Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Moc diky za rady, jen jsem chtela upresnit…budeme kupovat dve, do kazdeho auta jednu, takze jednu s isofixem a druhou bez. Chtela jsem se po nich podivat ted na veletrhu v Brne, ale tam si je nebudu moct zkusit v aute ![]()
muzu mit dotaz-nas syn ma sedacku maxi cosi Priori,ma sice 12,5 kg ale 85 cm a uz mu kouka 1 cm hlavy.takze musim koupit vetsi?je to tako u vajicka ze nesmi koukat hlava?
barique píše:
muzu mit dotaz-nas syn ma sedacku maxi cosi Priori,ma sice 12,5 kg ale 85 cm a uz mu kouka 1 cm hlavy.takze musim koupit vetsi?je to tako u vajicka ze nesmi koukat hlava?
Jojo, nesmí, u vajíčka by měl mít cca 2 cm místa nad hlavou a nesmí mu jít pásy zpoza ramen, takže to už mu je malé.
barique píše:
u sedaček 9-18kg( a Priori je sedačka 9-18) může dítěti koukat hlava přes okraj do úrovně očí, a nersmí jít pásy pod ramínka, do těchto sedaček se vejdou děti běžně okolo 105cm výšky, takže ho tam nechte
u vajíček hlava koukat nesmí, ty jsou protisměruk, tam by ta hlava kdyby koukala narazila dopředu do sedadla
Jééé, to se omlouvám, neumím číst, myslela jsem, že se jedná o vajíčko… nějak mi nenapadlo, že by při 85 cm mohl být problém se sedačkou 9-18
Řeším podobný problém, snad nebude vadit zakladatelce, že se jí sem vetřu..
Steeve, mohl bys mi prosím poradit? Teď máme sedačku MC Pebble s isofixem a řeším, jakou sedačku koupit po ní. Plánujeme do roka druhé dítě (první dítě už začíná pomalu/spíš rychle ze sedačky vyrůstat) a nevím, jestli je lepší mít isofix pro vajíčko nebo pro větší sedačku (praktičtější mi to přijde pro vajíčko - stále se vyndává, ale na sedačku 9-18 ho zase využijeme déle, jak je to s bezpečností jedné i druhé varianty netuším), druhý isofix kupovat nechceme. Navíc bych byla ráda, kdyby se ty sedačky podědily. A asi není možné dát na familyfix sedačku jiného výrobce než MC, že? A MC Tobi se mi zdá už dost drahá..děkuji.
Peo, začnu z opačného konce, Tobi, která dítěti vydrží cca 3 roky a stojí cca 6000,–se Vám zdá drahá, a přitom jste si koupili vajíčko Pebble, která s FamilyFixem stojí cca 9000,– a vydrží dítěti rok? To mi počty nejdou do hlavy, no nic.
Pokud už nyní máte FamilyFix, tak bych dokoupil Pearl, a dal do něj dítko, které máte, to druhé teprve plánujete,nikde není psáno, že se do roka podaří, může se narodit v době, kdy už třeba to starší půjde do velké sedačky 15-36, takže pak byste použili zase Pebble s Familyfixem pro to menší.
Základna FamilyFix od MC jde zase jenom na sedačky od MC.
Steeve, díky. My jsme nad tím ze začátku moc nehloubali, proto to tak dopadlo
právě až teď nad tím přemýšlím, jak to udělat, aby se to využilo co nejvíce. Do té sedačky 15-36 jsou kromě váhy jaká kritéria?
do 15-36 musí dítě mít nejméně 15kg, 2,5 roku a min. výška 94-100cm dle typu sedačky
Ok, tak to by mělo tak nějak vyjít, syn není žádný drobek. Ještě jednou díky za rady.
a aká je tá pultíková (vzor)?
Tiež sa rozhodujeme ktorú kupit či 9-18 alebo rovno už 9-36 kg.
Aký je vlastné medzi nima rozdiel?
a neviete niekto o nejakých stránkach kde sú autosedačky testované napr.ako je napr.ADAC Test?
@Katenkka Testy ADAC máš tady http://www.adac.de/…default.aspx
@Katenkka V češtině je má dTest, ale tam je placený přístup… ale automatický překladač od Googlu bych řekla je na tohle dostačující ![]()