Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jasně že jsi mohla mít pozdější ovulaci. A když tomu odpovídají i ovulační bolesti (a vlastně i ten duch), věřila bych tomu. Je nesmyslné se řídit termínem poslední MS nebo nějakou aplikací. Pak se člověk zbytečně nervuje, když je realita jiná.
Držím palce!
Mám dojem, že tu nedávno byla diskuze o tom, že zakladatelka měla taky posunutou ovulaci.
Přístup tvoji doktorky nebyl laxni, ale úplně normální. To, že ty se nervujes a zbytečně běháš po doktorech je tvůj boj. ![]()
Ovulace posunuta být může, ale ten nález na ultrazvuku ty 3 dny nehraje v tvém případě roli…
@JancaS84 Jo? A můžu vědět, jak nebyl laxní, když mi i na klinice řekli, že její přístup nechápou? Že mě měla objednat za týden, že pokud se do 8 tt srdce neobjeví, tak revize? A ona mě objednala za 3 asi aby mě nechala v tichosti potratit, nebo nevím..
@JancaS84 A nebojte.. jestli máte strach, že zneužívám doktory, tak ten další uktrazvuk jsem si platila na soukromé klinice sama. A k něčemu to bylo, uklidnili mě, že embryo tam je ikdyž moje doktorka říkala, že je to prázdné… takhle bych 3 týdny žila v tom, že tam nic není a každým dnem potratím. Jestli Vám je jedno, co se ve Vašem těle děje, tak je mi to líto, ale já to tak nemám.
@Anonymní píše: Více
A jak by zabránila potratu, pokud nebude mít embyo srdeční akci?
Příspěvek upraven 23.08.24 v 22:34
@Ounou No tak takhle bych žila 3 týdny s tím, že bych se trápila, že tam nic není. Takhle jsem už za dva dny věděla, že tam něco je což mě uklidnilo a za další týden budu vědět už úplně co a jak. Ona by mě nechala trápit o další týden dýl bez žádných informací o vývoji.
Příspěvek upraven 23.08.24 v 19:43
Tak dnes je patek, kdybys mela byt dnes 6+2, tak ve stredu bys byla 6+0 a tak srdce byt videt nemusi, byva to takovy hranicni kdy uz bejt muze, ale nekdo ho ma az v 6+1-2.
@Anonymní píše: Více
Reaguju na „nechala by mě v tichosti potratit“. Rozumím tomu stresu, ale s případným potratem v prvním trimestu nikdo nic neudělá.
@Ounou Jo to jo, ale mně nic neřekla narovinu, ani část z toho co pak ten druhý pan doktor. Ona na nic neodpověděla a řekla uvidíme za 3 týdny. Nebyla schopná odpovědět ani na to, když jsem se ptala, zda plod odpovídá uvedenému stáří a zda něco může být špatně. Ten druhý pan doktor hned naznal, že plod neodpovídá 6+6, že by měl být větší a že by už mělo být srdce a že pokud nebyla posunutá ovulace tak to moc dobře nevidí. Mluvil o zamlklém apod. Vadilo mi, že se mnou nejednala narovinu a nechala by mě 3 týdny v tom, že je to dobrý ikdyž by to bylo špatný…
Dobrý večer holky,
jdu si sem pro radu, názor, zkušenost, uklidnění.. možná se jen vypsat a pobavit se o mé situaci a zkrátit si tak čekání.
Několik měsíců jsme snažili o miminko. První 4 měsíce jsem to hodně řešila, dělala si ovulační testy a hodně to hrotila. Samozřejmě se nic nedělo. Přestala jsem to řešit.
3.8. jsem si náhodou udělala CB test, který jsem měla doma schovaný a vyšel + 1-2 a tyčinkový Livsane byl negativní. Myslela jsem, že je to nějaký zkrat. Koupila jsem si Dr. Max a tam byl tam úplně skoro neviditelný duch.
Další dny už čárky sílily, až byla testovací silnější než kontrolní a furt se to drží. Mám lehké nevolnosti, obrovskou bolest bradavek a prsou a zad. Dnes bych podle poslední MS měla být 7+1.
Jde o to, že v pondělí jsem byla na kontrole u DR a vidělá prázdný gestační váček. Docela mě znejistila a objednala až za 3 týdny. Říkala, že by tam dřív nic nebylo. Mně to přišlo divné, nebudu se 3 týdny nervovat a šla jsem ve středu na ultrazvuk ještě jinam, kde už byl vidět zárodek embrya, ale také se moc netvářili. Další kontrola příští pátek na té druhé klinice, jednání mojí laxní gyndařky se mi nelíbí a už tam ani nechci chodit. Aji tito doktoři se divili proč mě objednala až za 3 týdny. Srdíčko ani ve středu nebylo.
Teď ale k dotazu. Jde o to, že je možné, že podle bolestí byla posunuta ovulace na 24.7., je to opravdu podle bolesti a pocitu, ne podle testu. Podle aplikace i doktora měla být ovu 21.7. už před pár měsíci se mi podle ovu testů posunula skoro o 5 dní a už to tak zůstalo.
Podle mého pocitu bych tedy dnes byla teprve 6+2 (pokud dobře počítám). Tím pádem by byl ten první mikroduch viditelný cca 10DPO, místo 13DPO (to už by byla viditelná čárka, ne?)
Myslíte, že je můj odhad správný i podle síly čárky, že mám věřit bolestem a uklidnit se, že ovu byla až 24. a ne 21. a tím pádem by velikost embrya a ještě neviditelné srdíčko?
Nepište mi, prosím, ať to neřeším a čekám, mám přirozeně strach a chci se o tom s někým pobavit co si o tom kdo myslíte, zda z dostupných informací a datumů lze něco odvodit. Prostě se bojím ZT, protože v 7tt by už mělo embryo a srdíčko určitě být, ne? Děkuji moc všem