Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@Nieny píše:
Ahoj holky, zkousela jste nektera metodu no poo??? Chtela bych to zkusit, ale strasne se bojim, ze nedam tu mastnou hlavu, nez se to ustali…jak hrozna ta mastnota je a jak dlouho trva, nez vlasy vypadaji normalne???
Myslim hlavne pri myti pouze vodou.
A zkousela jste nektera myti hlavy vajickem? Je to lepsi, nez pouze vodou? Jak na to?
Meju vodou. Pre cg odne asi 4 mesice moukou. A to bylo v poho. Bez te mouky to nelo, mela jsem na hlave hnuj. Meju tedy denne, je treba horka voda
@Nieny píše:
Ahoj holky, zkousela jste nektera metodu no poo??? Chtela bych to zkusit, ale strasne se bojim, ze nedam tu mastnou hlavu, nez se to ustali…jak hrozna ta mastnota je a jak dlouho trva, nez vlasy vypadaji normalne???
A zkousela jste nektera myti hlavy vajickem? Je to lepsi, nez pouze vodou? Jak na to?
Coooo
to je neco noveho? Sem nikdy o tom neslysela. Vlasy se mi mastí taky dost a predstava, ze si je budu mejt jenom vodou, tak ha hodinu je muzu mejt znovu. Pockam na rady, sem taky zvedava ![]()
Tady:
https://www.emimino.cz/…toda-281515/
a tady:
https://www.emimino.cz/…-poo-206874/
už jsou celkem obsáhlé diskuse na toto téma.
Já myju žitnou moukou a vyhovuje mi to 100 %, vajíčka mi přijde škoda.
Když občas nestíhám, umyju si je jen vodou a taky OK.
Určitě si nejdřív zvol nějakou z těch „alternativních“ metod (třeba tu mouku, jíly atd.) a pak teprve přejdi na čistou vodu, rovnou by to podle mého byl pro vlasy a kůži šok a mastily by se ti a svědily hrozně.
@Nieny zkušela jsem skoro dva roky.. mastnota se dala vydržet, ale mně se vlasy ani předtím extra moc nemastily, spíš se musíš smířit s tím, že prostě nebudeš mít takovéty načechrané lehoučké vlasy jako po šamponu.. pokud jde o přínosy ke kvalitě vlasů, tak nemůžu sloužit, protože mně se stal úplný opak toho, co všude slibovali
předtím jsem měla docela pěkné vlasy bez větších problémů, bez šamponu se mi objevily lupy a začala příšerně svědit kůže na hlavě - ještě teď se toho zbavuju, navíc mám hodně dlouhé, a prostě vypadaly neupraveně a nemytě, musela jsem si je vlastně mýt častěji, než dřív
spoustě lidí no poo vyhovuje, měn akorát tak nadělalo paseku na hlavě
jediné, co pořád používám, je jablečný ocet místo kondicionéru, jinak jsem se vrátila k šampónu, pokud mi to vlasy víc vysuší, tak promazávám kokosovým olejem
Jo, žitná mouka byla jediná, která mi trochu pomohla na ty lupy, a dokonce se mi s ní podařilo dostat dětem z hlav seborrheu
ale zas to vymývat bylo peklo, zaschlé těsto v hlavě, na polštáři, na oblečení… ![]()
Ja stridam bud jen vodou (obden) nebo jedlou sodou a pak octem (jednou za tyden). Ke kadernici chodim s prirodnim samponem a balzamem. Prechodna faze se u me vyresila sama, protoze jsem sla od nuly - po chemoterapii. Driv samponem jsem musela myt denne.
@Nieny píše:
Vaječným žloutkem s nálevem na tymián (silným čajem z tymiánu). Vaječný žloutek obsahuje emulgátory.
@sinapis.alba píše:
Jo, žitná mouka byla jediná, která mi trochu pomohla na ty lupy, a dokonce se mi s ní podařilo dostat dětem z hlav seborrheuale zas to vymývat bylo peklo, zaschlé těsto v hlavě, na polštáři, na oblečení…
A tos to na těch vlasech nechala zaschnout?
Já mám hodně husté vlasy a s vymýváním nemám vůbec problém, kašičku z mouky a vody tam napatlám, vydrbu, jako kdybych tam měla klasický šampon, a proudem sprchy vypláchnu. Těsto na hlavě ani nikde jinde fakt nemám. ![]()
@klamonožka měla jsem pocit, že jsem to vypláchla půlkou želivky, ale vždycky se pak ještě něco po uschnutí objevilo ![]()
Mě ta mouka taky dost štvala s vymýváním. Ne, že bych měla těsto v hlavě, ale fakt se to fut jakoby šupilo a padala ze mě mouka jak lupy.