Na co dát pozor při výběru autosedačky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
542
6.3.12 10:31

Moc diky za rady, jen jsem chtela upresnit…budeme kupovat dve, do kazdeho auta jednu, takze jednu s isofixem a druhou bez. Chtela jsem se po nich podivat ted na veletrhu v Brne, ale tam si je nebudu moct zkusit v aute :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
6.3.12 15:30

muzu mit dotaz-nas syn ma sedacku maxi cosi Priori,ma sice 12,5 kg ale 85 cm a uz mu kouka 1 cm hlavy.takze musim koupit vetsi?je to tako u vajicka ze nesmi koukat hlava?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
6.3.12 15:32
barique píše:
muzu mit dotaz-nas syn ma sedacku maxi cosi Priori,ma sice 12,5 kg ale 85 cm a uz mu kouka 1 cm hlavy.takze musim koupit vetsi?je to tako u vajicka ze nesmi koukat hlava?

Jojo, nesmí, u vajíčka by měl mít cca 2 cm místa nad hlavou a nesmí mu jít pásy zpoza ramen, takže to už mu je malé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
6.3.12 16:17
barique píše:
muzu mit dotaz-nas syn ma sedacku maxi cosi Priori,ma sice 12,5 kg ale 85 cm a uz mu kouka 1 cm hlavy.takze musim koupit vetsi?je to tako u vajicka ze nesmi koukat hlava?

u sedaček 9-18kg( a Priori je sedačka 9-18) může dítěti koukat hlava přes okraj do úrovně očí, a nersmí jít pásy pod ramínka, do těchto sedaček se vejdou děti běžně okolo 105cm výšky, takže ho tam nechte
u vajíček hlava koukat nesmí, ty jsou protisměruk, tam by ta hlava kdyby koukala narazila dopředu do sedadla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
6.3.12 17:19

Jééé, to se omlouvám, neumím číst, myslela jsem, že se jedná o vajíčko… nějak mi nenapadlo, že by při 85 cm mohl být problém se sedačkou 9-18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Peo
6738
6.3.12 18:43

Řeším podobný problém, snad nebude vadit zakladatelce, že se jí sem vetřu..

Steeve, mohl bys mi prosím poradit? Teď máme sedačku MC Pebble s isofixem a řeším, jakou sedačku koupit po ní. Plánujeme do roka druhé dítě (první dítě už začíná pomalu/spíš rychle ze sedačky vyrůstat) a nevím, jestli je lepší mít isofix pro vajíčko nebo pro větší sedačku (praktičtější mi to přijde pro vajíčko - stále se vyndává, ale na sedačku 9-18 ho zase využijeme déle, jak je to s bezpečností jedné i druhé varianty netuším), druhý isofix kupovat nechceme. Navíc bych byla ráda, kdyby se ty sedačky podědily. A asi není možné dát na familyfix sedačku jiného výrobce než MC, že? A MC Tobi se mi zdá už dost drahá..děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
7.3.12 08:39

Peo, začnu z opačného konce, Tobi, která dítěti vydrží cca 3 roky a stojí cca 6000,–se Vám zdá drahá, a přitom jste si koupili vajíčko Pebble, která s FamilyFixem stojí cca 9000,– a vydrží dítěti rok? To mi počty nejdou do hlavy, no nic.
Pokud už nyní máte FamilyFix, tak bych dokoupil Pearl, a dal do něj dítko, které máte, to druhé teprve plánujete,nikde není psáno, že se do roka podaří, může se narodit v době, kdy už třeba to starší půjde do velké sedačky 15-36, takže pak byste použili zase Pebble s Familyfixem pro to menší.
Základna FamilyFix od MC jde zase jenom na sedačky od MC.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Peo
6738
7.3.12 10:47

Steeve, díky. My jsme nad tím ze začátku moc nehloubali, proto to tak dopadlo :roll: právě až teď nad tím přemýšlím, jak to udělat, aby se to využilo co nejvíce. Do té sedačky 15-36 jsou kromě váhy jaká kritéria?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
7.3.12 10:54

do 15-36 musí dítě mít nejméně 15kg, 2,5 roku a min. výška 94-100cm dle typu sedačky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Peo
6738
7.3.12 15:00

Ok, tak to by mělo tak nějak vyjít, syn není žádný drobek. Ještě jednou díky za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
14.5.12 18:09

a aká je tá pultíková (vzor)?
Tiež sa rozhodujeme ktorú kupit či 9-18 alebo rovno už 9-36 kg.
Aký je vlastné medzi nima rozdiel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
14.5.12 18:11

a neviete niekto o nejakých stránkach kde sú autosedačky testované napr.ako je napr.ADAC Test?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
14.5.12 18:14
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
14.5.12 18:27

ďakujem :) a náhodou o niečom ale v češtine nevieš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
14.5.12 18:53

@Katenkka V češtině je má dTest, ale tam je placený přístup… ale automatický překladač od Googlu bych řekla je na tohle dostačující :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí