Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu jsem těhotná a je mi 16let přítel je plnoletý a bydlíme spolu sami. Finančně jsem na tom dobře a dítě jsme se rozhodli si poenchat. Bydlíme v jiném městě než má maminka ale slyšela jsem že miminko by jsi musela nechat na sebe nechat má mamka ale o dítě se chce s přítelem starat sami. Chtěla bych se zeptat zda pořád platí když je přítel plnoletý zda jsi může dítě nechat napsat na sebe moc nám na tom záleží Děkuji.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Řekla bych, že pokud je přítel plnoletý tak může, jen trochu nechápu těhotenství v 16-ti letech. Sama jsi ještě dítě, ale nakonec je to tvá věc ![]()
Jasně že si mimčo může nechat napsat na sebe přítel. No ale dítko v 16 je síla
přeju pevný nervy a hodně štěstí ať to zvládnete ![]()
V 16 letech bydlíš u přítele a ne u rodičů?
Může se toto vůbec, co by na to řekla sociálka
možná je to možné, jen se ptám, toto mě fakt zaráží ![]()
Pokud jsi dovrsila 16 let nema mamka stim nic spolecnyho a pritel bude mit na sebe napsane to mrne a zaroven bude rodicak chodit jemu ne tobe
Mě ani tak nepřekvapilo těhotná v 16-ti, ale spíš, že bydlí sama s přítelem v 16-ti
![]()
@Kelly3 píše:
Ach ta dnešní doba
V šestnácti bylo plno těhotných už přes sto lety. ![]()
@boball No, to sice bylo, ale teďka mi příjde, že je to spíš moderní mít dítě tak brzo, kor když dítě má dítě ![]()
Teda, mojí kamarádce se narodilo dítě v 17ti. Podle mě je to brzo, ale já nemůžu soudit, když jsem sama porodila v 19ti. Zákonný zástupce by byla tvoje maminka, ale pokud je otec plnoletý, a necháš ho zapsat jako otce do RL dítěte, tak bude zákonný zástupce on. Asi ![]()
Je Ti 16, finančně seš na tom dobře a bydlíš s chlapem jo?
A ještě tu o Karkulce prosím. ![]()
No dej si pozor, dítě psané na něho, rodičák jemu, předpokládám, že asi nevyděláváš a bydlíte u něj…abys pak nevyletěla jedna dvě na ulici bez koruny
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat