Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den vsem maminkam, snazilkam…
mam takovou otazecku… pred 10 dny jsem byla na gynde kvuli tomu ze jsem po mesickach stale spinila… delala mi ultrazvuk a nasla malinkou cystu a rekla ze pokud nechci otehotnet ze byjsme si ted meli davat pozor protoze jsem zrovna jak casovana bomba… s pritelem se nechranime, nechavame vse osudu… pani doktorka mi dala prasky na zastaveni spineni, beru je uz 10 dni a stale spinim, boli me prsa a v podbrisku jako pri mesickach… dnes rano mi to nedalo a ze zajimavosti jsem udelala tehu test, a je pozitivni… maminky, co se to deje? mam strasny strach… s pritelem jsem naposledy spala cca pred mesicem… pak uz ne, odjel na sluzebni cetu… zitra jdu na gyndu, ale jsme tak nervozni ze zadam o vase nazory a poznatky… jestli s tim ma nektera maminka zkusenosti budu rada za kazdy nazor… Dekuju Vam mockrat…
Jestli posledni sex byl cca pred 4 tydny, tak bys mela byt ted priblizne 6tt. na gynde jsi byla pred skoro 2 tydny, v tu dobu by asi tehotenstvi na UTZ nevidela.
ovsem co tam videla a co ne a jestli se to vylucuje s tehotenstvim to netusim.
nicmene tehotenstke testy nelzou, pokud je carka jasna a zretelna.
Cysta mohla být žluté tělísko. Zašla bych na gynekologii klidně ještě dnes, aby se doktorka mrkla, jestli je těhotenství v děloze. Často se špiní při mimoděložním těhotenství.
Cysta může dělat pozitivní test, ale ani to těhotenství se nedá vyloučit, objednej se co nejdřív na gyndu..držím palečky ![]()
Carka je jen o neco min zretelnejsi nez kotrolni… duch to neni… je krasne videt… ja bych s tehotenstvim klidne jeste pockala… takze urcite si nevesim buliky na nos… jen mam strach… z toho mimodelozniho… a vubec.. je to vsechno divne… gyndu dnes uz nestiham tak skocim hned zitra z rana… a snad budu chytrejsi… Naultrazvuku rikala ze vidi cysticku, ktera si mysli ze se vstreba protoze je malinka, a pak jsem koukala i ja a bylo tam takove cerne kolecko, a to rikala ze je folikul… ze jsem nachystana na otehotneni… vidim to spis na falesny test kvuli cyste nebo mimodelozni… i kdyz, kdyz uz by to nejake tehotenstvi melo byt, radeji bych to ze ktereho budu mit zdrave miminko… ![]()
@Ja.JJu. Nezlob se na mě, ale přijdeš mi dost nevyzrálá. Dítě ještě úplně tak nechceš, nicméně se nechráníte a necháváte to osudu.
Pokud to tak chceš nazývat, tak jako „časovaná bomba“ jsi každý měsíc.
A proč by jsi teď eventuálně neměla mít zdravé miminko? Mimoděložní těhotenství by znamenalo, že dítě bys neměla vůbec.
@Trojlístek nezlobím se… jsem nevyzrala… v pohode… ja nerikam ze dite nechci, samozrejme bych byla stastna kdyby to bylo tehotenstvi, jen rikam ze se nesesypu z toho kdyz to tehu nebude, ze klidne jeste pockam… asi si me spatne pochopila… a vim co znamena mimodelozni tehotenstvi… prave proto rikam to co rikam… ze kdyz uz byt tehotna tak tak at je vse v poradku…
@Ja.JJu. píše:
ja bych s tehotenstvim klidne jeste pockala…
muzu se zeptat, proc teda mas v podpisu uvedeno, ze se uz pres rok snazite o miminko?
@Trojlístek a nezlob se ty na me, ale kazdej jsme nejakej a ja nezalozila tuhle diskuzi aby me tady nekdo soudil ale zadam maminky o rady ve veci mozneho tehu…
@Ali-Ali snazili jsme se o miminko celkem intenzivne… pocitali plodne dny, chodili na kontrol foliku… atd… hooodne dlouho… no a pak jsem si rekli ze kdyz to nejde, nebudeme se tak hlidat a nechame to osudu… a taaak to nechavame osudu…
@Ja.JJu. A jo, tak to promiň. Nicméně, jestli těhotná nebudeš, tak se v budoucnu chraňte.
Pokud těhotná budeš, tak přeji ať je vše v pořádku.
Dlouho jsme na miminko čekali a první slova na ultrazvuku byly, že se jedná o mimoděložní těhotenství. Ještě chvíli se čekalo a za dva dny už bylo vše jasné. Jednalo se o normální těhotenství.
Pokud jsi těhotná a je to hodně v začátku, tak jako mimoděložní těhotenství se mohou tyto stavy jevit všechny. Slova gynekologa - nevím jestli to tak je.
Pokud falešný těhotenský test vyvolává cysta, tak jsi za vodou.
Myslím, že zítra budeš vědět víc a bude větší jasno.
Přeji hodně štěstí, ať to dopadne jak si přeješ.
No, já jsem zářný příklad toho, jak se doktorka spletla v úplném začátku. Tedy spletla… nic neviděla, ani nemohla. Byla jsme na preventivce akorát tak nějak v den vynechání (nehlídala jsme cyklus ani ovulaci, tak to jen odhaduju) a bylo mi řečeno, že cyklus byl s největší pravděpodobností anovulační, mám nízkou nevrstvenou sliznici a navíc 4 myomy. MS pořád nikde, brala jsem to jako výkyv související s anovulačním cyklem, ale po dvou týdnech mi to nedalo a ejhle, // jak vyšité. Druhý den jsem naklusala k doktorce a ta mi potvrdila srdeční činnost.
@Ja.JJu. cysta dělá často falešně pozitivní test.. pokud váháš, dojdi si na krev. Tam to bude jasné. mmchdm, trochu to nechápu.. vy se nesnažíte - ale nechráníte a v popisku máš, že se snažíte o dítě už přes rok
asi by sis měla rozmyslet, co vlastně chceš ![]()
@Ja.JJu. píše:
@Trojlístek a nezlob se ty na me, ale kazdej jsme nejakej a ja nezalozila tuhle diskuzi aby me tady nekdo soudil ale zadam maminky o rady ve veci mozneho tehu…
Jinak já tě nechci soudit, jen ta psaná forma takto pro tebe pravděpodobně vyzněla.