Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj holky, za rok mi bude 30 a už je to 2 roky, co mi gynekolog objevil 2 cm myom, který roste přímo v děložní stěně. Poslal mě k odborníkovi v Praze a oba se shodli na tom, že mám brzy otěhotnět. Bohužel jsem se v té době rozešla s přítelem a dodnes žádného nemám.
Myom pomalu roste a způsobuje mi bolesti břicha a obecně diskomfort a já vnitřně cítím, že to proste není dobre. Gynekolog nedoporučuje operaci, ale opět mě nutí do těhotenství.
Je v mem případě možné umělé oplodnění? Jak mám tuto situaci řešit?
Děti chci, co nejdřív, ale jak to mám udělat, když mě tlačí čas?
Tohle je holt život… Musíš brát to, jaká situace je. Já bych taky chtěla brát doživotní rentu a nechodit do práce. ![]()
I k umělému oplodnění potřebuješ partnera.
Proč nemůžeš podstoupit operaci?
@Badboda píše:
Tohle je holt život… Musíš brát to, jaká situace je. Já bych taky chtěla brát doživotní rentu a nechodit do práce.
I k umělému oplodnění potřebuješ partnera.
Proč nemůžeš podstoupit operaci?
Je tu riziko, ze se operace nepovede a vezmou mi dělohu a obecně mi nedoporučuje operativně zasahovat, ale zasadne hned otehotnet.
@Anonymní píše:
Je tu riziko, ze se operace nepovede a vezmou mi dělohu a obecně mi nedoporučuje operativně zasahovat, ale zasadne hned otehotnet.
Tak záleží zda chceš,,jen,, otěhotnět, nebo najít partnera pro život, se kterým tu úplnou rodinu vytvoříš ![]()
@Badboda píše:
Tak záleží zda chceš,,jen,, otěhotnět, nebo najít partnera pro život, se kterým tu úplnou rodinu vytvoříš
Samozřejmě, ze chci partnera, ale dítě je pro mě teď důležitější, protože mi hrozí, ze žádné mít možná nikdy nebudu, pokud to nezacnu řešit včas.
Ja mela skoro 4cm myom a po 5 mesicich snazeni jsem otehotnela i bez operace
Asi i zalezi, jak je myom umisteny, a to jsem ho pry mela i celkem blbe
Co vim, tak existuji i nejake leky na zastaveni rustu myomu a taky bych zkusila asi i konzultaci u jineho lekare, lekar co te tlaci k tehotenstvi bez partnera u me uplne nevzbuzuje duveru
Jinak po prvnim tehotenstvi my myomy uplne zmizely a ted uz jsem tehotna podruhe bez myomu ![]()
Chápu, blbá situace…Bez partnera na ivf nemůžeš, to u nás není možné. Pokud jsi rozhodnutá mít dítě i bez partnera, tak můžeš využít “služeb opylovače”. I tady najdeš pár inzerátů, kde muži nabízí sperma k oplodnění. Nebo se prostě nechat při náhodným sexu zbouchnout. Taky můžeš najít pár gayů a dohodnout se s nimi na jakémsi sdíleném rodičovství…
Ve triceti mi taky nasli dvoucentimetrovy myom, ktery se pomalu zvetsuje, ale do rychleho otehotneni ani operace me nikdo nikde nehonil.. No asi zalezi jak a kde je umístěný..
Gyndar mi úplně na začátku řekl, ze je to v mem věku neobvykle mít myom. Takže šok c. 1 a ze mi doporučuje ihned se pokoušet o dítě. Jeden rok byl ten myom v klidu, ale za poslední rok se zvětšuje a já už mám problemy. Mám bolesti a tlaky v podbrisku atd. Nejdřív jsem to neresila, ale teď už začínám mít strach, ze skoncim neplodna a bezdětná.
Chtěla bych znát názor více lékařů. A dal bych hledala muže, se kterým bych mohla založit rodinu.
Už jsem prave byla u jednoho z TOP odborníku na myomy v Podoli a řekl mi jasne, ze brzké těhotenství výrazně doporučuje.
Jestli dítě opravdu chceš, můžeš podstoupit inseminaci nebo IVF v zahraničí - Dánsko, Kypr, Ukrajina… Případně v ČR potřebuješ někoho, kdo bude otce hrát - samotná bez partnera na umělé nemůžeš.
Sehnat si dárce přes net je taky možnost, ale tady pozor, ať nenarazíš na úchyla, který si bude chtít jen nezávazně vrznout nebo i něco horšího.
@Anonymní píše:
Už jsem prave byla u jednoho z TOP odborníku na myomy v Podoli a řekl mi jasne, ze brzké těhotenství výrazně doporučuje.
A co je brzke? Do roka? Do dvou? Do pěti let?
Mam 3 myomy, ale dobře uložené, těhotenství to nijak nevadilo. Nikdy nikdo netlacil, ze musim otěhotnět brzy.
@annali píše:
Jestli dítě opravdu chceš, můžeš podstoupit inseminaci nebo IVF v zahraničí - Dánsko, Kypr, Ukrajina… Případně v ČR potřebuješ někoho, kdo bude otce hrát - samotná bez partnera na umělé nemůžeš.Sehnat si dárce přes net je taky možnost, ale tady pozor, ať nenarazíš na úchyla, který si bude chtít jen nezávazně vrznout nebo i něco horšího.
To se řeší stříkačkou a ne sexem, stejně se pokoušejí lesbičky.
Ahoj holky, za rok mi bude 30 a už je to 2 roky, co mi gynekolog objevil 2 cm myom, který roste přímo v děložní stěně. Poslal mě k odborníkovi v Praze a oba se shodli na tom, že mám brzy otěhotnět. Bohužel jsem se v té době rozešla s přítelem a dodnes žádného nemám.
Myom pomalu roste a způsobuje mi bolesti břicha a obecně diskomfort a já vnitřně cítím, že to proste není dobre. Gynekolog nedoporučuje operaci, ale opět mě nutí do těhotenství.
Je v mem případě možné umělé oplodnění? Jak mám tuto situaci řešit?
Děti chci, co nejdřív, ale jak to mám udělat, když mě tlačí čas?