Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Milé ženy, prosím o vaše zkušenosti. Jaký přípravek vám pomohl na myomy(zmenšení)?Vím, že mají pomáhat tablety TCM „Odvalení kamenů z cesty“, přípravky s Indolem-3-karbinolu, netřesk, snad ještě andělika čínská. Co konkrétně vám pomohlo (a v jakém dávkování) nebo naopak vám to v něčem pohoršilo/ublížilo?
Nebo vám pomohlo něco jiného a jak?
Prosím jen informace o neoperativních řešeních.
Lékař ti k tomu nic neřekl?
@Anonymní píše:
@arinecka Že lze brát přípravky s indol-3-karbinolem.
Takze se jedna o myom, ktery te neobtezuje, a je velka pravdepodobnost, ze zmizi sam? Jinak nechapu, proc ti rekl, co ti rekl, a rovnou ti ty leky nepredepsal.
Nepomohlo nic. Nevi se pricina, proc vznikaji, proto neni lek. Taky jsem, ja blbka, utratila tisice za lekarem doporucene produkty. Stejne jsem skoncila pod kudlou. ![]()
@arinecka Léky na myomy v ČR nejsou. Kdysi se nějaký lék predepisoval, ale kvůli riziku vedlejších účinků byl stažen z trhu. Tento myom sám od sebe nezmizí. Já bych spíš než polemiku potřebovala poradit dle položeného dotazu ![]()
Já jsem nakonec byla také na operaci kvůli plánovanému těhotenství a myom tam “překážel”, ale hodně mi pomohl netřesk, rozmixovala jsem si lístky s vodou a medem (dle receptu na netu) a každé ráno jednu polévkovou lžíci na lačno a poté hodinu nic nejíst, nepit. Brala jsem to takto cca 5-6 měsíců před operaci a myom sice nezmizel, ale hodně se zmenšil, takže operace nebyla tak dlouhá a velká. Takže ten můžu za mě doporučit. Známé zmizel myom po tom úplně. Není to tak drahé, tak za zkoušku určitě nic nedáš. ![]()
@Sára2020 Dekuji za info! Netřesk jsem začala teď užívat, ale ve formě koupené tinktury, která asi nebude mít takovou sílu. Lístky z netřesku jste používaly svoje vypěstované?
@Anonymní píše:
@Sára2020 Dekuji za info! Netřesk jsem začala teď užívat, ale ve formě koupené tinktury, která asi nebude mít takovou sílu. Lístky z netřesku jste používaly svoje vypěstované?
Ano koupila jsem netřesk střešní v zahradnictví, roste to rychle, tak můžeš škubat a vydrží to dlouho
Je lepší si to dat do sklenice třeba od medu a zabalit do alobalu, aby na to nešlo světlo a mít to pak v lednici. Je to sladký, kvůli tomu medu, ale dá se to.
@Anonymní píše:
@arinecka Léky na myomy v ČR nejsou. Kdysi se nějaký lék predepisoval, ale kvůli riziku vedlejších účinků byl stažen z trhu. Tento myom sám od sebe nezmizí. Já bych spíš než polemiku potřebovala poradit dle položeného dotazu
Tak operaci se stejne driv, nebo pozdeji nevyhnes. Tak proc to protahovat?
Poslechněte krátké video o myomech
https://www.youtube.com/watch?…
Hledejte také „Kraniosakrální terapie“
@arinecka píše:
Tak operaci se stejne driv, nebo pozdeji nevyhnes. Tak proc to protahovat?
Operace z důvodů myomů není nezbytná, existijí účinné alternativní metody s úspěšností více jak 80%. V kontextu s následky hysterektomie jednoznačně stojí za to to vyzkoušet.
Myomektomie znamená odstranění myomu/ů z dělohy. Provádí se v celkové anestézii a to buď laparoskopicky, v případě nevhodného nálezu pro laparoskopii se postupuje dále laparotomickou cestou, tzn. že se dutina břišní otevře klasicky z řezu. Hospitalizace trvá obvykle 3-6 dnů… Jinak léky nejsou vytaminy jsou jen doplňky a hlavně nikdo neví jaký myom je…
Milé ženy, prosím o vaše zkušenosti. Jaký přípravek vám pomohl na myomy(zmenšení)?
Vím, že mají pomáhat tablety TCM „Odvalení kamenů z cesty“, přípravky s Indolem-3-karbinolu, netřesk, snad ještě andělika čínská. Co konkrétně vám pomohlo (a v jakém dávkování) nebo naopak vám to v něčem pohoršilo/ublížilo?
Nebo vám pomohlo něco jiného a jak?
Prosím jen informace o neoperativních řešeních.