Nabízení půjček - co vy na to?

665
19.3.14 15:33

Nabízení půjček - co Vy na to?

Hezký den všem,
ráda bych se podělila o dnešní zkušenost s UnicreditBank. Mám u nich už jen běžný účet (spořící jsem si nedávno založila u Air bank, protože úroky u UB byly pak již směšné). No a pár týdnů po té, co jsem si převedla peníze ze spořícího účtu jinam, mi přišel od UB dopis, kde mi nabízejí „hrozně výhodnou“ půjčku na 400 tis., zmuchlala jsem, zahodila. Asi po týdnu jsem otevřela internetové bankovnictví a tam na mě blikala přijatá zpráva, ve které mi taktéž nabízeli „výhodnou“ půjčku 400 tis., tak jsem to smazala. No a cca další týden poté, tedy dnes mi z UB volali, že pro mě mají „výhodnou“ půjčku 400 tis. a ještě to prezentují tak, že jim za to mám být vděčná… Řekla jsem paní, že žádnou půjčku nechci, že mám peněz dost a položila jsem jí tel.,ale jsem tááák vytočená :pocitac: Nesnáším jakékoliv půjčování si peněz a oni mi to cpou horem dolem - teď jen čekám, až někdo od nich zazvoní u dveří. Štve mě to o to víc, že je plno slabších a jednodušších jedinců, kteří nepřemýšlí a peníze si půjčí (i když je vlastně na nic konkrétního nepotřebují) a rozfofrují za blbosti. Také Vás to vytáčí, nebo to neřešíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15404
19.3.14 15:36

Ne, takový voloviny fakt neřeším - já když nechci, tak umím odmítnout a jiní mě nezajímají a už vůbec ne ti, o kterých píšeš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.3.14 15:37

Na toto nereaguju. Mám to takhle u mbank. Pořád mi píšou, jak mám předschválenou půjčku, ať si jí hned vemu. A říkám si proč mě pořád s půjčkama otravujou?
Já mám takový pocit, že jsem jediná v čr, která nemá půjčku, nemá nikde dluhy, bydlím ve svém…
A všici kolem mě mě chtějí uvrtat do nějakých zbytečných půjček, které nepotřebuji.

• Citovat
  • Upravit
4476
19.3.14 15:38

@želvička28 Neřeším to a finanční negramotnost ostatních je mi vcelku fuk. Jako je mi těch lidí líto, ale co s tím jako nadělám právě já? :nevim: Navíc tohle nabízení všelijakých produktů beru tak, že ta paní, co ti to tlačí do hlavy to má zkrátka v popisu práce, je za to ohodnocená, někdo nad ní jí za to hodnotí, případně dává prémie nebo vylágoš…

Příspěvek upraven 19.03.14 v 15:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3968
19.3.14 15:38

bohužel běžné..

Vnucování půjček je v tomto sytému běžné. Oni ty půjčky vnucují celým státům a vlády je pak musejí poslouchat a poslušně uskutečňovat nařízené „reformy“ atd. Bez dluhu by se celý systém rychle zhroutil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
19.3.14 15:42

@želvička28 proč se rozčiluješ? tohle je běžný postup. Dopisy skartuju, na ibankingu odklidnu hodit do koše, na telefony nereaguju - tedy zvednu, díky nechci, nashle. Hotovo. Proč se tim rozčilovat? Když na to někdo skočí, jejich problém, né můj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
665
19.3.14 15:44
@Anonymní píše:
Na toto nereaguju. Mám to takhle u mbank. Pořád mi píšou, jak mám předschválenou půjčku, ať si jí hned vemu. A říkám si proč mě pořád s půjčkama otravujou?
Já mám takový pocit, že jsem jediná v čr, která nemá půjčku, nemá nikde dluhy, bydlím ve svém…
A všici kolem mě mě chtějí uvrtat do nějakých zbytečných půjček, které nepotřebuji.

Jj, asi jsme bez půjček podezřelé… Mě to štve hlavně v souvislosti s tím, že mi nedávno teta říkala, jak se takhle bratranec (má zvláštní školu, pacuje v chráněných dílnách) nechal přesvědčit a vzal si úplně zbytečnou půjčku, peníze rozfofroval a oni to teď splácejí. Nesnáším tyhle společnosti, co zneužívají slabosti druhých a profitují pak na takovýchto lidech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.3.14 15:46
@želvička28 píše:
Jj, asi jsme bez půjček podezřelé… Mě to štve hlavně v souvislosti s tím, že mi nedávno teta říkala, jak se takhle bratranec (má zvláštní školu, pacuje v chráněných dílnách) nechal přesvědčit a vzal si úplně zbytečnou půjčku, peníze rozfofroval a oni to teď splácejí. Nesnáším tyhle společnosti, co zneužívají slabosti druhých a profitují pak na takovýchto lidech…

Tak s tím souhlasím. Když někomu řeknu, že nemám žádné dluhy, žádné půjčky, žádnou hypotéku a bydlím ve svém, tak jsem divná.
A pokud tvůj bratranec pracuje v chráněné dílně (zvláštní škola), nemá mít něco jako zákonného zástupce? (Nepíšete, jak je postižený).

• Citovat
  • Upravit
25214
19.3.14 15:47

Mě vadí ty telefonáty, volá mi pořád někdo. T-mobile si dělá s našimy čísly, co chce. Já položím po první větě… jednou jedinkrát mi volali znova a to vzal manžel, řekl, že nikoho takového nezná a byl klid. Ale fakt mi to vadí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
19.3.14 15:49

@želvička28 Mi stačí říct, jsem na mateřské děkuji nechci a mám klid. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3968
19.3.14 15:50

pravda

@avm3 píše:
Mě vadí ty telefonáty, volá mi pořád někdo. T-mobile si dělá s našimy čísly, co chce. Já položím po první větě… jednou jedinkrát mi volali znova a to vzal manžel, řekl, že nikoho takového nezná a byl klid. Ale fakt mi to vadí…

Mnoho lidí to už řeší tak, že prostě nezvedá cizí čísla (pokud nečeká cizí hovor)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
@Anonymní píše:
Tak s tím souhlasím. Když někomu řeknu, že nemám žádné dluhy, žádné půjčky, žádnou hypotéku a bydlím ve svém, tak jsem divná.
A pokud tvůj bratranec pracuje v chráněné dílně (zvláštní škola), nemá mít něco jako zákonného zástupce? (Nepíšete, jak je postižený).

musel by být zbaven svéprávnosti - pokud má jen zv. š, tak jako rodina bych toto udělala jako první. Pak by byl ochráněn. Jinak já tedy nemám taky žádnou půjčku. Sice nebydlim ve svém, ale splátky 0 :dance: Nejsme divný, umíme přemýšlet :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
665
@martina.se píše:
@želvička28 proč se rozčiluješ? tohle je běžný postup. Dopisy skartuju, na ibankingu odklidnu hodit do koše, na telefony nereaguju - tedy zvednu, díky nechci, nashle. Hotovo. Proč se tim rozčilovat? Když na to někdo skočí, jejich problém, né můj.

Chci mít tvůj nadhled :palec: Mám prostě v rodině s tímto špatný zkušenosti, takže mě to vytáčí, to podstrkování, vnucování (některý lidi by to jinak ani nenapadlo). Také ma štve, že půjčí klidně jednomu z manželů, ale v případě nehrazení to odnese druhý z manželů, který o půjčce neměl ani páru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2117

Mně u mbank taky nabízejí nějaké půjčky nebo možnost jít do mínusu na účtu. I mi kvůli tomu volali. Řekla jsem jim, že se mi myšlenka, že jsem v mínusu, nelíbí a slušně jsme se rozloučily. Tohle mě nijak nerozčiluje. Lezou mi naopak na nervy lidi na ulici, co dělají „průzkum“ a jsou schopní se zeptat, kolik chci zhubnout a vyleze z toho nakonec reklama na výživové poradenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25214
19.3.14 15:51

@Heinich To je právě to, nikdy nevím, kdo mi může volat… i když ty jejich čísla už poznám. Ale když ot člověk nebere, tak volají pořád dokola, když jim to vezme a položí, tak je klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel