Nadace pro pozůstalé
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Ahep píše: Více
Spousta lidí nečte vždy celou diskusi, zběžně jsem ji projela, taky píšu, že jsem možná něco přehlédla, ale že mi to tu zas připadá jak nějaký hon na čarodějnice - zakladatelka se ptala pouze na doporučení nějaké organizace, která jí může pomoct situaci zvládnout, což může být i nějaká nezisková rodinná poradna, je jich hodně, co pomáhají rodinám ve složité situaci - a ano, pochopila jsem, že je ty problémy dohnaly až po roce, kdy už prostě vyčerpali rezervy a není kde brát. Asi každý není po smrti manžela hned schopný řešit nějaké spoření apod. záležitosti. Chvíli trvá, než se z toho šoku oklepete. Všichni ji tu jen lynčujete, že už dávno měla začít šetřit, najít si 2 práce, že měla dost času začít fungovat - ale každý to má jinak, někdo se soustředí na ty praktické věci a pomáhá mu to jít dál i třeba kvůli dětem (ale stejně ho to dříve či později dožene), někdo se holt sesype, může mít deprese a trvá mu déle, než se dá tak dohromady, aby vůbec mohl chodit do práce… Ano, možná to podcenili a nemuseli teď řešit takovouhle krizi, ale ona tu přece o peníze nežebrá, chtěla podle mě jen poradit, kde a jak to řešit, pomáhající organizace může být i taková, že jí poradí s úředními a praktickými věcmi, na jaké příspěvky má a nemá nárok, jak to teď překlenout.
Ale to je tady normální, že si někdo přijde pro radu a dostane tu akorát sodu, že se dovolil vůbec zeptat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jahudka82 neměli NIC, za 25 let manželství neměli nic a přitom poslali dceru na vš
bydlí v nájmu, neušetřili za 25 let ani korunu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše: Více
To je blbý no. Jak má člověk děti, měl by na ty zadní kolečka myslet a zajistit rodinu pro všechny případy. To každopádně. Třeba to byl ten případ, kdy se žena o nic nestará, co se týká rozpočtu, všechny platby a fin. záležitosti má na sebe napsané chlap a ona mu natolik důvěřuje, že mají dost peněz, že se o tyhle věci vůbec nezajímá, neví kolik on má na účtě, stačí jí, že jí vždy pošle kolik potřebuje, ale pak trvá, než se k jeho účtu v rámci dědického řízení dostane, a když to odblokujou, nestačí se divit, že tam je prd…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tady je fakt takova zvlastni bublina lidi, co „vzdycky maj“. V okamziku, kdy ja sla na VS, tak moji rodice taky nemeli NIC (a v prubehu meho VS studia se to moc nezmenilo). A bylo nas takovych dost. I dnes porad existuje vysoke procento rodin - statistiky mluvi okolo 30% - ktere mesicne neusetri nic. Ja ted to NECO mam hlavne proto, ze i pres nedostatek financi me rodice podporili, uskromnili se na dalsi roky (to i ja) a ja mohla dostudovat (pro rypaly - nechala jsem se dotovat jen do te miry, co jsem si nezvladla privydelat pri VS, pracovala jsem celych 5 let, ale kvuli rade praxi jsem taky nemohla vzit uplne vsechno). Druha vec je, ze hodne diskutujicich kouka na situaci ocima Prazana ci Stredocecha, ale osobne mam pratele i v jinych regionech a tam je to s dobre placenou okamzite dostupnou praci uplne jinak.
Zakladatelka prece neprosila nikoho z nas o prispevek, chtela nejake tipy, rady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když mi v prváku na Vš zemřel táta, ještě ten večer jsem se ptala mámy jestli to finančně zvládneme, jestli nemám studium přerušit, pustit byt, vrátit se domů a jít na plný úvazek pracovat. Řekly jsme si, že uvidíme jestli to zvládneme a pak se zařídíme.
S důchodem, brigádou a mamčinou prací jsme to zvládly, ale kdyby ne měla jsem jasný plán.
Asi měsíc na to jsem si zařídila životní pojistku.
Tu má i manžel a není nám ani 40.
Neříkám to ani jako kopání do zakladatelky, ale mladé lidi to spíš nenapadne než jo, že. se něco takového může stát ze dne na den.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hobitka píše: Více
zakladatelka chtěla tipy a rady, a dostalo se jí tady praktické rady, že neexistuje žádná nadace, která by dotovala 3 dospělé zdravé lidi, kterým před rokem umřel manžel a otec, ten rok pobírají vdovský a sirotčí důchody, ten rok mohla ona pracovat a nakonec i napsala, že uklízí a má brigádu, což původně vynechala, kluk teda byl na brigádě, ale asi nic moc, když celý výdělek za 3 měsíce byl cca 20 t, které dal za autoškolu, proč nebyla na brigádě holka vysokoškolačka? ta se 4 měsíce válí doma, když vidí, že nemají ani na jídlo a když je zruinoval nákup pračky v dubnu?
klidně může zkusit, což jí napsalo spousta lidí, to slavné Donio, teď tam lidi naposílali miliony na postižené záplavami,
ale prostě 3 dospělí lidé musí máknout a pomoci si vlastními silami
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kryptozoo píše: Více
já mám také životní pojistku, ve které je obsaženo úrazové pojištění pro dceru, a to se můžu směle počítat mezi nízkopříjmové
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Jdi k čertu, kopat do nešťastné ženské umí je trou.ba a asociál. Když nechceš pomoct, tak mlč.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kipa22 píše: Více
pomoc paní najde na konci své paže, + svých dospělých dětí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hobitka píše: Více
Když jsem šla na VŠ, neměli jsme nic. A žili na dřeň… Samozřejmostí pro mne byla brigáda po celý gympl, o VŠ pak nemluvě, jako dospělá už jsem měla úplně jiné možnosti. Někteří spolužáci, kteří to měli podobně, jezdili domů třeba jednou za měsíc, jiné víkendy makali jako šrouby. Prostě museli.
Nežiji ani v Praze, ani ve Středočeském kraji.. A nabídky práce v obchodech, restauracích, nabídky úklidu atd. atd. jsou kolem mne všude, Fakt všude. Paní je navíc účetní. Můj manžel ji má třeba 200 km daleko, takže homeoffice úplně v pohodě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo jo, znám tvé kecy. I do mrtvoly si ráda kopneš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Z principu mi vadí, že zakladatelka mlží, nebojím se napsat, že lže. Tady píše, že pobírá PnB a PnD, na diskuzi na rodině to popírá a tvrdí, že nebere nic. Tudíž jí logicky radí si o příspěvky zažádat. Odkazovala na to i Stinga.
https://www.rodina.cz/…20314125.htm
Na brigádu mohly obě děti a syn by si za ty čtyři měsíce vydělal kdekoliv víc, než jen na řidičák. V létě bylo plno sezónní prace i s ubytováním. Soucítit můžeme, ale to jí účty nezaplatí. Mají podporu státu, zbytek je na nich.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Heleď, tady jsou 3 zdraví, dospělí lidé.
Kdyby se zakladatelka ptala, jak to vymyslet lépe, že prostě zkouší, dělá to a ono, děti též, jestli někoho něco nenapadne, jak se z toho stavu vyhrabat atd. atd. Věřím, že by se jí dostalo podpory i dobrých rad.
Ale ona se nepídí po práci, ale po nadaci. To tu lidi tak popudilo. Nemám? Musím přidat. A málokdo z nás nebyl v životě ve srač_kách a na dně. Že by to 3 práceschopní lidé nezvládli? Vždyť v mnohem horší situaci je tolik a tolik lidí, aktuálně i bez střechy nad hlavou. Já vím, že jí nepomůže, že je na tom někdo ještě hůř, ale tím spíš se prostě vybičovat, kousnout, zabojovat.
Paní je mi líto, celé rodiny, ale vzala to za špatný konec. Možná by nebylo od věci najít nějakou psychickou podporu, která by jí podala tu pomyslnou ruku a nějaký čas s ní sdílela, dala naději, že bude líp, ale i sílu vzburcovat vlastní zdroje a poprat se s tím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak jí pošli peníze, když ji považuješ za chudinku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
a proč dcera nešla na brigádu? na vš mají 4 měsíce volno,
a proč v diskusi na Rodině lže, že nemá žádné příspěvky od státu, a tady píše, že je má?
tolik lží a nesmyslů v této diskusi, až to bije do očí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit