Mytí vlasu jen vodou nebo vajíčkem

81489
6.6.18 15:52
@Nieny píše:
Ahoj holky, zkousela jste nektera metodu no poo??? Chtela bych to zkusit, ale strasne se bojim, ze nedam tu mastnou hlavu, nez se to ustali…jak hrozna ta mastnota je a jak dlouho trva, nez vlasy vypadaji normalne???
Myslim hlavne pri myti pouze vodou.
A zkousela jste nektera myti hlavy vajickem? Je to lepsi, nez pouze vodou? Jak na to?

Meju vodou. Pre cg odne asi 4 mesice moukou. A to bylo v poho. Bez te mouky to nelo, mela jsem na hlave hnuj. Meju tedy denne, je treba horka voda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3662
6.6.18 15:52
@Nieny píše:
Ahoj holky, zkousela jste nektera metodu no poo??? Chtela bych to zkusit, ale strasne se bojim, ze nedam tu mastnou hlavu, nez se to ustali…jak hrozna ta mastnota je a jak dlouho trva, nez vlasy vypadaji normalne???
A zkousela jste nektera myti hlavy vajickem? Je to lepsi, nez pouze vodou? Jak na to?

Coooo 8o 8o to je neco noveho? Sem nikdy o tom neslysela. Vlasy se mi mastí taky dost a predstava, ze si je budu mejt jenom vodou, tak ha hodinu je muzu mejt znovu. Pockam na rady, sem taky zvedava :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
6.6.18 15:54

Já bych to teda nevydržela. Horkou vodu a jenom vodu :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6672
6.6.18 15:55

Tady:
https://www.emimino.cz/…toda-281515/

a tady:
https://www.emimino.cz/…-poo-206874/

už jsou celkem obsáhlé diskuse na toto téma.

Já myju žitnou moukou a vyhovuje mi to 100 %, vajíčka mi přijde škoda. ;) Když občas nestíhám, umyju si je jen vodou a taky OK.
Určitě si nejdřív zvol nějakou z těch „alternativních“ metod (třeba tu mouku, jíly atd.) a pak teprve přejdi na čistou vodu, rovnou by to podle mého byl pro vlasy a kůži šok a mastily by se ti a svědily hrozně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2084
6.6.18 15:58

@Nieny zkušela jsem skoro dva roky.. mastnota se dala vydržet, ale mně se vlasy ani předtím extra moc nemastily, spíš se musíš smířit s tím, že prostě nebudeš mít takovéty načechrané lehoučké vlasy jako po šamponu.. pokud jde o přínosy ke kvalitě vlasů, tak nemůžu sloužit, protože mně se stal úplný opak toho, co všude slibovali :roll: předtím jsem měla docela pěkné vlasy bez větších problémů, bez šamponu se mi objevily lupy a začala příšerně svědit kůže na hlavě - ještě teď se toho zbavuju, navíc mám hodně dlouhé, a prostě vypadaly neupraveně a nemytě, musela jsem si je vlastně mýt častěji, než dřív :zed: spoustě lidí no poo vyhovuje, měn akorát tak nadělalo paseku na hlavě :jazyk: jediné, co pořád používám, je jablečný ocet místo kondicionéru, jinak jsem se vrátila k šampónu, pokud mi to vlasy víc vysuší, tak promazávám kokosovým olejem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2084
6.6.18 16:01

Jo, žitná mouka byla jediná, která mi trochu pomohla na ty lupy, a dokonce se mi s ní podařilo dostat dětem z hlav seborrheu :palec: ale zas to vymývat bylo peklo, zaschlé těsto v hlavě, na polštáři, na oblečení… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3099
6.6.18 16:48

Ja stridam bud jen vodou (obden) nebo jedlou sodou a pak octem (jednou za tyden). Ke kadernici chodim s prirodnim samponem a balzamem. Prechodna faze se u me vyresila sama, protoze jsem sla od nuly - po chemoterapii. Driv samponem jsem musela myt denne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19793
6.6.18 17:02
@Nieny píše:

Vaječným žloutkem s nálevem na tymián (silným čajem z tymiánu). Vaječný žloutek obsahuje emulgátory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6672
6.6.18 20:27
@sinapis.alba píše:
Jo, žitná mouka byla jediná, která mi trochu pomohla na ty lupy, a dokonce se mi s ní podařilo dostat dětem z hlav seborrheu :palec: ale zas to vymývat bylo peklo, zaschlé těsto v hlavě, na polštáři, na oblečení… :mrgreen:

A tos to na těch vlasech nechala zaschnout? :think: Já mám hodně husté vlasy a s vymýváním nemám vůbec problém, kašičku z mouky a vody tam napatlám, vydrbu, jako kdybych tam měla klasický šampon, a proudem sprchy vypláchnu. Těsto na hlavě ani nikde jinde fakt nemám. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2084
6.6.18 21:00

@klamonožka měla jsem pocit, že jsem to vypláchla půlkou želivky, ale vždycky se pak ještě něco po uschnutí objevilo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81489
6.6.18 21:05

Mě ta mouka taky dost štvala s vymýváním. Ne, že bych měla těsto v hlavě, ale fakt se to fut jakoby šupilo a padala ze mě mouka jak lupy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí