Můžu žádat o císařský porod a ne přirozený?

37
12.10.15 21:14

muzu si rict o porod cisarsky a ne prirozeny?

Ahojte chci se zeptat jestly si mohu vybrat jak porodit? Nechci totiz prirozeny porod chtela bych cisarsy, nebo se bojim normalniho porodu. Diky za odpovede

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ariadne
12.10.15 21:18

Koukej rodit přirozeně. CS ti stejně jěn tak neudělají, ač o něj budeš prosit. Pokud nebude předem indikace nebo porod nebude postupovat nebo hrozit něco mimču.

• Citovat
  • Upravit
158
12.10.15 21:18

Ajeje, ocekavej smrst haterskych prispevku o sve neschopnosti a o tom, jak sve dite nemilujes.

Jinak k otazce - oficialne nikoliv, ale zkus si najit pristupneho doktora, to by nemel byt problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
12.10.15 21:20

Ja jsem myslela ze si mohu vybrat jak rodit… a nejde to nejak obejit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
12.10.15 21:20

Říct si můžeš, ale bude ti to asi prd platný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
12.10.15 21:22

@SarkaLukas jedině mít známýho doktor a jestli je to kabrňák tak ti to taky rozmluví

• Citovat
  • Upravit
158
12.10.15 21:22

Ano, jeden by rekl, ze v 21. stoleti takova moznost bude, vzhledem k tomu, ze je porod CS pro dite bezpecnejsi, ale v CR bohuzel. Zkus lidsky oslovit lekare.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
12.10.15 21:23

A na slovensku? nevite nekdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
12.10.15 21:23
@Susieanne píše:
Ano, jeden by rekl, ze v 21. stoleti takova moznost bude,vzhledem k tomu, ze je porod CS pro dite bezpecnejsi, ale v CR bohuzel. Zkus lidsky oslovit lekare.

8o a to odkdy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1312
12.10.15 21:24
@SarkaLukas píše:
Ja jsem myslela ze si mohu vybrat jak rodit… a nejde to nejak obejit?

Nikdo se tě určitě ptát nebude.. Já rodila přirozeně, i když jsem ze začátku měla obavy, já jsem proti obavám dělala to, že jsem se snažila všemožně připravit - chodila jsem na cvičení a kurzy, koupila si aniball, to mi dodalo pocit sebedůvěry a hned jsem si věřila, že to zvládnu. Pak jsem se začala i těšit a porod jsem měla super, i když delší. Byl to obrovský zážitek, tak o tom ještě popřemýšlej :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
12.10.15 21:26

A kdyz to dam do porodni zpravy tak musi vyhovet… nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31420
12.10.15 21:27
@jdukolem píše:
8o a to odkdy?

ale jo, je. Ten plánovaný samozřejmě, tohle ti řekne každý gynekolog. Je to operace a bláblá, ale prostě dítě má jednoduchou a rychlou cestu ven, nic se po něm nechce. Bohužel do těch statistik sekcí se započítávají všechny, tj. i přidušená nemluvňata vytažená císařem na poslední chvíli proto, že dítě nedorotovalo, porod nepostupoval, rodí se tak často extrémní nedonošenci (nebo vůbec nedonošenci pod 34.tt), děti s vadama atd., takže tím jsou statistiky zkreslené, ale asi každá z nás si vybaví dítě poškozené spontánním porodem, málokterá (pokud vůbec nějaká) pak tím, že mámu v 8:00 píchli do páteře a v 8:18 z ní vytáhli dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
12.10.15 21:30

@jdukolem Literatury je hromada…do zadneho flame tady nejdu a svuj nazor nikomu nevnucuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31420
12.10.15 21:32
@SarkaLukas píše:
A kdyz to dam do porodni zpravy tak musi vyhovet… nebo ne?

ne, ale takhle to opravdu nefunguje :), to je naivita prvního řádu. Pro sekci musí být vždy lékařský důvod, jen za něj zodpovídá ten, kdo zařadil rodičku do operačního plánu. Tj. pro některého primáře není indikací k císaři ani KP plodu, pro jiného je to ultrazvukový odhad váhy okolo 4kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15433
12.10.15 21:32

Můj doktor byl velmi lidský a vstřícný a když jsem v podstatě v žertu nadhodila císařská řez, tak mi to jednoznačně rozmlouval. Pořád je to velká břišní operace, která má svá rizika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí