Můžu začít podnikat přes FB?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Můžu začít podnikat přes FB?
Ahoj holky,
budu končit s rodičákem a uvažuji o vlastním podnikání. Mám ekonomku, pracovala jsem ve dvou obchodech a cítím, že mám navíc. Dost lidí mi říká, že jsem rozený obchodník. Chtěla bych zkusit nšco jako internetový obchod, ve kterém bych prodávala určité věci z Německa a Polska.. Nezlobte se, ale neřeknu co. U nás ve městě je po tomhle celkem sháňka, existuje na to i stránka na FB, kde lidi píší, o co mají zájem a pak jim to někdo pošle poštou nebo doveze na smluvené místo. Je to něco, co bych chtěla dělat. Ale nevím, jak začít. Jestli si můžu zařídit skupinku na FB a tam to nabízet.. Jenže pak nevím co s daněma, pojištěním, nebo potřebuji živ. list?.. Ty holky, co to mají na tom FB to dělají asi jen tak, ve volném čase. Mám takovou myšlenku, že bych začala jen tak, ve volném čase, zjišťovat co lidi chtějí, kolik jsou ochotní zaplatit (nechci nikoho oškubat, ale zase potřebuji i vydělat). Pár obchodů bych si zkusila a pak se rozmyslela, jestli to chci, nebo jestli to nemá cenu.. Kdyby mi to šlo, přibrala bych do party ještě švagrovou. Snad to není moc zmatené ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ideální zkusit začít ještě při mateřské, abys nemusela řešit pojištění. ŽL potřebuješ, je to otázka chvilky a „pár“ korun. Zvlášť v dnešní době bych si to bez něj nelajzla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na jakoukoliv soustavnou činnost za účelem zisku potřebuješ to co každý podnikatel - ZL, platby odvodu a dani atd. Pokud to někdo nemá, riskuje pokutu a je úplně jedno, zda to děla ve volném čase.
Nějaký průzkum trhu bys určitě mohla udělat i bez toho ale dal už ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Urcite zivnost, jeste behem RD nemusis nic odvadet…potom do urciteho zisku nebudes platit dane, ale soc a zdr.si musis platit sama. ŽL stoji na urade cca tisicovku a kdykoliv ho muzes pozastavit.
Uvażuji take o necem…hodne stesti
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Káťa19 Jen opravím, že není pravdou, že by se při RD nemuselo nic odvádět, nemusí se platit minimální zálohy, ale zdravotní se podle skutečného zisku platí vždy, sociální do dané částky ne, ale při jejím překročení taky a to i na RD.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Presne tak, jak pisou holky. Jinak na FB se da zaplatit reklama, udelala bych si take nejake webovky, ktere bych propagovala reklamou na FB, je docela dobre cilena.
A pri rozmysleni rozmysli, jak to je/bude s EET a hotovostnimi platbami.
Příspěvek upraven 27.04.17 v 12:41
- Citovat
- Upravit
@Káťa19 píše:
Urcite zivnost, jeste behem RD nemusis nic odvadet…potom do urciteho zisku nebudes platit dane, ale soc a zdr.si musis platit sama. ŽL stoji na urade cca tisicovku a kdykoliv ho muzes pozastavit.
Uvażuji take o necem…hodne stesti![]()
Nesmysl. Zdravotní se počítá z každé vydělané koruny. U daní je jedno jestli jsi na rodičáku nebo ne, tam záleží na výši zisku a uplatněných slevách a odpočtech. Sociální pojištění neplatíš zhruba do zisku cca 55000, pokud máš podnikání jako vedlejší (při pobírání RP).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No a uvědomuješ si jak těžké je vstoupit s legálním podnikáním na trh který ovládly nelegálně podnikající jiné osoby?
Ty nemusí řešit dph, eet, soc+ zdrav, daně, kontroly, české návody, záruky… Opravdu budeš tak dobrá že na tom ještě vyděláš. Navíc chceš propagaci řešit přes nejblbější médium, kde prodávají 2/3 lidí nelegálně?
Nedávám ti moc nadějí na úspěch.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit