Na jakou střední školu jít, když chci být psycholog

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1305
23.4.24 15:26

A co zkusit pedák a pak třeba Speciální pedagogiku, nebo něco podobného?
Na psychologii po gymplu je velmi raritní se dostat. Chtějí stohy odborné literatury, vědomostní testy, pohovory…za mě brali 1 z asi 30…spíš bych řekla, že se tam lidé dostanou na 2. či 3. pokus a to spíš trošku starší. Ale třeba se to za ty roky změnilo.
Další možnost po gymplu je pedagogické či zdravotní liceum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
23.4.24 16:14

Na zdravotnické lyceum, tam praxe nebývá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.4.24 16:19

Můj strýc je psycholog a chodil na JK Tyla ale hk máš trochu z ruky :roll: jestli nemáš psychyku na gympl tak nemůžeš být psycholožka, to nedává smysl 8o

• Citovat
  • Upravit
9302
23.4.24 16:27
@1Pears1 píše: Více

Však já nikde nepíšu, že z tohoto oboru bude sociální pracovník, je to „jen“ střední, sociální pracovník bude až po VOŠ/VŠ, to je jasné… ale když nechce na gympl a chce dělat s lidmi, tak tenhle obor sociální činnost by pro ni mohl být zajímavý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.4.24 07:24

@ka2ka chci delat detskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.4.24 07:42

@1Pears1
Mam uplne stejny nazor, dekuji za tak skvelou radu, konecne nekdo, kdo pochopil, ze gympl proste neni nejlepsi volba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bedrisek
24.4.24 08:12

Můj kamarád je psycholog a na psychologii se dostal na 1. pokus ze zdrávky. On tím ale dost žil a o psychologii měl vždy enormní zájem. Je to tedy již přes 20 let.
Moje dvě spolužačky z gymplu, obě studentky s výbornými výsledky, se na psychologii před těmi 20+ lety nedostaly.

• Citovat
  • Upravit
24.4.24 10:00

@Lollitka dekuji mockrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení