Nachytala jsem pošťačku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15820
14.4.21 22:15
@Janli píše:
Hele, nějak ti nevěřím. Doručovatelky musí mít určitý počet doručených dopisů, takže se fakt snaží. Když jim volám, že vyjímečně nebudu doma a jestli mi balík nebo rekomando můžou nechat na našem domluveným místě, tak mi děkujou, pomalu v předklonu, že si to můžou smáznout jako doručený. Takže doručovatelka, co nezvoní a rovnou hází oznámení, je pomalu sci-fi… ;)

U nás je bohužel scifi, když pošťačka přinese zásilku, naopak výzva k vyzvednutí je na denním pořádku, i když je pořád někdo doma a zvonek fakt jako funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21836
14.4.21 22:16

Tak to anonymní kecáš, protože balík, doporučený dopis a uložení baliku jsou tři různé věci a minimalně tři různí lidi, že by se domluvili a zrovna tobě dělali naráz naschvál. Asi vím, proč to píšeš anonymně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parninas
14.4.21 22:25
@mado píše:
Tak to anonymní kecáš, protože balík, doporučený dopis a uložení baliku jsou tři různé věci a minimalně tři různí lidi, že by se domluvili a zrovna tobě dělali naráz naschvál. Asi vím, proč to píšeš anonymně.

Mě se stalo něco podobného. Jednou balík dali cizí osobě, na poště nebyli schopní říct komu, balík v čudu. :roll: Podruhé mi balík vozili několik týdnů v autě (co jsem zjistila zpětně) a pak když ho vrátili na poštu, aby ho poslali zpět odesílateli, tak se najednou objevil v systému na netu a tak tak jsem tam pro to stihla zaběhnout. :zed: Byl to malý pytlík s oblečením, tak jim asi někam zapadl, nevím.

Zlatá zásilkovna. Tam je jediná nevýhoda to, že jsou v 99% ti výdejci naprosté osiny. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.4.21 22:40
@mado píše:

Ne, nemám důvod kecat :roll: Nikde jsem neřekla, že se na mě někdo domluvil a jen mně to nedovazi, jsme v tom plus minus 2 ulice na konci města, kam se asi těm postakum už nechce, nebo nevím. Dřív jsme neměli jediný problém, tohle se děje poslední měsíc a stěžuje si víc lidí, jen se to zatím nijak neprojevilo.

A anonymní jsem, protože jsem tu nedávno psala odkud jsem v nějaké diskuzi, máme tady jedinou poštu v okolí, nechci jim na emiminu delat špatný jméno, i kdyz jsem momentalne celkem nakrknuta :P

• Citovat
  • Upravit
Uslava
14.4.21 22:57
@PT PCE píše:
Tak mi měl dnes přijít doporučený dopis. Celou dobu dělám na zahrádce za rohem. Najednou vidím pošťačku. Jelikož nám pořád hází výzvu do schránky, jsem schovaná a natáčím si ji. Přijde ke schránce, vhodí výzvu a odchází. Jsem úplně nasaná! Nechám ji odejít a o pár domů dál ji odchytnu a říkám, že jsem doma byla, že nezvonila a že mi jen hodila výzvu. Celý to popřela, že jsem se teď musela vrátit nebo že nezvoní zvonek. Tak jsem jí ukázala video, sebrala mi mobil, až jsem spadla. Je to taková tlustá ženská. A nahrávku mi smazala! Hodila po mně mobil, až mi praskl display. Než jsem se vzpamatovala, tak nasedla do toho svýho modrýho Fiata a odjela.
Jak si tohle může dovolit? Volala jsem na poštu, prý si vymýšlím. Jediný svědek: sousedovic 5 letý syn. Takže taky nic. Fakt jsem znechucená a pokusím se Poště vyhýbat. P
ča jedna!!! :pocitac: :zed: Bohužel, na některý dopisy chodí jen ČP… Spíš jsem se tu chtěla vybrečet. :(

Jak se budeš poště vyhýbat na to jsem zvědavá. Napiš postup. Nebylo by lepší na listonosku hned zavolat, že jsi venku a poštu si vezmeš? Každá listonosku zná všechny telefony a jejich ovládání a ještě je tak rychlá, že to stihla než jsi ji ho vzala? A 5lete dítě chodí samo pro poštu a nebo u vás po ulici? Napiš, jak tvá stížnost dopadla. Na stránkách pošty jsou přímo formuláře na stížnosti. Dej se do toho. Tam té neodmitnou.

• Citovat
  • Upravit
Aquarius79
14.4.21 23:09

Měla jste ihned vypnout telefon a dát ho nějakému ajťákovi. Každý průměrný ajťák by vám to video obnovil. Smazaná data totiž nejsou smazaná.

• Citovat
  • Upravit
262
14.4.21 23:25
@Janasas p. Pořád jsem nosila dopisy do jiné ulice. pořád si někdo pletl příjmení

To je docelá běžná věc, klika narazit na slušného člověka který to vrátí. Nemluvě o mezinárodní ostudě při ztrátě, kupující na ebay chce peníze zpět. Což ho ohromě potěší, takže výsledek tohoto snažení České pošty je : : :Do české republiky nezasílám. Oranžbolševik tam má celé roky svého zástupce pod kterého tento spolek patří. Hlavně jde o skušené a vyzrálé výsluhaře fízla, zbrojnoše a podobné kapacity které rozumí všemu. Vlastně ničemu ani neznají, někteří pravidlo pravé ruky a ti to vedou. A toto je běžný letitý výsledek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
14.4.21 23:35
@Zumpa píše:
U nás je bohužel scifi, když pošťačka přinese zásilku, naopak výzva k vyzvednutí je na denním pořádku, i když je pořád někdo doma a zvonek fakt jako funguje.

Jak to tady tak čtu, tak začínám mít pocit, že žiju v nějaké jiné dimenzi, kde česká pošta funguje na 100% a líp… :oops:

• Citovat
  • Upravit
26858
15.4.21 06:36

My si celkem na postu stezovat nemuzume, dorucovatele u nas funguji a jsou prijemni a mili :)

Jen me toto utery zarazilo, ze jsem ze schranky vytahla dve oznameni o ulozeni baliku do ruky na poste s poznamkou, ze na zadost adresata nebyl ucinen pokus o doruceni, ale baliky byly rovnou ulozeny 8o Adresatem byl manzel, tak volal na postu, o co jde, ze zadne baliky od uvedeneho odesilatele neceka a pokud jsou to baliky do ruky, at je dalsi den posta doruci, ze je porad nekdo z nas doma. Na poste se mu omluvili, ze to je nejaka chyba, ty baliky podle cisla byly uz davno doruceny a adresatem je nekdo jiny. Nakoukl do trasovani zasilek a podle cisel ty baliky uz byly doruceny nekdy pred tremi tydny. Hlavne, ze by nas hnali vystat si frontu na postu :zed:

V unoru jsem mela taky nervy. Odesilala jsem prihlasku na SS. Kdyz jsem treti den od podani ve sledovani videla, ze dopis stale lezi na podaci poste (prihlasky musely byt doruceny do konce unora), tak jsem to reklamovala pres online formular, ze by bylo fajn, kdyby tu zasilku poslali kam maji. Dalsi den uz v systemu vyskocilo, ze byla odeslana a budou ji dorucovat. Po dalsich dvou dnech mi prisel mail, ze reklamace neni opravnena, protoze zasilka byla dorucena :lol: Ale aspon se to hnulo z. mista a vcas dorucilo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76577
15.4.21 10:18
@Aquarius79 píše:
Měla jste ihned vypnout telefon a dát ho nějakému ajťákovi. Každý průměrný ajťák by vám to video obnovil. Smazaná data totiž nejsou smazaná.

nevěřím tomu, že by pošťačka uměla hned pohotově smazat video v cizím telefonu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65160
15.4.21 10:20
@stinga píše:

Ja to neumím ani ve svém :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4279
15.4.21 10:37

Kdysi jsem žila v jedné krátké uličce, jen 3 domy… a pošťačka vždy přišla k tomu prvnímu, ten byl sousedky, a hodila dopisy tam… a sousedka to pak roznášela po těch dalších 2 domech… pohoda, listovní tajemství nezájem :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aquarius79
15.4.21 10:45
@stinga píše:

Jasně, ale vyjadřujeme se tady k napsanému a ne domnělému, ne? Pak by se tu dala zpochybnit většina dotazů.

• Citovat
  • Upravit
76577
15.4.21 10:53
@Aquarius79 píše:
Jasně, ale vyjadřujeme se tady k napsanému a ne domnělému, ne? Pak by se tu dala zpochybnit většina dotazů.

většina dotazu tady je naštěstí stále věrohodných, tento ne,
kdyby mi pošťačka vzala telefon z rukou a mazala tam video, tak jí ten telefon vytrhnu - a pošťačky většinou nejsou IT odborníci, aby uměly mazat videa z cizích telefonů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aquarius79
15.4.21 11:15
@stinga píše:
většina dotazu tady je naštěstí stále věrohodných, tento ne,
kdyby mi pošťačka vzala telefon z rukou a mazala tam video, tak jí ten telefon vytrhnu - a pošťačky většinou nejsou IT odborníci, aby uměly mazat videa z cizích telefonů

Tak třeba na mém telefonu je to akce na dvě sekundy. Podržet prst na puštěném videu a stisknout koš. Na tom není nic odborného. Jo, že to každá verze systému a každý výrobce má jinak, tak to je jiná…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová