Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@sirikit pokud vím tak ČR už není pro Německo rizikova oblast už nějakou dobu. Takže lze do Nemecka cestovat bez omezení.
Je to i v tom odkazu co jste posílala. Ta výjimka na 24h platí jen pro rizikove země. Což už Česko není. Alespoň prozatím. Žiju v Německu takže to řeším dost často. I Němci ty podmínky dost často mění a zjistit jaké podmínky jsou právě aktuální je často dost složité.
@Miluna3 píše:
@sirikit pokud vím tak ČR už není pro Německo rizikova oblast už nějakou dobu. Takže lze do Nemecka cestovat bez omezení.
Je to i v tom odkazu co jste posílala. Ta výjimka na 24h platí jen pro rizikove země. Což už Česko není. Alespoň prozatím. Žiju v Německu takže to řeším dost často. I Němci ty podmínky dost často mění a zjistit jaké podmínky jsou právě aktuální je často dost složité.
Jojo.
Ale otázka zněla, jak v Rakousku. ![]()
@Toluma píše:
@sirikit
dik, prave jsem koukala na ty stranky a tam je, ze ten test plati jen 3 dny od provedeni?
Ano.
A bacha, hlidej si hodiny!
Na odběrového místě zdůrazni, že to chceš kvůli cestování (takže i v angličtině) a ať tam uvedou reálnou hodinu odběru.
Protože jinak tam často automaticky naskočí datum odběru, 00:00 hodin.
Jenže Tys tam byla třeba v 17:00 toho dne a rázem máš o 17 hodin z těch 72, kdy Ti test platí, míň. ![]()
@sirikit
Diky a to si mohu rict i kdyz se jedna o ten preventivni test?
A kdyz treba pujdu na test v sobotu v 11, test plati tedy do utery do 11. Bude mi pak platit, pokud hranice prekrocim v utery v 8 hod? Tak abych tam mohla vyuzivat i sluzby az do vecera a bylo to v klidu?
Blbe teda je, ze platnost 72 hodin, ale vysledky dostanes za cca 24-48, takze platnost je stejna jak antigen, kde mas vysledek hned
@Toluma píše:
@sirikit
Diky a to si mohu rict i kdyz se jedna o ten preventivni test?
A kdyz treba pujdu na test v sobotu v 11, test plati tedy do utery do 11. Bude mi pak platit, pokud hranice prekrocim v utery v 8 hod? Tak abych tam mohla vyuzivat i sluzby az do vecera a bylo to v klidu?Blbe teda je, ze platnost 72 hodin, ale vysledky dostanes za cca 24-48, takze platnost je stejna jak antigen, kde mas vysledek hned
No právě… ![]()