Na poslední chvíli prodloužení RD na 4 roky?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
No meni se to v tom smyslu, ze od tri let musi zamestnavatel souhlasit s neplacenym volnem, kdyz nesouhlasi, mas smul. Do te doby ( kdybys mela treba RD nejdriv na dva roky a chtela ji delsi - ale jen do tech tri let), tak ti zamestnavatel MUSI vyjit vstric a RD ti prodlouzit.
Socialku zajima jen pobirani RP a to skoncilo u tebe ve dvou letech ditete, ted uz je nezajimas vubec.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
No tak to je výborný, teď jsem to našla i na netu. Je to tak, jak píšeš. Přitom jsem se jich výslovně ptala na RD a říkala, že si nechci brát neplacené volno. To by mě zajímalo, kdo by to měl vědět, když ne oni
Jinak já vím, že jsou to 2 různé věci, už jsem psala, že od 2 let věku dítěte jsem na RD, ale nepobírám RP, v práci nevědí, jak dlouho jsem pobírala RP a naopak na sociálce nevědí, že jsem stále na RD i bez jejich peněz. jenom mi bylo řečeno, že po tom 3. roce se to pak mění.
Ony to vědět nemusí, to je vztah mezi tebou a zaměstnavatelem, tedy čistě soukromoprávní, není to věc veřejné správy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobře, ale tak mají radši říct, že nevědí, než vykládat blbosti, ne?
No aspoň jsem propříště poučená, že nejdřív se mámm ptát na emiminu ![]()
- Citovat
- Upravit
A co když jsem dostala výpověď k datu, kdy mě končí RD, je možné to i nějak jinak pořešit a být do 4let dítěte doma než jen zařídit si pečování o díte do 7dmi let věku? fakt to nejde nijak jinak udělat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zanulinek píše:
A co když jsem dostala výpověď k datu, kdy mě končí RD, je možné to i nějak jinak pořešit a být do 4let dítěte doma než jen zařídit si pečování o díte do 7dmi let věku? fakt to nejde nijak jinak udělat?
Já bych řekla, že jiná možnost už neni, peníze máte vybraný. Takže buď péče o dítě nebo úřad práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zanulinek píše:
doma být do čtyř můžeš a stát za tebe bude platit zdravotní a sociální ![]()
zaměstnavatel nemá povinnost držet ti místo dým než tři roky (pokud v tý době neotěhotníš) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bábrdl píše:
doma být do čtyř můžeš a stát za tebe bude platit zdravotní a sociální
zaměstnavatel nemá povinnost držet ti místo dým než tři roky (pokud v tý době neotěhotníš)
Jo, to je péče o dítě- omezena docházka dětí do školky a školy- to zakladatelce nevoní, rozjíždí podnikání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blecha72 píše:
Jo, to je péče o dítě- omezena docházka dětí do školky a školy- to zakladatelce nevoní, rozjíždí podnikání.
omezená docházka do školy?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bábrdl píše:
omezená docházka do školy?
Napsala jsem to nepřesně, dítě nesmí být ve škole déle, než je výuka- nesmí např. navštěvovat školní družinu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojte, čtu si tady ty příspěvky, abych věděla co a jak…takže jestli to chápu správně, tak zaměstnavatel není povinen mi prodloužit RD do 4 let věku dítěte (pokud mám původně zažádáno do 3let) a může mi dát rovnou výpověď s odstupným? Ptám se v souvislosti s tím, když dítě nevezmou od 3 let do školky a já bych měla tedy nastoupit do práce, co teď…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@fantagiroo No, pokud ty nemůžeš po 3 letech nastoupit do práce (a on místo mít bude), tak nepočítej s tím, že by ti zaměstnavatel dával výpověď s odstupným… buď budeš muset dát včas výpověď ty, nebo se dohodnete na ukončení dohodou, oba případy tedy bez odstupného, případně ti může povolit neplacené volno, což předpokládám v případě, že by o tebe měl zájem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blecha72 - mě to nevadí, já to tak taky budu řešit, protože mě to stačí, když bude chodit na dopoledne, protože stejně bude hezky, tak budeme jezdit na zahradu, ale jen mě to tak napadlo, že když jsem našla ten článek, jestli to někdo jen tak napsal a nebo to tak fakt jde, že by si pak člověk mohl vybrat, co by bylo asi lepší. Do školky chodit může, každý den, jen nesmí ve školce spát a to mě bohatě stačí
, ale za optání nic nedáš že ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si prodlužovala loni, nedostali jsme školku. Platit sociální a zdravotní by Vám měli v každém případě. Jak to bylo u mne: pokud si to protáhnete tak, že vám zbytek rodičovského příspěvku rozpočítají do konce 4.roku, měla byste být ve zdravotní pojišťovně pořád v kolonce rodičák. Pokud si to rozpočítat nenecháte, u zdravotní pojišťovny spadnete do kategorie péče o dítě do 7 let. Mně bylo řečeno, že při druhé variantě je nějak omezena návštěva dítěte ve školce (asi jen půlden). U zaměstnavatele jsem si musela požádat o poskyntutí neplaceného volna na ten rok. Zaměstnavatel nemusí vyhovět, je to jeho dobrá vůle. S odstupným nepočítejte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit