Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Kaci89 píše:
Kocka
Dnešní kočky už jsou na to moc pohodlný .
@PeBa12 to nee,mame tri gaucaky ale chodi i ven a rano mame mysaky vyrovnany prede dvermi
jeden cas jsme nemeli kocky a mysi si u nas podavali dvere.(nad nami je kravin,potok,sousedi maji slepice)
@Kaci89 píše:
@PeBa12 to nee,mame tri gaucaky ale chodi i ven a rano mame mysaky vyrovnany prede dvermijeden cas jsme nemeli kocky a mysi si u nas podavali dvere.(nad nami je kravin,potok,sousedi maji slepice)
Promiň jako chovatelka koček budeš mit milion argumentů . Ale nepotřebuju mit ještě celý barák od chlupů . Sice by mě možná myši zbavili ,ale zas by byl smrad od kočky .
Taky jsme teď objevili doma myšku, nikdy dřív předtím tady nebyly - včera jsme koupili pastičku a dvě během hodiny chycený. Je to asi jediný způsob, než se stačí namnožit:-)
@Kaci89 píše:
Kocka
Přesně! My teda neměly myši doma, ale v kotelně a kulnach jo. Už skoro 2 roky máme kocoura (není doma, pohybuje se venku a má přístup práce do kotelny nebo na verandu) a myši nejsou. A to je už skoro rok vykastrovany. Nosí před dveře vše- myši, potkany, krtky, bohužel i ptáky a jednou dokonce bazanta
![]()
Já bych řešila, jak se k vám dostaly. Někudy se k vám prokousaly a můžeš mít klidně deset koček, myši se ti budou vracet. Pokud je máš jenom v kuchyni, tak i kdybych měla tu linku rozebrat… Mysi v kuchyni neee
Zkuste vykoumat, kudy se tam dostávají, nějaká ventilace, tam musí být pevná mrizka.
Jinak ať nemají přístup k žádným mňamkám, mimo těch v pastičkách.
Mám dobrou zkušenost s pastí, ve tvaru tunelu, kam se myš musí prokousat přes niť. Jakmile to udělá, uvolní sibenici a ta ji udusi nebo zlomí vaz.
Takto jsme vždycky vychytaly myši na chatě. V bytě za linkou bych je tedy nechtěl… Pořiďte pasti. Pokud nebudou přicházet další někdy z v venku, bude brzy pokoj.
Pasticku…v práci co chvíli myši a chutna jim rýžový pufovany chleba
Taky se nám stalo,kočku jsme měli taky,ale ta si s ní jen hrála.
Prostě půjčit pastičku,ale byli jsme hotoví z toho,že ani sýr ani salám - nechytačka. Až jsme dali na něčí radu,a dali ořech - a bylo to hned.
Jinak z dosahu vše,co je k jídlu a najít to,kudy se tam dostala (k nám asi oknem,byli jsme v přízemí) a zadělat.
Je třeba přijít na to, kudy se k vám dostaly. Nastražit různé pasti, u nás dobře zabraly " lepky" myš se přilepila( tuším ale, že se to nesmí
). Nebo taková klícka, kam vlezla a chytla se živá. Do klasických pastí nešly. My měli úplně malinké rejsky. Lezli sem takovým tím „husím krkem“ kterým byla vyvedena elektřina za kuchyní, byli tak lehouncí, že klasická pastička je nezaregistrovala. Kočku máme, ale domů jsem ji kvůli tomu nebrala, nepotřebuju, aby se mi po bytě proháněla myš a ještě kočka. Venku ale funguje dobře. Máme doma psa, ale ten neublíží ani mouše. Potřebovala jsem hlavně vyřešit, aby se sem vůbec nedostaly.
@Taciras píše:
Dovol, abych se zasmála…nezapomenu na 8 koček čumících na myš vyděšeně zírající na 8 koček. Ani jedna se ani nehla. Myš jsem chytila já.
To byly venkovní kočky?
naše bez milosti sejmuly úplně všechno, dokonce i kachnu jednou
ale teda historka to je úsměvná, úplně je vidím, jak na sebe koukají a ty lovis myš ![]()