Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
No, je malinká. Zkusila bych odebrat moč a zajet s tím na pohotovost. Akorát je blbý, že si můžete dovést nějakou jinou lahůdku… Tohle je fakt těžké rozhodování.
@nozu No právě, navíc už vidím ten jejich otrávený obličej co tam chci, když má teploty teprve den.. poslala jsem manžela pro ten test do lékárny, tak uvidím, co na něm vyjde, zda budu moudřejší. Je mi jí líto. Nerada bych něco podcenila.
Koupila bych Dekaphan nebo Heptaphan. To jsou stejne testovaci prouzky, jake se pouzivaji v ordinacich. A moc odber sterilne, idealne pred mocenim umyj male spodek.
Jen pozor, krev a bilkovina muzou byt v moci i pri beznem nachlazeni.
@Janča6 super, děkuji. Manžel koupil v lékárně vyloženě ten test na zánět močových cest a dá se být ok. Zkusím udělat druhý ještě ráno.
Moč a lékař, případně pohotovost.
Dcera ve 3 letech zahlásila jednou, že jí bolí čůrání a to až potom, co měla trochu krve na kalhotkách. Druhý den ráno si při čůrání zase na nic nestěžovala a žádné jiné příznaky neměla. Vyšla jí podle výsledků bakterie.
Holky ahoj. Dcerka má 21 měsíců a už je chvíli bez plen. Včera večer zvracela, najednou 38 teplota, i v noci. Ráno jen mírně zvýšená, ale chodí často čůrat. I když nic třeba neudělá. Ptám se jestli bolí bříško, nebo když koná potřebu. Říká, že nebolí. Sice je malá, ale řekla by. Nikde se nedrží, že by ji něco bolelo, nepláče. Je jen trochu spavá. Mám letět na pohotovost nebo mám ještě vyčkat? Myslíte, že je spolehlivý ten domácí samotest na zjištění zánětu močových cest co prodávají v lekarne?