Na kolik vyjde cesta do Chorvatska autem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16006
22.5.20 07:32
@Anonymní píše:
Zdravím, v srpnu se chystame s 2letou dcerou do Chorvatska na týden, na kolik nás vyjde cesta autem nafta do Chorvatska, jedeme z Ostravy.
Cesta tam i zpět
Děkuji

Stejně nikam nejedeš, jako nesvéprávní nemáte ani řidičák, ani auto. I dítě ve třetí třídě na základní škole si spočítá km x náklady na auto + mýto + dálniční známky.
Takže např. my při poslední cestě - cca 700Km tam a 700km zpět x cca 5Kč =2×3.500,– + rakouská známka 240,– + 2× mýto celkem 650,– + cca 780,– slovinská známka + chorvatské mýto a to už nevím, takže naše cesta tam a zpět ±9tis.

Příspěvek upraven 22.05.20 v 07:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15688
22.5.20 07:34
@Zumpa píše:
Stejně nikam nejedeš, jako nesvéprávní nemáte ani řidičák, ani auto. I dítě ve třetí třídě na základní škole si spočítá km x náklady na auto + mýto + dálniční známky.
Takže např. my při poslední cestě - cca 700Km x cca 5Kč =3.500,– + rakouská známka 240,– + 2× mýto celkem 650,– + cca 780,– slovinská známka + chorvatské mýto a to už nevím, takže naše cesta tam a zpět něco přes 5tis.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :potlesk: :potlesk: Výstižné :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16006
22.5.20 07:35
@luckaa85 píše:
@Emmulka dnešní ceny jsou na cestování spis hrůza.

Ceny čeho? Všechno je neskutečně levné a dostupné, cestování nikdy levnější nebylo. Proto je taky problém s masovým turismem, protože cestuje fakt velké množství lidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
22.5.20 07:35
@luckaa85 píše:
@stinga ale všude budou nějaký opatření bohužel

no to jo, v čr taky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16006
22.5.20 07:39
@Šmoulice píše: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :potlesk: :potlesk: Výstižné :mrgreen:

Ode mě to sedí, když jsem zapomněl započítat cestu zpátky :mrgreen: Ale už jsem to opravil :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15688
22.5.20 07:42
@Zumpa píše:
Ode mě to sedí, když jsem zapomněl započítat cestu zpátky :mrgreen: Ale už jsem to opravil :mavam:
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
22.5.20 07:42
@Bandii píše: :lol: A kam přesně jedeš a kolik žere tvoje auto si máme asi vycucat z prstu, že? :roll: Snad není tak těžké vypočítat spotřebu na vaši vzdálenost. Ceny benzínu/nafty v tranzitních zemích, ceny dálničních známek, poplatků a trajektů najdeš na netu…

Pokud ma dite na základce tak at to da vypočítat jemu :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
7228
22.5.20 11:53
@Hanka1 píše:
Pokud ma dite na základce tak at to da vypočítat jemu :mrgreen:

Aneb proč se učit matematiku v praxi…

ikdyž já bych tak zlá nebyla, naftu/benzín, i dálniční známky bych si spočítala, ale to mýto a zpoplatněné tunely bych asi hledala dlouho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16006
22.5.20 12:17
@welovefashion píše:
Aneb proč se učit matematiku v praxi…ikdyž já bych tak zlá nebyla, naftu/benzín, i dálniční známky bych si spočítala, ale to mýto a zpoplatněné tunely bych asi hledala dlouho…

Jestli je dlouho pár sekund, tak to jo. Hele, fakt to není problém, navíc už jen s ohledem na to, že do Chorvatska jezdí každoročně statisíce Čechů, tak je i řada článků s podrobným popisem cesty, s tipy co kde a jak a tak. Takže kdo chce, ten si to najde a spočítá, když je někdo líný a nesvéprávný, tak hodí dotaz na EM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
22.5.20 12:56

Cca 5000 :mavam: apartmán tam kolem 1200 na noc plus jídlo, zábava třeba 5000. Tříčlenná rodina deset dní, počítej tak 20 tisíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
22.5.20 12:59

@Zumpa proč kilometr pětikoruna 8o :lol: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1774
23.5.20 18:26

@Zumpa neskutečne levné a Dostupné? Ziju asi v jiném světě a myslim ze nejsem sama. Podobne to ma asi víc lidi. Ale tak snad bude lip až budu i Ja pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16006
23.5.20 19:03
@Bubla Bůčková píše:
@Zumpa proč kilometr pětikoruna 8o :lol: :think:

To jsou reálné náklady na provoz vlastního auta. Samozřejmě pokud ti ho např. půjčí zaměstnavatel a ty do něj liješ jen palivo, tak pak jezdíš jen za cenu paliva :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16006
23.5.20 19:13
@luckaa85 píše:
@Zumpa neskutečne levné a Dostupné? Ziju asi v jiném světě a myslim ze nejsem sama. Podobne to ma asi víc lidi. Ale tak snad bude lip až budu i Ja pracovat.

No to je prostě fakt. Před 30ti lety se do zahraničí cestovat moc nedalo, i takové Bulharsko či NDR byl opruz jako prase. Po převratu se to postupně zlepšovalo, do plno států odpadla víza, nárůstem letecké dopravy se letenky brutálně zlevnili, vstupem do EU se cestování po EU dostalo na úroveň cestování po ČR, letenky šly opět dolů, do toho nastoupily nové technologie jako GPS navigace, online objednávání ubytování a letenek, roste jazyková vybavenost lidí, opravdu nastal v cestování obrovský posun. Podobně to je i splacením, technicky obrovský posun, navíc dolar už není za 40Kč a Euro za 30Kč atp. Přitom průměrné výdělky jsou výrazně vyšší.
Bohužel také to je bohužel vidět v oblíbených destinacích, např. z Paříže, Londýna a Říma se stalo turistické peklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
23.5.20 19:17

@luckaa85 : letenky na cervenec do chorvatska 1500,– jedna cesta… ubytko 10000,–/tyden apartman… to neni levne?
Bulharsko a recko to same…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario