Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nemáte, prosím někdo zkušenost s poruchou u myček nádobí? Mám myčku Whirpool, spustím mytí a 23 minut před koncem cyklu se čas zastaví a zůstane na těch 23 minutách do konce. Ale slyším, že myčka pracuje. Asi těch 23 minut je na displeji pořád číslo 23, pak myčka vypustí vodu a na displeji naskočí F3. Někde jsem našla, že jde o poruchu topného tělesa, ale když ji otevřu tak se z myčky vyvalí pára, takže těleso vodu ohřívá
V návodu jsou popsány poruchy F1 - F9, kromě F3 a F4.
Než zavolám servis, chtěla bych jen vědět, v čem by to mohlo být
A nevyhodila tisíce, kdyby stačilo jen někde něco vyčistit. Předem díky za čas ![]()
@Hanula1212 ještě to můžou být ucpaná ramena, nebo filtr, zkus to vyčistit.
@Hanula1212 a nebo ještě to hlásí když je v myčce hodně pěny, neměnila jsi mycí prostředek?
@Hanula1212 to mi myčka hlásí taky
a do toho se ani nevypustí a nádobí prostě i za 2 hod není umyté, musím zavolat servis, přitom pára z ní jde i bok je teplý, tak pochybuji že to je nějaké topné těleso. pak dej vědět co ti pomohlo, mám strach zavolat opraváře ať neplatím pálku.. myčka samozřejmě půl roku po záruce
![]()
Ta ramena jsem čistila, filtr taky. No je fakt, že jsem zkoušela nové tablety, ale neuvědomuju si, jestli se ta chyba objevuje od té doby. Asi zkusím koupit klasicky gel a použít místo tablet. Díky moc @Melody 4
@Hanula1212 a jak ty ramena vyčistíš, oni se dají nějak sundat?
@Obr Koloděj píše:
@Hanula1212 to mi myčka hlásí takya do toho se ani nevypustí a nádobí prostě i za 2 hod není umyté, musím zavolat servis, přitom pára z ní jde i bok je teplý, tak pochybuji že to je nějaké topné těleso. pak dej vědět co ti pomohlo, mám strach zavolat opraváře ať neplatím pálku.. myčka samozřejmě půl roku po záruce
![]()
No to jsme na tom stejně
My máme po záruce asi tři čtvrtě roku
Kamarádka právě měla taky chybu F3, zavolala servis a dala 2000 za nové topné těleso a 1000 za opravu a výměnu
Což se mi teď po Vánocích moc dávat nechce. To nádobí je jakžtakž umyté, ale stoprocentní to taky není. Zkusím se vykašlat na tablety a dám gel.
@Obr Koloděj píše:
@Hanula1212 a jak ty ramena vyčistíš, oni se dají nějak sundat?
Jojo, já je normálně odšroubovala.
@Hanula1212 ehm no tak 3tis fakt teďka nedám
mě to myslím hlásilo i po tabletách a gelu, jo a tableta nebyla rozpuštěná
no tak to je super ![]()
Toto se nam ukazovalo kdyz byl ucpanej filtr..a nebo taky stacilo kdyz ten filtr byl spatne zacvaknutej
@Hanula1212 Já teda neměla Wirpool, ale myčka házela chybu cca 20 min před koncem cyklu… tedy ve chvíli, kdy začala sušit… taky to vypadalo normálně… nádobí umyté a usušené… vydrželo jí to 1/2 roku, a pak začala vyhazovat pojistky a konec… pokud je v záruce, řeš hned…
Hele ja mam pocit, ze me to mycka hlasi kdyz ma maly tlak vody
ja u nekterych programu nemuzu pustit to „P“ ten zadni ostrik, protoze ten potrebuje vetsi tlak. Od ty doby mi to tuhle chybu nehlasi.
Tak já hlásím že jsme měli v pr*** motor po téhle chybě F3 oprava 3000kč. Po 2 letech, paráda ![]()
Dobrý den, mám přesně ten samý problém, jako @Hanula1212, také myčka whirlpool a chyba F3 23 minut před koncem. Můžu se zeptat, jak to u vás nakonec dopadlo? Díky
)