Nabalená miminka v nákupních centrech - a je to tu zase

Napsat příspěvek
Velikost písma:
teresa20
25.11.13 15:09

Ale to je přece každého věc, jestli jde s dítětem do krámu nebo ne. Potkávám jich kolem sebe hodně i s oběma rodiči. Proč ne.
Já jsem ani jedno dítě v miminkovským období mimo hezké počasí do hypermarketů netahala, ale zas k tomu mám podmínky, manžela, hlídací babičku. Když to nebylo nutné, tak tam prostě nepřišli. Se synem už běžně chodíme, je starší. S malou jsme byli několikrát, jednou si přinesla střevní chřipku, podruhé ulehla s horečkama den po návštěvě tesca, kde jsme s ní byli po hodně dlouhé době. Těžko říct, jestli to mělo spojitost, ale pokoušet to už fakt nehodlám

• Citovat
  • Upravit
25.11.13 15:12

Zajímavé kam se diskuze dostala :)

1. každý má svůj názor a každý ho nějak ventiluje
  2. někdo řeší(nepíšu pomlouvá protože pomluva jak víme je něco co se nestalo, ale je opravdu možné že tam byla schovaná panenka ikdyž o tom silně pochybuji ;) ) jiné matky na emiminu nebo na pískovišti
  3. někdo zas na emiminu buzeruje a prudí ostatní
  4. oceňuji když mi sem někdo napíše proč k tomu nabalování dochází, aspon jsem se poučila a není pro mě problém sklopit uši a uznat chybu nebo se omluvit
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Moňas.p
25.11.13 15:21
@evcaB píše:
@Moňas.p Tak dítě se může nakazit v obchodě, ale tak stejně se může nakazit u doktora, někdo na něj prskne v parku nebo od někoho, kdo přijde na návštěvu. Někomu se dítě v nákupním centru nakazí, ale dalším tisícům ne, kdybych takto přemýšlela, tak sedím celý život doma.

Jasný, ale podle mě je zbytečný to pokoušet, když to není nutný ;) Dítě ven musí, k dr taky, ale do nákupního centra prostě nemusí, to je můj názor :) Já si to saka vyžrala, když jsem musela celý rok sedět doma na prde.li, takže JÁ si prostě budu dávat bacha, protože to peklo si už nechci zažít

• Citovat
  • Upravit
Kies
25.11.13 15:24
@Rakosnicek1983 píše:
Takže za prvé: asi by bylo dobré neodsuzovat nebo neposuzovat matky na základě tvého pohledu. Jednak nevím, jak můžeš vědět, jestli ta matka nejde s miminem jen na skok do drogerky třeba pro pleny, takže proč by ho měla vysvlékat a pak zase navlékat.
Za druhé - na chození do OC nevidím nic špatného, každý nenakupuje např. oblečení pro mimina na int. bazaru, takže podle mě je lepší než pobíhat celé dopoledne po městě, je zajet na hodinu do OC a tam prolézt 3 obchody s dětskýma věcma. Stejně tak znám ženské na mateřské, co prostě vezmou auto a dítě (protože nemají hlídání a muž je v práci) a jedou do OC, protože tam v potravinách nakoupí, v bance a na poště, které tam jsou vyřídí potřebné, v čistírně vyzvednou fusak, v drogérce umělou výživu a jedou domů. Každý nemá čas strávit 6 hodin denně pochůzkama s kočárkem, protože pošta je tam, obchod na sídlišti, čistírna na druhém konci města a drogérka v jiné ulici.
Za třetí: myslím, že starat se o „cizí věci“ - ať už oblečení, děti, matky, kočárky, jejich čas je k ničemu.
Za čtvrté: ať si každý dělá co chce a hlavně ať neexistujou arbitři tvého typu - co je ostatním matkám po tvém názoru, každá si obléká dítě podle sebe, každé dítě je jiné (jak tu holky psaly, některé jsou zimomřivé, po nemoci atd.), ty by ses neměla stavět do role soudce nebo rozhodčího, jen protože tobě to přijde divné.
:palec: :palec: :palec: naprostý souhlas

@Lištička81
Tvoje starosti na mojí hlavu… Každá matka si se svým dítětem může dělat co chce, ne?! Škoda, žes to neřekla jí… ale tady za anonymní klávesnicí děláš chytrou, ač nevíš (a můžou ti bejt jedno) důvody, proč je jak které dítě oblečené a neoblečené a proč je tam, kde je a není jinde :roll:

• Citovat
  • Upravit
492
25.11.13 15:29

@Moňas.p. Jasně, když už máš špatnou zkušenost, tak si dáváš pozor, to chápu ;) Ale nakazit se nějakou vážnou nemocí může i větší dítě, takže to by člověk do toho obchoďáku nebo kamkoliv mezi lidi nesměl s dítětem nikdy. Ale jak jsem psala, když už se něco stane, tak člověk se bojí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sandra752
25.11.13 15:40

NEŘEŠIT CIZÍ MATKY… :nevim: :zed: Je to jejich věc, lepší si něco říct pro sebe.. ;)

• Citovat
  • Upravit
Moňas.p
25.11.13 15:43

@evcaB no jasný no. Ale jak říkám, je to každýho věc

• Citovat
  • Upravit
teresa20
25.11.13 16:21

@Moňas.p můžu se zeptat, co se tvému miminku stalo? jestli teda o tom chceš psát :kytka: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Moňas.p
25.11.13 16:57

@madi Chytl meningokoka a šlo to rovnou do mozku, takže meningitida, klidně se ptej, nevadí mi to :)

• Citovat
  • Upravit
Sandra752
25.11.13 19:15

@Moňas.p proboha!! to je můj největší strašák :zed:

• Citovat
  • Upravit
10867
25.11.13 20:15

No, miminka je mi lito, nenadelame nic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
25.11.13 20:28
@Moňas.p píše:
@madi Chytl meningokoka a šlo to rovnou do mozku, takže meningitida, klidně se ptej, nevadí mi to :)

brouček :hug: a je v pořádku?

• Citovat
  • Upravit
14309
25.11.13 20:33

Precitala som len 4 stranky a dalej sa mi nechce..myslim, ze keby som videla nabalene alebo nenabalene dieta, tak by mi to bolo jedno..max ny som si nieco pomyslela.ale asi by som to neriesila..ono je obcas tazke trafit sa dotoho ako obliekat..co je spravne, ako to clovek zisti?..maly ma studene ruky i nohy stale..snazim sa ho nenabalovat, ale obcas si vravim ci mu treba neni zima..obcas chyti hysterak ale zachvilu sa skludni..a to neviem ci to je zo zimy/tepla..takze je tazke tieto veci pausalizovat..ja treba maleho do autosedacky davam len v body a polodupackach vez mikiny, svihnem cez neho deku na prenos(teraz i cepku)..a do kocaru to iste a overal teply(lodger) a sup s nim do fusaku(lodger)..otazne je, ci je to dobre..podla niekoho ano, podla niekoho ne..keby bol nejaky kurz na obliekanie mimin, tak sa tam rada prihlasim.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.11.13 20:35

Tiez som si decka balila… obe su podzimne, starsia sa narodila „pod mieru“. Balila som ich, doma 25 stupnov, a dnes maju slecny 3 roky a rok, doma behaju nahate, spia odkopane a rymu maju maximalne ked donesu z kolektivu :nevim: Ja zase nechapem otuzovanie od porodnice, telicko je este malilinke a nedokaze si samo teplotu regulovat :nevim:

My sme mali dokonca zakaz vyjst z domu, ak bolo pod nulou, kym mala nemala aspon tri kila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.11.13 20:39

@miisenka ja som pouzivala pletene deky zo starodavnej miminy, 100% ovcia vlna. Drzi teplo a odvadza vlhkost. No a pretoze to bola azurova deka, tak ju malo mimino aj cez hlavicku, akoby som len cipkovany vankus kocikovala. Takto na jesen len bodycko, dupacky, deka, v zime este sveter a fusak, dve deky a mimina mali rucky nozky horuce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková