačně rozmlouval. Pořád je to velká břišní operace, která má svá rizika.